Electronet_Prodromou_728x90px

Με τον "Παλλέ" στην Πέργαμο

Ο Παλλεσβιακός αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον πρέσβη της Λέσβου στα απέναντι τουρκικά παράλια και στα πλαίσια των ιδιαίτερων σχέσεων, που έχουν αναπτύξει οι διοικούντες με παράγοντες ποδοσφαιρικών σωματείων της γειτονικής χώρας, η ομάδα της Μυτιλήνης ταξίδεψε στην Πέργαμο τις προηγούμενες ημέρες για μια φιλική συνάντηση με την τοπική ομάδα. Ο "Παλλέ" αγωνίστηκε ενισχυμένος και με μερικούς παίκτες άλλων τοπικών μας ομάδων, επικρατώντας την Τρίτη στο φιλικό αυτό ματς με σκορ 0-1, χάρη σε γκολ του Τσομπανέλλη στο 22ο λεπτό. Η αναμέτρηση είχε χαρακτηριστεί από τους Τούρκους, ως αγώνας "ειρήνης και φιλίας" και έτυχε θερμής αποδοχής από τους ποδοσφαιρόφιλους της περιοχής.

Οι Τούρκοι προσπάθησαν να δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα, φιλοξενώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την αποστολή του Παλλεσβιακού. Οι ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν πλάι στις τουρκικές, ενώ ένα μεγάλο πανό στο κέντρο του γηπέδου περνούσε μηνύματα με τη φράση "ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο". Μπορεί η μεγάλη κερκίδα χωρητικότητας 2.000 θέσεων να μη γέμισε, όμως στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 500 φίλαθλοι, που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

Η αναμέτρηση είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που φιλοξενήθηκε αγώνας με ελληνική ομάδα στην Πέργαμο. Για το λόγο αυτό, του είχαν προσδώσει επίσημο χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, παρόντες στη φιλική αυτή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ήταν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, κ. Χαρά Σκολαρίκου, η Αντινομάρχης Λέσβου, κ. Μαρία Τζουβελεκάκη, οι Δήμαρχοι Περγάμου και Δικελίου, ο Έπαρχος της περιοχής, πλήθος δημοτικών συμβούλων, καθώς και οι αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου. Την αναμέτρηση ανάμεσα σε Παλλεσβιακό και Πέργαμο, κάλυψαν για λογαριασμό των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Πρόεδρος του Παλλεσβιακού, Γιώργος Αμπελικιώτης πρόσφερε αναμνηστικά δώρα στην κ. Σκολαρίκου, αλλά και σε όλους τους τοπικούς φορείς. Παράλληλα, τιμήθηκαν κι από το Δήμαρχο της Περγάμου για τη συμμετοχή τους στη φιλική αυτή αναμέτρηση. Και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων όμως, αντάλλαξαν δώρα σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Αναμφίβολα, μια από τις πιο ιδιαίτερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν, όταν ο Δήμαρχος Περγάμου πρόσφερε από μια μπλούζα της τοπικής ομάδας, στο Γιώργο Αμπελικιώτη και τη Μαρία Τζουβελεκάκη, οι οποίες στο πίσω μέρος της φανέλας έγραφαν στα αγγλικά τα ονόματά τους!

Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για ένα φιλικό αγώνα στη Μυτιλήνη, ενώ ο Δήμαρχος Περγάμου πρότεινε να γίνεται στους ανθρώπους του Παλλεσβιακού να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, ένα τουρνουά με τη συμμετοχή τουρκικών και ελληνικών ομάδων, στα πλαίσια της προώθησης της φιλίας μεταξύ των δυο χωρών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την ιστορία, προπονητής της ομάδας του Παλλεσβιακού, ήταν ο Λάκης Μέγας, με βοηθό το Σταύρο Βουργουτζή, ενώ την αποστολή ακολούθησαν και η γιατρός Ξένια Σιδηρόγλου, μαζί με το φυσιοθεραπευτή Βασίλη Θωμαΐδη. Ο Παλλεσβιακός, που ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς και έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ, αγωνίστηκε με τους: Μιχάλη Αλεξίου, Στέλιο Τσομπανέλλη, Αντώνη Μαμάκο, Παναγιώτη Αδαλή, Πάτροκλο Κροτσίδα, Γιάννη Γιαννάκα, Χρήστο Μουτζούρη, Αλέξανδρο Μέγα, Μιχάλη Φουστέλλη, Αλέξανδρο Καδή, Γιώργο Αναιρούση, Ευάγγελο Καρίμαλλη, Απόστολο Λαλά, Λεωνίδα Καλλιοντζή, Ψωμά και Στρατή Καφαλούκο.