Στη Φίλια και Λουτρά το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της Α ΕΠΣΛ

07/10/2021 - 19:43 Τελευταία τροποποίηση στις 07/10/2021 - 20:20

Δύο δυνατές αναμετρήσεις ανέδειξε η κληρωτίδα την 1η αγωνιστική της Α ΕΠΣΛ, η οποία κάνει πρεμιέρα το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Η νέα κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων ολοκληρώθηκε πριν λίγο στα γραφεία της ΕΠΣΛ, με το ενδιαφέρον στη έναρξη του πρωταθλήματος να στρέφεται στο γήπεδο της Φίλιας, όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχτεί τον Διαγόρα Αγ. Παρασκευκής, ενώ στα Λουτρά ο Αετός θα φιλοξενήσει τον ενισχυμένο Ατρόμητο Ανεμώτιας. Και οι δύο αναμετρήσεις παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς Διαγόρας και Αετός είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και σίγουρα θέλουν να ξεκινήσουν με το δεξί απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους. Μάλιστα, Διαγόρας και Φίλια θα αναμετρηθούν μέσα σε μια εβδομάδα δύο φορές, αφού την ερχόμενη Κυριακή οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για την Α φάση του κυπέλλου.

1η αγωνιστική Α ΕΠΣΛ

Όλυμπος-Απόλλων Δαφίων

Αρίων Μήθυμνας-Αν/ση Γέρας

Προοδευτική-Αιγέας

Φίλια-Διαγόρας

Ανδρονικάς-Οδ. Ελύτης

Αετός-Ατρόμητος Αν.

Κεραυνός-ΑΟΜ

Η Β ΕΠΣΛ χωρίστηκε σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια των 7 και 8 ομάδων αντίστοιχα.

Α ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΠΣΛ

1.Άναξος

2.Αχιλλέας

3.ΑΟ Βασιλικών

4.Παπανικολής

5.Καραβαγγέλης Στύψης

6.Ορφέας Αντ.

7.Μακαρέας

Β ΟΜΙΛΟΣ Β ΕΠΣΛ

1. Ταξιάρχης Μανταμάδου

2. Αστέρας Νικ.

3. Πολιχνίτος

4.Αρίων Παλ.

5. Αστέρας-Ορφέας

6. Αλκιβιάδης

7. Αίγειρος 

8. Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας

Η 1η αγωνιστική της Β κατηγορίας:

Α όμιλος

ΑΟΒ-Άναξος

Παπανικολής-Ορφέας Αντ.

Αχιλλέας-Καραβαγγέλης

Ρεπό: Μακαρέας

Β όμιλος

Ταξιάρχης-Αλκιβιάδης

Αστέρας-Ορφέας-Αίγειρος

Πολιχνίτος-Αστέρας Νίκ.

Ατρόμητος Αγ.Μαρίνας-Αρίων Παλ.

Η Α ΕΠΣΛ θα κάνει σέντρα το επόμενο Σαββατοκύριακο 16-17/10 και η Β ΕΠΣΛ στις 23-24 Οκτωβρίου. Έπειτα από τις αλλαγές που προέκυψαν, σχετικά με την ανάδειξη του πρωταθλητή και τον υποβιβασμό στην Α κατηγορία, ισχύουν τα παρακάτω.

Πρωταθλήτρια ομάδα θα αναδειχθεί μετά το πέρας των αγωνιστικών του πρωταθλήματος η ομάδα που τερμάτισε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα έχει (4) τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο. Σε περίπτωση που διαφορά είναι κάτω των (4) τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ με τον δεύτερο στην βαθμολογία στην έδρα του πρώτου. Σε περίπτωση ισοπαλίας ευνοείται η ομάδα που τερμάτισε πρώτη και θα είναι η πρωταθλήτρια για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Για το υποβιβασμό η τελευταία ομάδα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία. Η ομάδα που τερμάτισε στην (13) δεκατρία θέση του πρωταθλήματος αν έχει διαφορά πάνω από (4) τέσσερις βαθμούς από τον (12) δωδέκατο υποβιβάζεται στην αμέσως κατώτερη βαθμολογία. Σε περίπτωση που η διαφορά μεταξύ του (12) δωδέκατου και (13) δέκατου τρίτου είναι μικρότερη από (4) τέσσερις βαθμούς θα διεξαχθεί αγώνας μπαράζ στην έδρα του (12) δωδέκατου και θα παραμείνει στην κατηγορία ο (12ος) δωδέκατος σε περίπτωση νίκης και ισοπαλίας.

Όσον αφορά την Β κατηγορία θα υπάρξει Β φάση με τις ομάδες που τερμάτισαν στις τρείς (3) πρώτες θέσεις και από τους δύο ομίλους να αγωνίζονται σε νέο πρωτάθλημα διατηρώντας την βαθμολογία που συγκέντρωσαν από την Α φάση του πρωταθλήματος διά δύο. Επειδή ο ένας όμιλος αποτελείται από (8) οκτώ ομάδες στην Β φάση από τις τρεις πρώτες θα αφαιρεθούν οι βαθμοί που συγκέντρωσαν από την τελευταία ομάδα της Α φάσης του πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας. Στην Β φάση οι έξι ομάδες που τερμάτισαν στην τρεις πρώτες θέσεις θα διεξάγουν νέο πρωτάθλημα μετά από κλήρωση με διπλούς αγώνες. Οι δύο πρώτες ομάδες θα ανέλθουν στην ανώτερη κατηγορία για το επόμενο πρωτάθλημα. Οι ομάδες που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση και κάτω και από τους δύο ομίλους δεν θα αγωνιστούν σε νέο πρωτάθλημα.

Τέλος, στην περίπτωση που η ομάδα που εκπροσωπεί την ΕΠΣ Λέσβου στην Γ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστεί και δεν ανέβει από τους αγώνες κατάταξής η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου, θα ανέλθει από την Β κατηγορία Λέσβου στην Α κατηγορία Λέσβου η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση.  Στην περίπτωση που η που η ομάδα που εκπροσωπεί την ΕΠΣ Λέσβου στην Γ Εθνική Κατηγορία παραμείνει στην κατηγορία και η πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Λέσβου ανέλθει στην Γ Εθνική Κατηγορία τότε από τους αγώνες κατάταξης θα υποβιβαστεί η τελευταία ομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey