Ασόβαρη η ΕΠΟ, άτολμη η ΕΠΣΛ!

10/01/2011 - 14:47

Μπορεί η Β' Φάση του Πανελλήνιου Ενωσιακού Πρωταθλήματος, που διοργανώνεται από την ΕΠΟ, να μην έτυχε της προβολής των μεγάλων Μέσων ενημέρωσης Πανελλήνιας εμβέλειας, όμως είναι πραγματικά προκλητικά τα όσα συνέβησαν στη Ρόδο και χρήζουν οπωσδήποτε της προσοχής μας. Σε μια διοργάνωση μάλιστα, που έχει ως επίκεντρο της τους ταλαντούχους, νεαρούς ποδοσφαιριστές της Περιφέρειας...

Για χάρη της… οικονομίας - προφανώς λόγω ΔΝΤ- η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να ολοκληρώσει τη διοργάνωση στο άψε-σβήσε. Τί έκανε; Έβαλε τις Μικτές ομάδες των Ενώσεων, που αποτελούνταν από παιδιά ηλικίας 14 έως 17 ετών, να δώσουν μέσα σε πέντε μέρες από τέσσερα ματς! Το χειρότερο; Οι άτυχες ομάδες της υπόθεσης, της Λέσβου και της Σάμου, έχοντας ρεπό την πρώτη και την τελευταία αγωνιστική, αντίστοιχα, αναγκάστηκαν να δώσουν τα τέσσερα αυτά ματς μέσα σε τέσσερις ημέρες, χωρίς την παραμικρή ενδιάμεση ξεκούραση, παίζοντας σερί από την Τετάρτη μέχρι και το Σάββατο.

Οι προπονητές καυτηρίασαν το όλο ζήτημα και μάλιστα, σε ότι αφορά την ΕΠΣΛ, ο Κώστας Βαριεμέζης (νέων) έκανε λόγο για "εξοντωτική διαδικασία", ενώ ο Ανδρέας Μοσχνησιώτης (παίδων) μίλησε για "αντιαθλητικό και αντιπαιδαγωγικό μέτρο".

Όλα αυτά είχαν φυσικά αντίκτυπο και στα τοπικά πρωταθλήματα, από τη στιγμή που η ΕΠΣ Λέσβου δε φρόντισε να μεριμνήσει για τις ομάδες που έδωσαν παίκτες στις Μικτές, ορίζοντας κανονικά τις αναμετρήσεις τους το Σαββατοκύριακο. Αποτέλεσμα ήταν ομάδες όπως τα Λιονταράκια, με πέντε παίκτες στις Μικτές, να αγωνιστούν είτε με ελλείψεις, είτε γνωρίζοντας πως οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα παρουσιάζονταν επηρεασμένοι, ακόμα και εξουθενωμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Η ΕΠΣΛ δεν έπραξε το αυτονόητο, κάνοντας μια μικρή αλλαγή στο αγωνιστικό πρόγραμμα, ενδεχομένως με τη διεξαγωγή κάποιων αγώνων Δευτέρα ή Τετάρτη, όμως με τον τρόπο αυτό δημιούργησε πρόβλημα τόσο στις ομάδες, όσο και στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μέσα από τα τοπικά πρωταθλήματα κέρδισαν την κλήση τους στις Μικτές της Λέσβου και τελικά βρέθηκαν εμμέσως... υπόλογοι γι' αυτό!

Τί εννοούμε; Ότι το θέμα φυσικά είχε και συνέχεια, αφού κάποιες ομάδες ίσως πληρώσουν το γεγονός πως διατηρούν στις τάξεις τους κάποιους από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Λέσβου, δεδομένου ότι υπήρξαν σωματεία που "σκάλισαν" τον ΚΑΠ και σε μια προσπάθεια να μαζέψουν λίγους πόντους παραπάνω στη βαθμολογία, προχώρησαν σε ενστάσεις! Όπως έκανε η Φίλια μετά το τέλος του ματς με τον Ατρόμητο Αγ. Μαρίνας (0-4), για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ευαγγέλου, ο οποίος είχε αγωνιστεί το πρωί του Σαββάτου με τη Μικτή νέων στη Ρόδο, παίζοντας κανονικά την Κυριακή με την ομάδα της Αγίας Μαρίνας, χωρίς να έχει συμπληρωθεί το απαιτούμενο 24ωρο ξεκούρασης που προβλέπει ο κανονισμός. Που πάντως πήγε... περίπατο και στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Ενώσεων, όπως προαναφέραμε.

Στο δια ταύτα, ζημιωμένοι από όλη αυτή την ιστορία βγαίνουν οι ποδοσφαιριστές, που παρά το γεγονός πως αποτελούν το μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου, γίνονται πρωταγωνιστές ενός προβλήματος που δημιούργησαν αφ' ενός η ασόβαρη απόφαση της ΕΠΟ, αφ' ετέρου η ατολμία στη λήψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών από την ΕΠΣ Λέσβου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey