Όταν ο Αγρίτης «κρέμασε» τη Λάτσιο! [vid]

27/07/2018 - 16:37 Τελευταία τροποποίηση στις 27/07/2018 - 17:12

Ο Γιώργος Μανούσος σκόραρε χθες το παρθενικό του γκολ στα ευρωπαϊκά ματς του Europa League με τη φανέλα του Ατρόμητου, απέναντι στην Ντιναμό Μπρεστ και το «SL» θυμάται ένα άλλο γκολ στο, τότε, Κύπελλο ΟΥΕΦΑ από τον επίσης Λέσβιο Ανέστη Αγρίτη, τη σεζόν 2004-2005, όταν το Αιγάλεω υποχρέωνε σε ισοπαλία την ιταλική Λάτσιο με σκορ 2-2!

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο ματς αγωνίστηκε και ο Λημνιός Δημοσθένης Μανουσάκης με το «Σίτι», παραχωρώντας τη θέση του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου για να μπει ο Ανέστης Αγρίτης, που σκόραρε το παρθενικό του γκολ στην Ευρώπη σε 8 συνολικά συμμετοχές.

Το Αιγάλεω είχε αποκλείσει σε διπλές αναμετρήσεις την τουρκική Γκεντσλερμπιρλιγκί, περνώντας στον όμιλο, όπου κληρώθηκε απέναντι σε Μίντλεσμπρο, Παρτιζάν, Λάτσιο και Βιγιαρεάλ.

Το παιχνίδι με τους «λατσιάλι» αποδείχθηκε ιστορικό, από τη στιγμή που το «Σίτι» στη Ριζούπολη απέσπασε 2-2 και εξασφάλισε τον πρώτο -και τελευταίο του- βαθμό στο γκρουπ. Ήταν στις 2 Δεκεμβρίου 2004, όταν η ομάδα του Βέλγου προπονητή Στεφάν έφευγε με την τιμητική ισοπαλία απέναντι στον σύλλογο της Ρώμης, αποτέλεσμα που σηματοδοτούσε μάλιστα τον αποκλεισμό των Ιταλών από τη συνέχεια του ΟΥΕΦΑ, ενώ παράλληλα ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην ευρωπαϊκή ιστορία του αθηναϊκού συλλόγου.

Ο Γιάννης Χλωρός, μόλις στο 9', έβαλε μπροστά την ομάδα των δυτικών προαστίων, αλλά δύο γκολ του Μούτσι (13', 36') τοποθέτησαν τους ''μπιανκοσελέστι'' σε ρόλο οδηγού. Στο 54' ο Αγρίτης έγραψε με λόμπα το τελικό 2-2, νικώντας στην έξοδο τον Περούτζια, μπροστά ωστόσο σε λιγότερους από 2.000 θεατές.

Συνθέσεις:

ΑΙΓΑΛΕΩ (Στεφάν Ντεμόλ): Κλιάεβιτς, Παπουτσής, Τσάτσος, Ψωμάς, Λιαπάκης, Σκοπελίτης (46’ Μπάρκογλου), Φωτάκης (76’ Χατζής), Χρήστου, Χλωρός, Μακρής, Μανουσάκης (46’ Αγρίτης)

ΛΑΤΣΙΟ (Ντομένικο Κάζο): Περούτσι, Όσκαρ Λόπεζ, Νταμπό, Ντι Κάνιο (68’ Πάντεφ), Σέζαρ, Μανφρεντίνι (66’ Ιντσάγκι), Μούτσι, Όντο, Λιβεράνι (74’ Φιλιπίνι Α.), Κόουτο, Σέριτς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey