Χόρτο και στη Στύψη!

28/11/2018 - 15:00 Τελευταία τροποποίηση στις 28/11/2018 - 15:15

Ένα ακόμα ποδοσφαιρικό γήπεδο θα «πρασινίσει» το προσεχές διάστημα, αυτή τη φορά στο βόρειο τμήμα του νησιού και συγκεκριμένα στη Στύψη.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και τον αθλητικό σύλλογο «Γερμανός Καραβαγγέλης», για την αναβάθμιση των υποδομών του «Καραβαγγέλειου» Γηπέδου Στύψης, όπου θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας.

Το έργο, που έχει συνολικό προϋπολογισμό €400.000, με τη χρηματοδότηση του να είναι εξααφαλισμένη μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας, η οποία έχει εκπονήσει και την απαραίτητη μελέτη. 

Παρότι ο Γερμανός Καραβαγγέλης Στύψης συντηρείται από το ομώνυμο κληροδότημα και το γήπεδό του είναι ιδιόκτητο, υπάρχει το νομικό πλαίσιο για την επένδυση με συμμετοχή της Πολιτείας. Με τις €400.000 αναμένεται να γίνουν όλες οι απαιτούμενες χωματουργικές εργασίες και η επίστρωση, πριν την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ παράλληλα θα εκσυγχρονιστούν τα αποδυτήρια, θα τοποθετηθεί λυόμενη κερκίδα και ενδεχομένως να εγκατασταθεί και ηλεκτροφωτισμός, όπως είχε αποκαλύψει το «SL» από το Μάιο του 2017.

Έτσι, δρομολογείται ένα ακόμη έργο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού, που αποτελούσε χρόνιο αίτημα μικρών και μεγάλων στην περιοχή, προσφέροντας λύσεις στο βόρειο τμήμα του νησιού, εν αναμονή επιτέλους εξελίξεων και στα υπόλοιπα έργα που «καίνε» την αθλητική κοινότητα του νησιού, στο στίβο, την κολύμβηση και τα αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey