Στον Αγροτικό Αστέρα ο Λάγος!

23/06/2020 - 14:05 Τελευταία τροποποίηση στις 23/06/2020 - 14:47

Ανοίγει τα φτερά του ο Στράτος Λάγος, κυνηγώντας το ποδοσφαιρικό του όνειρο στον ιστορικό Αγροτικό Αστέρα.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Βουναρακίου, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Μικτής ΕΠΣ Λέσβου, έχοντας συμμετάσχει και στην προεπιλογή της Εθνικής K15, επέλεξε να μετακομίσει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένειά του να τον στηρίζει εμπράκτως στην απόφαση αυτή. Τον Φεβρουάριο, ο 15χρονος Μυτιληνιός ταξίδεψε στη συμπρωτεύουσα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του Αγροτικού Αστέρα και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο ακαδημιών Μπάμπη Καβάση, τον παλαίμαχο διεθνή Γιώργο Φοιρό, αλλά και τον προπονητή της πρώτης ομάδας Μάκη Κατσαβάκη. 

Ο Αγροτικός Αστέρας εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την επιθυμία του να εντάξει τον Λάγο στο δυναμικό του. Μάλιστα, στο ταξίδι του Φεβρουαρίου οι άνθρωποι του συλλόγου ανέλυσαν στους γονείς του, αλλά και στον ίδιο, το τριετές πλάνο που υπάρχει για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. Αρχικά, ο Λάγος θα αγωνιστεί στην Κ17 του συλλόγου, με προοπτική να συμμετέχει σταδιακά και στην πρώτη ομάδα. Εξάλλου, είναι πάγια τακτική στον Αγροτικό Αστέρα να αξιοποιεί τους νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του στην πρώτη ομάδα, παίρνοντας έτσι παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επαφή μεταξύ Λάγου και Αγροτικού Αστέρα έκανε ο Μυτιληνιός ατζέντης FIFA Αχιλλέας Χατζηνικολάου, που διατηρεί άριστες σχέσεις με το σύλλογο του Ευόσμου. Μιλώντας σχετικά στο «SL», ανέφερε: «Πιστεύω πολύ στο έργο που γίνεται στην ακαδημία του Αγροτικού Αστέρα, αλλά και στο πλάνο που υπάρχει σε αυτές τις ηλικίες. Το λέω συχνά, αλλά ειδικά τώρα που έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο ποδόσφαιρο εξαιτίας Covid-19, η μόνη σωστή λύση για κάθε ομάδα είναι να επενδύει σε παιδιά της ακαδημίας της και να στελεχώνει την πρώτη ομάδα με τους ταλαντούχους παίκτες της».

Αναφερόμενος στην ομάδα του Ευόσμου, ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου πρόσθεσε: «Στη Θεσσαλονίκη ο Αγροτικός Αστέρας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!», ενώ για τον Στράτο Λάγο τόνισε: «Έχει το ταλέντο, το αποδεικνύει και η κλήση του στην προεπιλογή της Εθνικής. Σε αυτή την ηλικία, είναι πολύ σημαντικό να δυναμώσει, τόσο σωματικά, όσο και ως χαρακτήρας. Η απόφαση για αλλαγή πόλης και σχολικού περιβάλλοντος δεν είναι εύκολη, αλλά έχει δίπλα του την οικογένειά του, που τον στηρίζει με κάθε τρόπο. Είναι στο χέρι του και στα... πόδια του να τα καταφέρει, με πολλή δουλειά καθημερινά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey