Κύπελλο Λέσβου: Χωρίς εκπλήξεις η πρεμιέρα

10/11/2022 - 10:38 Τελευταία τροποποίηση στις 10/11/2022 - 11:14

Φωτογραφία από τον αγώνα Κυπέλλου Οδ. Ελύτης-Προοδευτική

Χωρίς εκπλήξεις κύλησε η πρεμιέρα στο Κύπελλο ΕΠΣ Λέσβου χθες Τετάρτη 9/11 με τον Διαγόρα, τον Αετό, τη Φίλια και τον Οδυσσέα Ελύτη να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Διαγόρας νίκησε 4-0 τον Ατρόμητο Ανεμώτιας, ο Αετός επιβλήθηκε 1-8 απέναντι στον ΑΟ Βασιλικών, ο Οδυσσέας Ελύτης έκαμψε την αντίσταση της Προοδευτικής με 3-1 και στην πιο αμφίρροπη αναμέτρηση η Φίλια πήρε την πρόκριση 3-2 κόντρα στον Αρίωνα Μήθυμνας.

Άνετο πέρασμα για τον Αετό

Σαν σε προπόνηση ο Αετός Λουτρών νίκησε την ομάδα των Βασιλικών 1-8 στο γήπεδο Αγιάσου, με τις δύο ομάδες να έχουν σαφώς μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Το πρώτο τέρμα σημείωσε ο Γιάννης Μωυσίδης στο 4ο λεπτό ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα του Αετού, δύο λεπτά αργότερα ο Σεφουλάϊ διπλασίασε για τους φιλοξενούμενους, στο 12’ ο Κουνιάρης έκανε το 0-3, ο Βλαστέλλης στο 29’ το 0-4 και πριν το σφύριγμα για το ημίχρονο ο νεαρός Βόϊκος  πέτυχε το 0-5 με πέναλτι που κέρδισε ο Αγριμάκης, ενώ νωρίτερα ο ίδιος παίκτης είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα ξανά.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αετός πέρασε σε αρκετές αλλαγές παικτών, ωστόσο βρήκε ακόμα τρία τέρματα με τους Τοπάλι, στο 84’ και 86’ και τον Μιχαλάκη στο 90’, ενώ ο ΑΟΒ είχε μειώσει σε 1-5 με τον Αμπελγκανί. Οι Λουτραγώτες είχαν και τρία δοκάρια τους Μωυσίδη, Τοπάλι και Φραγγιά.

Εύκολο απόγευμα και για τον Διαγόρα

Εύκολο απόγευμα και για τον Διαγόρα που με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο επιβλήθηκε απέναντι στον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Ο 14χρονος Ορέστης  Ντέντια με σουτ έξω από την περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Ελευθερίου, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και στο 44’ ο Δημήτρης Μπουρούς με μακρινό σουτ ξανά έκανε το 2-0. Στο 76’ ο Τριλιανός με κεφαλιά πέτυχε το 3-0 και στο 76’ ο Χρυσάφης διαμόρφωσε το τελικό 4-0, ενώ στο 53’ ο Διαγόρας είχε δοκάρι με τον Μουτζούρη.

Πρώτη νίκη για τη Φίλια

Πρώτη νίκη στη νέα ποδοσφαιρική σεζόν για τη Φίλια απέναντι στον Αρίωνα. Στο 24’ ο Νικόλοφ με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους και στο 27’ ο Χριστόφορος Βαμβουκλής με πλασέ έκανε δύο τα γκολ για την ομάδα του. Στο 34’ ο Κυριάκου με κεφαλιά μείωσε 2-1, ο Γρούβας στο 61’ πέτυχε το 3-1, με τον Άγγελο Δελημήτρου στο 73’ να μειώνει ξανά 3-2, ωστόσο δεν υπήρξε κάποια αλλαγή μέχρι το φινάλε του αγώνα.

Πιο ουσιαστικός ο Οδυσσέας Ελύτης

Πρόκριση και για τον Οδυσσέα Ελύτη με 3-1 κόντρα στην Προοδευτική. Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε με τη σέντρα για την «Προο», με τον Κουμέλλη να σουτάρει από καλή θέση και τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Πουρή. Στο 8ο λεπτό ο Νομίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0, ενώ δύο λεπτά αργότερα για λογαριασμό της Προοδευτικής η κεφαλιά του Πηγάση από θέση βολής δεν βρήκε στόχο.

Στο 27’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νομίδη και την κομπίνα της ομάδας του Ελύτη, ο Τσομπανέλλης έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με σουτ εντός περιοχής και στο 33’ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας, ο Καλουτζής βγήκε μόνος με τον Πάπαρη γράφοντας το 2-0. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Καραγιάννης έχασε την ευκαιρία να βάλει την Προοδευτική ξανά στο παιχνίδι, με τον Μαμουλέλλη να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή το σουτ που επιχείρησε ο αντίπαλος παίκτης. Η τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν το δοκάρι του Καλουτζή από πλάγια θέση μετά την παρέμβαση του αμυντικού με τη μπάλα να περνάει κόρνερ.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες είχαν περισσότερα τρεξίματα, πατώντας πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στο 57’ μετά από σουτ του Καραγιάννη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κουλομαργέτου μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Καραγιάννης με τη μπάλα χτυπάει να στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά τον Σούβλατζη να την στέλνει στα δίχτυα για 2-1. Στο 72’ ο Τσιμπούκης έχασε μοναδική ευκαιρία όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 83’ οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη με τον Χιώτη, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από εξαιρετική ασίστ του Τσομπανέλλη διαμορφώνοντας το 3-1.

Τέλος, στο κύπελλο Λήμνου η ΑΕΛ ηττήθηκε 3-1 από τον Κάσπακα και ο Ηρακλής νίκησε 1-9 τον Φιλοκτήτη.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey