Άνοδος για τέσσερις, υποβιβάστηκε ο ΑΟ Βασιλικών

24/06/2020 - 21:23 Τελευταία τροποποίηση στις 24/06/2020 - 21:43

Σε αναδιάρθρωση της υπάρχουσας προκήρυξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων προχώρησε η ΕΠΣ Λέσβου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ, αποφασίζοντας τον προβιβασμό τεσσάρων ομάδων στην Α ΕΠΣ Λέσβου.

Μετά τις νέες διατάξεις και την δυνατότητα που δόθηκε στις ΕΠΣ να αποφασίζουν για την τροποπίηση των προκηρύξεων, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Λέσβου, έκανε αποδεκτή την πρόταση της επιτροπής πρωταθλημάτων με την οποία υποβιβάζεται στη Β κατηγορία ο ουραγός ΑΟ Βασιλικών και προβιβάζονται στην Α, ο πρωταθλητής Αστέρας Νίκης, ο δεύτερος Αχιλλέας, ο Κεραυνός Αφάλωνα και ο Ταξιάρχης Μανταμάδου.

Έτσι, τη νέα σεζόν η Α ΕΠΣ Λέσβου θα απαρτίζεται συνολικά από 16 ομάδες αν τελικά αγωνιστεί και ο Αετός στη Γ Εθνική, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 8. Συγκεκριμένα οι ομάδες θα μοιραστούν σε μονούς και ζυγούς αριθμούς βάσει της τελικής βαθμολογικής κατάταξης. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΛ:

Σας γνωρίζουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣΛ 5/23-6-2020, έχοντας λάβει υπ’ όψιν τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν 4684/2020 (Κύρωση της από 30/3/2020 ΠΝΠ μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID-19 και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ Α’/75) που δίνουν την δυνατότητα τροποποίησης προκηρύξεων, από το ΔΣ της ΕΠΣ εγκρίθηκε η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και η τροποποίηση της σχετικής προκήρυξης (άρθρο 19) των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων Α και Β κατηγορίας ως ακολούθως:

Λήφθηκαν υπόψιν οι οδηγίες της ΕΠΟ και οι ήδη διαμορφωθείσες βαθμολογίες της Α κατηγορίας Λέσβου, της Α1 κατηγορίας Λήμνου και Β κατηγορίας Λέσβου που προέκυψαν την χρονική περίοδο της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Οι βαθμολογίες αυτές λογίζονται ως τελικές.

Α) Πρωταθλήτρια ομάδα της Α κατηγορίας Λέσβου ανακηρύσσεται το σωματείο ΓΠΣ Αετός Λουτρών, το οποίο προβιβάζεται στη Γ Εθνική κατηγορία.

Β) Από την Α κατηγορία υποβιβάζεται στη Β κατηγορία το σωματείο ΑΟ Βασιλικών, το οποίο κατέλαβε την 14η θέση.

Γ) Από την Β κατηγορία προβιβάζονται στην Α κατηγορία οι ομάδες που κατέλαβαν τη 1η, 2η, 3η και 4η θέση, από τις ομάδες που αγωνίστηκαν στα play off και συγκεκριμένα οι Αστέρας Νίκης, Αχιλλέας Πέτρας, Κεραυνός Αφάλωνα και Ταξιάρχης Μανταμάδου. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες παραμένουν στη Β κατηγορία.

Δ) Για την περίοδο 2020-2021 το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους οι οποίοι σχηματίστηκαν βάσει της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων.  Ο πρώτος όμιλος θα συμπεριλάβει τους μονούς αριθμούς (1,3,5,7,9,11,13,15) και ο δεύτερος τους ζυγούς αριθμούς (2,4,6,8,10, 12,14,16).

1ος Όμιλος

Όλυμπος Αγιάσου

Προοδευτική Σκ. Καλλονής

Φίλια

Αιγέας Πλωμαρίου

Απόλλων Δαφίων

Ορφέας Κεραμειών

Αστέρας Νίκης

Κεραυνός Αφάλωνα

2ος  Όμιλος

Αναγέννηση Γέρας

ΑΟ Μεσοτόπου

Αρίων Μήθυμνας

Ανδρονικάς Παρακοίλων

Οδυσσέας Ελύτης

Ατρόμητος Ανεμώτιας

Αχιλλέας Πέτρας

Ταξιάρχης Μανταμάδου

Ε) Στην Α1 κατηγορία Λήμνου, παραμένουν όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey