Το σήκωσε ο Αετός!

30/03/2022 - 21:28 Τελευταία τροποποίηση στις 30/03/2022 - 23:00

Κυπελλούχος Λέσβου για τη σεζόν 2021-22 στέφθηκε ο Αετός Λουτρών κερδίζοντας 4-2 στη ρώσικη ρουλέτα τον Αιολικό, σε έναν αγώνα με αρκετό σασπένς έως το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μπορεί τις δύο ομάδες να χωρίζει μια κατηγορία, αυτό όμως δεν φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα των Λουτρών να κοιτάει στα μάτια τον αντίπαλο της καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, γράφοντας στο τέλος άλλη μια χρυσή σελίδα στην μεγάλη και πλούσια ιστορία της. Κομβικά σημεία του αγώνα η απόκρουση του Κουμπά στο πέναλτι του Αποστολόπουλου και η αποβολή του Συνοδινού στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος σε όλο σχεδόν το 90λεπτό, με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες εκατέρωθεν, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς αντίπαλα δίχτυα. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 10' με τον Μιχαλάκη να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 23' ήταν η σειρά του Λαμπράκη να απειλήσει, με τον Βρονταρά να δηλώνει παρών. Επτά λεπτά αργότερα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η προσπάθεια του Μουζακίτη κατέληξε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κουμπά, ενώ από την πλευρά των τυπικά γηπεδούχων το ημίχρονο έκλεισε με το μακρινό σουτ του Καπταγιάννη το οποίο δεν είχε καμιά τύχη.

aetos-kipellouxos-2021-22.jpg (770×513)

Στην επανάληψη έγινε ξανά παιχνίδι κέντρου με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγάλη βάση στην αμυντική γραμμή, προσπαθώντας να βρουν το γκολ κυρίως στον αιφνιδιασμό. Στο 76' ο Κουκούλας έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Τσομπανέλλη, όμως ο Αποστολόπουλος δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουμπά ο οποίος ήταν σε καλή μέρα κρατώντας ανέπαφη την εστία του μετά και το σουτ του ίδιου παίκτη ο οποίος πήρε το "ριμπάουντ" μετά την απόκρουση. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση και την διαδικασία των πέναλτι. Στην τελευταία φάση της παράτασης ο Συνοδινός ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Βρονταρά αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα, καθώς ανέτρεψε οριακά στην γραμμή της περιοχής τον Χρυσάφη, με τον Νικολάου να εκτελεί στη συνέχεια χρέη τερματοφύλακα.

telikos-kypellou-2021-22.jpg (770×512)

Στα πέναλτι ο Αετός ήταν πιο εύστοχος με τους Πετρουζέλλη, Τσομπανέλλη, Σεφουλάϊ και Καπταγιάννη να βρίσκουν δίχτυα, σε αντίθεση με τον Αιολικό που σημείωσε δύο τέρματα μόνο με τους Κρητικό και Πινέϊρο, ενώ ο Πάτας έστειλε τη μπάλα άουτ και ο Μουζακίτης στο δοκάρι.

Έτσι, ο Αετός Λουτρών κατέκτησε ξανά το κύπελλο μετά τη σεζόν 1997-1998 όταν είχε κάνει νταμπλ, κάτι το οποίο επανέλαβε και φέτος σε τοπικό επίπεδο ακόμα εφόσον εκκρεμεί και ο τελικός στη Λήμνο με τον κυπελλούχο Ηρακλή που θα αντιμετωπίσει και στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή για τον νομό Λέσβου.

Η φετινή σεζόν κρίνεται άκρως επιτυχημένη για τον Αετό ο οποίος έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου έχοντας το απόλυτο και φυσικά μεγάλος στόχος παραμένει η άνοδος στη Γ Εθνική. Αντιθέτως, για τον Αιολικό η χρονιά κλείνει με τον χειρότερο τρόπο, αφού δεν επετεύχθη ούτε ο στόχος του κυπέλλου, κάτι το οποίο σαφώς δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey