Κληρώνει για πρωταθλήματα και κύπελλο

29/08/2018 - 16:09 Τελευταία τροποποίηση στις 29/08/2018 - 16:28

Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα οι κληρώσεις της ΕΠΣ Λέσβου για τα πρωταθλήματα Α' - Β' Κατηγορίας, καθώς και το Κύπελλο.

Στις 18:30 έχει οριστεί το ραντεβού των εκπροσώπων των ομάδων με τους παράγοντες της Ένωσης, ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα ο τρόπος διεξαγωγής των φετινών διοργανώσεων και να προκύψει η σειρά των αγώνων.

Τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως κάποιοι σύλλογοι που σκέφτονταν να απέχουν από την αγωνιστική δράση, βρήκαν τελικώς λύση και θα λάβουν μέρος. Το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Λέσβου για την περίοδο 2018 – 2019 θα διεξαχθεί σε ένα όμιλο, χωρίς αγώνες playoffs και playouts. Ο αριθμός των ομάδων του πρωταθλήματος θα οριστικοποιηθεί λίγο πριν τα μπαλάκια μπουν στην κληρωτίδα.

Στην Α' ΕΠΣ Λέσβου θα λάβουν μέρος 17 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους (εναλλάξ με βάση την περσινή τους κατάταξη - 17ος θεωρείται ο Αίγειρος Μυστεγνών). 

1ος Όμιλος
Διαγόρας Αγ. Παρασκευής (1)
Αιγέας Πλωμαρίου (3)
Αετός Λουτρών (5)
Αρίων Μήθυμνας (7)
Ανδρονικάς Παρακοίλων (9)
Πολιχνίτος (11)
Αρίων Παλαιοκήπου (13)
Παλλεσβιακός (15)
Αίγειρος Μυστεγνών (17)

2ος Όμιλος
Όλυμπος Αγιάσου (2)
Ατρόμητος Ανεμώτιας (4)
Αναγέννηση Γέρας (6)
ΑΟ Μεσοτόπου (8)
Οδυσσέας Ελύτης (10)
Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους (12)
Απόλλων Δαφίων (14)
Προοδευτική Σκ. Καλλονής (16)

Το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣ Λέσβου θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις. Στην Α' Φάση οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες σε κάθε όμιλο χωριστά. Μετά το τέλος των αγώνων της Α' Φάσης, οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα από κάθε όμιλο, θα σχηματίσουν ένα νέο όμιλο των οκτώ ομάδων, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Οι ομάδες αυτές θα πριμοδοτηθούν ως εξής: η 1η με 4 βαθμούς, η 2η με 2 βαθμούς, η 3η με 1 βαθμό, ενώ η 4η θα ξεκινήσει δίχως έξτρα πόντο.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-8/9 στον όμιλό τους θα σχηματίσουν επίσης ένα νέο όμιλο των εννέα ομάδων, οι οποίες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς  αγώνες για την παραμονή στην Α' ΕΠΣ Λέσβου ή τον υποβιβασμό τους στην Β' ΕΠΣ Λέσβου. Αυτές οι ομάδες θα πριμοδοτηθούν ως εξής: η 5η με 4 βαθμούς, η 6η με 2 βαθμούς, 7η με 1 βαθμό, ενώ η 8η και η 9η ξεκινούν δίχως έξτρα πόντο.

Σε ότι αφορά τον υποβιβασμό από την Α' ΕΠΣ Λέσβου, με το σκεπτικό ότι οι ομάδες της κατηγορίας θα μειωθούν σε 14 την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2019 – 2020, υποβιβάζονται από την Α' στη Β' τρείς ομάδες. Μπορεί να υποβιβαστεί και τέταρτη ομάδα ανάλογα με: α) αν θα αγωνιστεί ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής της περιόδου 2019 – 2020, β) αν ο πρωταθλητής θα είναι λημνιακή ομάδα και γ) αν η υπάρχουσα ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της περιόδου 2018 – 2019 θα παραμείνει η όχι στην κατηγορία αυτή.

Άπό τη Β' ΕΠΣ Λέσβου θα προβιβαστεί απευθείας στην Α' ΕΠΣ Λέσβου της επόμενης περιόδου. Η ομάδα που θα καταλάβει τη 2η θέση στη Β' ΕΠΣ Λέσβου θα δώσει αγώνα μπαράζ σε διπλά ματς με την ομάδα που θα καταλάβει τη 14η θέση ή τη 13η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Α' ΕΠΣ Λέσβου, για ένα έξτρα εισιτήριο ανόδου προς την Α' ΕΠΣ Λέσβου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey