Π.Α.Σ ΛΕΣΒΟΥ η δεύτερη γυναικεία ομάδα του νησιού!

27/08/2019 - 14:28 Τελευταία τροποποίηση στις 04/10/2019 - 15:08

Ραγδαία αναπτύσσεται όπως όλα δείχνουν η ιδέα της ίδρυσης γυναικείων ομάδων στο νησί μας, αφού η Λέσβος θα έχει πλέον δύο εκπροσώπους στην Γ Εθνική.

Ο Π.Α.Σ ΛΕΣΒΟΥ είναι το δεύτερο σωματείο που πήρε έγκριση από την ΕΠΟ και δήλωσε συμμετοχή στο γυναικείο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής της νέας περιόδου. Με πρωτοβουλία του γνωστού με τη ενασχόληση του με την κολύμβηση έως τώρα γυμναστή Σταμάτη Καλαϊτζίδη και σε συνεργασία με την επί 15 χρόνια συνεργάτιδα του Ειρήνη Χατζέλλη, η ιδέα μερικών ανθρώπων πήρε σάρκα και οστά ιδρύοντας τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Λέσβου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αποτελείται από τους παρακάτω, ενώ στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει ο προπονητής Πάρης Καραϊσκάκης.

Πρόεδρος: Θεραπεία Παυλέλλη
Αντιπρόεδρος: Γιώργος Χατζέλλης
Γραμματέας: Νίκη Τσορβαδέλλη
Ταμίας: Ηρακλής Κούκουρας
Μέλη: Δέσποινα Χατζέλλη, Άννα Παυλέλλη, Μαρία Παυλέλλη

kalaitzidis.png (720×682)

Το «SL» επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ομάδας Σταμάτη Καλαϊτζίδη, ο οποίος αναφέρει σχετικά με την νεοφώτιστη ομάδα.

"Εμείς ως γνωστόν μέχρι και πέρυσι είχαμε τον ΓΑΣ Λέσβου και φέτος πήραμε την πρωτοβουλία να ασχοληθούμε με κάτι πρωτόγνωρο και ιδιαίτερα για εμένα το γυναικείο ποδόσφαιρο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι που να μας δίνει την δυνατότητα να φεύγουμε εκτός νησιού. Θέλουμε οι αθλητές που θα συνεργαζόμαστε να φεύγουν εκτός Λέσβο,υ γιατί έχει αρκετό ενδιαφέρον για τους ίδιους τους αθλητές.

Ως άθλημα το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει γενικά προοπτική, γιατί στην ουσία τα κορίτσια είχαν περιορισμένες επιλογές όσον αφορά αθλήματα τα οποία θα μπορούσαν να ασχοληθούν. Υπήρχαν πολλά κοριτσάκια αλλά μεγαλύτερα άτομα που ήθελαν να παίξουν ποδόσφαιρο και αναγκαζόταν να πάνε σε αντρικές ομάδες.

Τώρα ξεκινάει να απλώνεται το γυναικείο ποδόσφαιρο και σε άλλες περιοχές και θεωρώ ότι έχει μέλλον. Είναι καλό που υπάρχει κι άλλη ομάδα εδώ στο νησί γιατί θα υπάρχει ένας καλού είδους ανταγωνισμός. Πρέπει να το δούμε θετικά και οι δύο ομάδες και να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός.  Πιστεύουμε ότι θα ήταν καλό να κάνουμε και κάποια φιλικά μεταξύ μας γιατί θα βοηθηθούν και οι δύο ομάδες.

Γενικά τα γυναικεία αθλήματα είναι πιο δύσκολα από την εμπειρία μου, γιατί είναι πιο ιδιαίτερη συνεργασία και θέλει άλλη προσέγγιση το όλο θέμα. Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συσπείρωση και να έχουμε μια καλή πορεία για πρώτη φορά που κάνουμε αυτή την προσπάθεια.

Βεβαίως, το πιο σημαντικό ίσως είναι ότι από τον Σεπτέμβρη προγραμματίζουμε την έναρξη ακαδημιών για κορίτσια. Θα ξεκινούσαμε από τις ακαδημίες, όμως νομίζω ότι είναι κίνητρο να βλέπουν τα μικρά παιδιά τους μεγαλύτερους.

Η προετοιμασία ξεκινάει αρχές του άλλου μήνα και περίπου 30 κορίτσια ηλικίας μεταξύ 15-28 είναι έτοιμα να μπουν στο γήπεδο για λογαριασμό του ΠΑΣ Λέσβου. Υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και κάνουμε κάλεσμα όποιο κορίτσι ενδιαφέρεται να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey