Θρύλος με Εμμανουήλ και στην Αυστραλία!

07/12/2019 - 14:53 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2019 - 15:29

Άνοιγμα στην Αυστραλία πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός και μάλιστα με έντονο ενδιαφέρον για τη Λέσβο. Όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου των «ερυθρόλευκων», η είσοδος του Ολυμπιακού στην αυστραλιανή ήπειρο είναι γεγονός, χάρη στη συνεργασία με την Melbourne FC. Έτσι, μετά την Ευρώπη και την Αμερική, η ομάδα του Πειραιά επεκτείνει το δίκτυό της και στη χώρα των καγκουρώ, αποτελώντας τον μοναδικό ελληνικό σύλλογο που αποκτά ενεργή παρουσία εκεί.

Με περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες να κατοικούν στην Αυστραλία, η Μελβούρνη φιλοξενεί το 50% της ελληνικής ομογένειας, γεγονός που από μόνο του αναδεικνύει τη σημαντικότητα της κίνησης του Ολυμπιακού. Και αφού υπάρχουν τόσοι Έλληνες, είναι αδύνατο να μη βρεθεί και ένας Λέσβιος που ασχολείται με το εν λόγω εγχείρημα. Ο λόγος για τον Μανώλη Εμμανουήλ, που πριν από 6 χρόνια πήρε την απόφαση να μετοικήσει στην Αυστραλία και μάλιστα μένει μόνιμα εκεί την τελευταία τριετία.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην προπονητής της Προοδευτικής Σκ. Καλλονής, αλλά και πολλών ακόμα ομάδων της ευρύτερης περιοχής του Λεκανοπεδίου, δεν είναι απλώς κομμάτι αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην Αυστραλία. Αποτελεί εδώ και λίγες εβδομάδες τον προπονητή της πρώτης ομάδας και υπεύθυνο όλου του προπονητικού τιμ των τμημάτων υποδομής.

Μιλώντας στο «SL», ο Μανώλης Εμμανουήλ δηλώνει ενθουσιασμένος από τη νέα αυτή συνεργασία με τον Ολυμπιακό Μελβούρνης. «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ, είναι η πιο κατάλληλη στιγμή και είμαι υπερήφανος για αυτό το επόμενο βήμα προπονητικά. Έχω δίπλα μου ανθρώπους που έχουν τεράστια γνώση για το ποδόσφαιρο και η δουλειά τους σε όλους τους τομείς είναι άκρως επαγγελματική», αναφέρει αρχικά πριν τοποθετηθεί σχετικά με το τι ήταν αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να πει το «ναι», αποδεχόμενος την πρόταση που του έγινε. «Με κέρδισε το πάθος αυτών των ανθρώπων, η φιλοσοφία τους και ο στόχος που έχουν θέσει για τα επόμενα χρόνια. Απολαμβάνω τη δουλειά μου και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα».

Μιλώντας για το μέλλον, ο Μανώλης Εμμανουήλ προσθέτει: «Δουλεύουμε όλοι μαζί πλέον για τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού. Η ιστορία είναι κάτι θαυμάσιο, αλλά είναι μόνο για να τη θυμάσαι. Εμείς τώρα έχουμε τη δυνατότητα να γράψουμε μια νέα ιστορία. Είμαι λοιπόν πολύ χαρούμενος, γιατί αποτελώ κομμάτι αυτής της ιστορίας!»

Ο πρόεδρος Φώτης Μιχαλόπουλος, με τον τεχνικό διευθυντή Φώτη Τσαπά και δίπλα τους ο προπονητής Μανώλης Εμμανουήλ

.

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία με την ομάδα του Πειραιά, άπαντες στο σύλλογο της Μελβούρνης εργάζονται πυρετωδώς για να δείξουν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς τους. Μάλιστα, θα έχουν άμεσα αυτή την ευκαιρία, αφού στις 13 Δεκεμβρίου θα επισκεφθούν την Αυστραλία τρεις παλαίμαχοι άσοι του Ολυμπιακού, ώστε να επισημοποιήσουν την έναρξη της συνεργασίας με το ερυθρόλευκο δίκτυο ακαδημιών. Παναγιώτης Κελεσίδης, Σίνισα Γκόγκιτς και Χρήστος Καλτσάς θα βρεθούν στις εγκαταστάσεις της ομάδας της Μελβούρνης, βλέποντας από κοντά το έμψυχο δυναμικό σε όλες τις ηλικίες, ανταλλάσσοντας απόψεις και δίνοντας συμβουλές ως προς το τεχνικό πρόγραμμα. Μέσα στο Φεβρουάριο, την Αυστραλία αναμένεται να επισκεφτεί και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο σύλλογος της Μελβούρνης διατηρεί αναπτυξιακά τμήματα υποδομής για παιδιά από 6 ετών και άνω. Στα τρία γήπεδα που διαθέτει η ομάδα για τις προπονήσεις της, συμμετέχουν σε αυτές καθημερινά πάνω από 200 παιδιά, ενώ την ευθύνη για το συνολικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στα μυστικά του ποδοσφαίρου έχει ο Μανώλης Εμμανουήλ, που αποτελεί και τον προπονητή της μεγάλης ομάδας. Υπάρχει επίσης χώρος δραστηριοτήτων για τα παιδιά, εστιατόριο και γυμναστήριο.

Εμφανώς ενθουσιασμένος ο Μανώλης Εμμανουήλ, που σε όλη τη διάρκεια της επικοινωνίας μας ρωτά συνεχώς για το νησί, για το τοπικό πρωτάθλημα, αλλά και τον Αιολικό, επισημαίνει πως «ο Ολυμπιακός Μελβούρνης δεν είναι μια απλή ομάδα, είναι κάτι το διαφορετικό. Και αυτό σκοπεύουμε να αποδείξουμε προσεχώς εντός και εκτός Αυστραλίας.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey