Ικανοποίηση στην ΕΠΣΛ για τις κλήσεις στην προ-Εθνική Κ14!

21/02/2019 - 12:26

Ως μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη υποδέχθηκαν στην ΕΠΣ Λέσβου την κλήση τριών ποδοσφαιριστών της Μικτής ΕΠΣ Λέσβου παίδων στις προπονήσεις της προ-Εθνικής Κ14 στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το «SL» σας ενημέρωσε νωρίτερα για την επιλογή των Νίκου Τελωνιάτη (Οδυσσέας Ελύτης), Στρατή Λάγου (Απόλλων Βουναρακίου) και Γιώργου Πιτσιλαδή (Αιολικού) από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και επικοινώνησε για ένα πρώτο σχόλιο, τόσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μικτών ομάδων Δημήτρη Ντουνιά, όσο και με τον Ενωσιακό προπονητή Γιώργο Κομνηνό.

Αρκετά χαρούμενος, ο Δημήτρης Ντουνιάς επεσήμανε αρχικά στις δηλώσεις του για το πώς οδηγήθηκε η Ομοσπονδία σε αυτές τις κλήσεις: «Είναι επιλογές που έγιναν μετά από τη διοργάνωση στη Σύρο, αφού πρώτα οι άνθρωποι της ΕΠΟ παρακολούθησαν όλα τα παιχνίδια και είχαν προσωπική άποψη για την αξία των παικτών. Ζήτησαν όμως και τη γνώμη των προπονητών όλων των Ενώσεων, οι οποίοι έκαναν τις εισηγήσεις τους για κάθε ομάδα και στο τέλος η ΕΠΟ κατέληξε στις κλήσεις της. Ουσιαστικά, υπάρχει μια αναγνώριση της αξίας αυτών των παιδιών από όλους.»

Στη συνέχεια, μιλώντας για την αλλαγή στη φιλοσοφία της ΕΠΣ Λέσβου αναφορικά με τις Μικτές ομάδες, ο Δημήτρης Ντουνιάς ανέφερε: «Δουλέψαμε πολύ καλά φέτος και αυτό σίγουρα μέτρησε για να έχουμε αυτές τις κλήσεις στην προ-Εθνική Κ14 και πιθανότατα κάποιες ακόμα στην προ-Εθνική Κ16, οι οποίες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Θέλω να αναφέρω όμως και τη συνεισφορά του Γιώργου Κομνηνού στην εξέλιξη αυτών των παιδιών. Ασφαλώς όλοι οι ποδοσφαιριστές παίρνουν τις βάσεις στις ομάδες τους, αλλά και όσα τους πρόσφερε ο προπονητής της Μικτών ομάδων της ΕΠΣΛ είναι πολύ σημαντικά. Έγιναν 60 προπονήσεις φέτος, τα παιδιά διδάχθηκαν τακτική, προσπάθησαν να εφαρμόσουν όλα όσα απαιτεί η θέση στην οποία αγωνίζονται. Μπορεί τα αποτελέσματα να μη μας δικαίωσαν ομαδικά φέτος, αλλά είμαι σίγουρος ότι η δουλειά μας θα φανεί στις επόμενες διοργανώσεις.»

Τέλος, σχολιάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των Μικτών ομάδων, με τις διαδοχικές προπονήσεις από τον Σεπτέμβρη, ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΣΛ κατέληξε λέγοντας: «Για πρώτη φορά στην Ένωση μας, οι Μικτές δουλεύουν όλο το χρόνο για να παρουσιάσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Οι προπονήσεις σε παίδες και νέους, μετά από μια μικρή διακοπή, θα συνεχιστούν από τον Μάρτιο με κλήσεις ποδοσφαιριστών γεννηθέντων από το 2004 ως το 2007 και νεότερων, ώστε να εκμεταλλευτούμε το διαθέσιμο χρόνο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κομνηνός, προπονητής των Μικτών ομάδων, ανέφερε: «Έχει πολύ μεγάλη αξία για όλους εμάς και φυσικά περισσότερο για αυτά τα τρία παιδιά, η κλήση τους στις προπονήσεις της προ-Εθνικής Κ14. Αποτελεί ουσιαστικά μια αναγνώριση του ταλέντου τους. Παρότι οι ομάδες μας δεν κατόρθωσαν να διακριθούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, αποδεικνύεται ότι υπήρξαν ποδοσφαιριστές που κέντρισαν το ενδιαφέρον των ομοσπονδιακών προπονητών και μάλιστα σε εξαιρετική αναλογία, συγκριτικά με τις άλλες Ενώσεις, που τερμάτισαν σε καλύτερες θέσεις στη βαθμολογία. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, ώστε να παρουσιαζόμαστε βελτιωμένοι σε κάθε αγώνα. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλα τα παιδιά, που αναμφίβολα για να βρίσκονται στις Μικτές ομάδες των νησιών μας, έχουν το ταλέντο και μπορούν να φτάσουν ακόμα ψηλότερα.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey