Πρόκριση στα πέναλτι και τώρα... Κως!

02/09/2018 - 19:24 Τελευταία τροποποίηση στις 03/09/2018 - 17:29

Με το δεξί ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ο Αιολικός, επικρατώντας στα πέναλτι μέσα στην έδρα του Διαγόρα Βραχνεΐκων. Το σκορ στην κανονική διάρκεια και στην παράταση έληξε 2-2. Έτσι ο Αιολικός πέρασε στη Β' Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου θα αντιμετωπίσει τον Αντίμαχο Κω.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν σχετικά νωρίς μόλις στο 21ο λεπτό με γκολ του Τσιριγώτη, η ομάδα της Μυτιλήνης βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να πετύχει στο δεύτερο ημίχρονο δύο τέρματα, που θα της χάριζαν και το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση, αν δεν γινόταν το 2-2 προς τη λήξη.

Η ισοφάριση ήρθε με την έναρξη της επανάληψης, στο 48ο λεπτό και σκόρερ τον Βεζιρτζόγλου και η ολική ανατροπή στο 68' χάρη σε γκολ του Ποτουρίδη. Ο Αιολικός ήταν καλύτερος στο β' ημίχρονο και θα μπορούσε να είχε σκοράρει ένα ακόμα τέρμα στο 75' ωστόσο η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άρη Λαμπράκη.

Στο 84' ο Διαγόρας ισοφάρισε σε 2-2 με τον Τριανταφυλλόπουλο, ενώ στις καθυστερήσεις απώλεσε τεράστια ευκαιρία για την εκ νέου ανατροπή, σε προσπάθεια του Ρουμπάτου. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, ωστόσο εκεί τίποτα δεν άλλαξε, παρά την αποβολή του Λαμπράκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα (110'), αλλά και μια ακόμα καλή ευκαιρία του Τριανταφυλλόπουλου, την οποία αποσόβησε ο εκπληκτικός Ζαχαρής. Αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. 

Διαγόρας Βραχνέϊκων και Αιολικός αστόχησαν σε ένα από τα πέντε πρώτα πέναλτι και τα πάντα κρίθηκαν στην 6η προσπάθεια. Ο Ζαχαρής απέκρουσε την εκτέλεση του Τριανταφυλλόπουλου και ο Καπταγιάννης που ανέλαβε το 6ο πέναλτι του Αιολικού ευστόχησε, στέλνοντας τους «κυανόλευκους» στην επόμενη φάση του θεσμού. 

Συνθέσεις:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ (Φ. Σχοινάς): Πάγκαλος, Δριμάλας (110' Καλλιτσουνάκης), Ρουγκάλας (78΄Νικολόπουλος), Ρίλντι, A.Tρίγκας, N. Τρίγκας, Γκέγκα (78' Τριανταφυλλόπουλος), Παπαδόπουλος (71' Ρουμπάτος), Τσιριγώτης, Γεωργαντόπουλος, Σταυρόπουλος

ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Κ. Ψυρόπουλος): Ζαχαρής, Λαλάς, Κρητικός (105' Σεφουλάϊ), Τάχιας, Βαλιός (110' Καπταγιάννης), Διαμαντίδης, Κατσίκης (46' Παλαμουτσής), Λαμπράκης, Βουτσιώτης, Βεζιρτζόγλου (80' Τσομπανέλλης), Ποτουρίδης 

Αναλυτικά η σειρά των πέναλτι ήταν η εξής:

Γεωργαντόπουλος (1-0)

Διαμαντίδης (1-1)

Σταυρόπουλος | Απόκρουση Ζαχαρή (1-1)

Βουτσιώτης (1-2)

Τρίγκας Α. (2-2)

Τσομπανέλλης (2-3)

Τσιριγώτης (3-3)

Ποτουρίδης αστόχησε (3-3) 

Τρίγκας Ν. (4-3)

Λαλάς (4-4)

Τριανταφυλλόπουλος | Απόκρουση Ζαχαρή (4-4)

Καπταγιάννης (4-5)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey