Τουρνουά για τον «Κυμ»

03/04/2018 - 19:27 Τελευταία τροποποίηση στις 03/04/2018 - 19:40

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον ξαφνικό και απροσδόκητο χαμό του λιμενικού Παναγιώτη Κυμούρη, φίλοι και συνάδελφοί του πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στη μνήμη του.

Το Μ. Σάββατο, το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης θα φιλοξενήσει από τις 11 το πρωί τους Συλλόγους Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Λέσβου, Παλαιμάχων Παλλεσβιακού και Γέρας, καθώς και την ομάδα του Λιμενικού Σώματος, σε ένα τουρνουά με κεντρικό πρόσωπο τον αγαπημένο σε όλους «Κυμ».

Ο Παναγιώτης ήταν ένας χαμογελαστός, αγαπητός και πολύ γενναιόδωρος άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια. Τα πειράγματα, οι πλάκες και το χιούμορ του ήταν παροιμιώδη, αρκετά ώστε να κάνουν τον οποιονδήποτε να ξεφύγει ακόμα και από τα πιο σοβαρά προβλήματα. Ήταν ιδιαίτερα γνωστό πρόσωπο στην κοινωνία της Λέσβου και γι’ αυτό η είδηση του χαμού του σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο το νησί. Όσοι τον γνώριζαν, έστω και λίγο, έχουν να πουν μόνο καλά λόγια για εκείνον.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές «ακόμα και με το χαμό του, έδωσε το έναυσμα στην οικογένεια του και σε εμάς τους συναδέλφους του να κινηθούμε και να πιέσουμε με όποιο τρόπο μπορούσαμε, στην κατεύθυνση δημιουργίας Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ένα τμήμα, που εάν υπήρχε, ίσως ο Παναγιώτης να ήταν τώρα κοντά μας. Οι προσπάθειες μας βρήκαν άμεση ανταπόκριση, ευαισθητοποιώντας υπηρεσίες και φορείς. Σε αυτό συνετέλεσε το όνομα και η προσωπικότητα του αγαπημένου μας φίλου. Οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει με τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών. Πιστεύουμε ότι τελικά η μονάδα σύντομα θα έχει εγκατασταθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης».

Ο Παναγιώτης Κυμούρης είχε μια μεγάλη αγάπη, το ποδόσφαιρο. Έπαιξε στις ομάδες της ευρύτερης περιοχής της Γέρας, τη Δάφνη Μεσαγρού και τον Αρίωνα Παλαιοκήπου. Γνωστός για τα Παναθηναϊκά του αισθήματα, αλλά και τις πλάκες που έκανε και του έκαναν με αφορμή τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Παναγιώτης ήταν από τους πρωτομάστορες ή για την ακρίβεια η ψυχή της ομάδας παλαίμαχων της Γέρας. Ήταν από τους βασικούς συντελεστές της δημιουργίας αυτής της ομάδας.  

Με τη σιγουριά ότι θα ήταν και δική του επιθυμία, τα έσοδα από το τουρνουά θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, προκειμένου να βοηθηθούν και να ανακουφιστούν συνάνθρωποί μας που δίνουν το δικό τους καθημερινό «αγώνα», αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους όσοι γνώριζαν, έστω και λίγο, τον Παναγιώτη Κυμούρη να έρθουν στο γήπεδο, τιμώντας τη μνήμη του και συνεισφέροντας όλοι μαζί στο σκοπό του τουρνουά.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το «SportLesvos.gr» και το «Ε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey