Με μπαράζ ξανά ο πρωταθλητής Λέσβου

29/08/2021 - 19:30 Τελευταία τροποποίηση στις 29/08/2021 - 19:51

Μέσα από την διαδικασία των playoffs θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής Λέσβου γι άλλη μια χρονιά σύμφωνα με την προκήρυξη 2021-22 της ΕΠΣΛ.

Το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας για την περίοδο 2021 - 22 θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των εννέα (9) ομάδων έπειτα από κλήρωση και όχι με γεωγραφικά κριτήρια όπως είχε γνωστοποιηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΣΛ.

Μετά την ολοκλήρωση της σειράς των διπλών αγώνων, οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η, 2η , 3η και 4η θέση του κάθε ομίλου, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε μονούς αγώνες μετά από κλήρωση, μεταφέροντας την βαθμολογία που συγκέντρωσαν από την πρώτη φάση των αγώνων για την ανάδειξη του πρωταθλητή δια δύο. Η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση αναδεικνύεται πρωταθλήτρια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 5η, 6η ,7η και 8η θέση του κάθε ομίλου, θα αγωνιστούν επίσης σε μονούς αγώνες μεταξύ τους μετά από κλήρωση, μεταφέροντας την βαθμολογία δια δύο που συγκέντρωσαν από την πρώτη φάση των αγώνων . Οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις δυο τελευταίες θέσεις υποβιβάζονται στην Β τοπική κατηγορία. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 9η θέση του κάθε ομίλου στην κανονική διάρκεια των διπλών αγώνων υποβιβάζονται στην Β τοπική κατηγορία.

Η νικήτρια ομάδα από τους αγώνες κατάταξης της Β φάσης θα αγωνιστεί σε διπλούς αγώνες κατάταξης με την πρωταθλήτρια ομάδα Α1 κατηγορίας Λήμνου για την ανάδειξη πρωταθλητή της ΕΠΣ Λέσβου και την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα πρωταθλητριών των ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ Εθνική κατηγορία σύμφωνα με την απόφαση της Ε.Π.Ο.

Το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση και 2η θέση θα αγωνιστούν στην Α τοπική κατηγορία Λέσβου.

Επιπλέον όσον αφορά τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων προβλέπεται ότι στην περίπτωση που η ομάδα που εκπροσωπεί την ΕΠΣ Λέσβου στην Γ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστεί και δεν ανέβει από τους αγώνες κατάταξής η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου, θα ανέλθει από την Β κατηγορία Λέσβου στην Α κατηγορία Λέσβου η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Ακόμη, στην περίπτωση που η που η ομάδα που εκπροσωπεί την ΕΠΣ Λέσβου στην Γ Εθνική Κατηγορία παραμείνει στην κατηγορία και η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου ανέλθει στην Γ Εθνική Κατηγορία τότε από τους αγώνες κατάταξης θα υποβιβαστεί η τελευταία ομάδα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει ηλικιακός περιορισμός σχετικά με την χρήση νεαρών ποδοσφαιριστών όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey