«Πρασινίζουν» Σκάλα Καλλονής και «Μίζεργκαν»

30/10/2018 - 15:59

Δύο ακόμη ποδοσφαιρικά γήπεδα θα «πρασινίσουν» το επόμενο διάστημα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η κατάρτιση Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Ανεμώτια και Σκάλα Καλλονής. 

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού €700.000, θα χρηματοδοτηθεί εξ' ολοκλήρου από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία το έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας υλοποίησής του ωστόσο θα είναι Δήμος Λέσβου.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται η τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στους αγωνιστικούς χώρους των υφιστάμενων γηπέδων ποδοσφαίρου Σκάλας Καλλονής και Ανεμώτιας («Μίζεργκαν)», ενώ επιπρόσθετα θα τοποθετηθούν 6 ιστοί φωτισμού σε κάθε γήπεδο, όπου σε κάθε ιστό θα υπάρχουν έξι προβολείς ισχύος 530watt τύπου LED.

Έχει γραφτεί πολλές φορές και ειδικά στο «SL» εδώ και πολύ καιρό, ότι η σύμπραξη των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για τον αθλητισμό του νησιού. Και είναι ευχής έργο, που Δήμος Λέσβου και Περιφέρεια Β. Αιγαίου εργάζονται εποικοδομητικά για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού, που υστερούν συγκριτικά με άλλα νησιά, ακόμα και μικρότερα σε μέγεθος. Ωστόσο, η σύμπραξη αυτή δεν πρέπει να μείνει μόνο στα λεγόμενα «εύκολα» έργα, αλλά να επεκταθεί και στα πιο «δύσκολα». Το Στάδιο Πολιχνίτου για παράδειγμα είναι ένα τρανό παράδειγμα, πως εφόσον υπάρχει θέληση, βρίσκονται και τα χρήματα, δίνοντας πολλαπλές λύσεις στα χωριά της περιοχής τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στον στίβο. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να «ξεμπλοκάρει» και το Κλειστό Γυμναστήριο της Καλλονής, που το τελευταίο διάστημα δείχνει να έχει βαλτώσει, ενώ από κλειστές σάλες ανάγκη έχει οπωσδήποτε και η Μυτιλήνη. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey