Ποιός θα τους σταματήσει;

12/05/2022 - 22:50 Τελευταία τροποποίηση στις 13/05/2022 - 00:55

Το 2o ΕΠΑΛ συνεχίζει να σαρώνει. Θύμα του σήμερα με 5-3 στα πέναλτι το 2ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας πρωταθλήτρια ομάδα στην 2η Περιφέρεια Αττικής που απέκλεισε το 4ο ΓΕΛ Νίκαιας πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά. Από μόνο του αυτό λέει πολλά για την τεράστιας σημασίας πρόκριση που πέτυχαν τα παιδιά της Λέσβου, τα οποία ξεπέρασαν ξανά την κούραση από τους συνεχείς αγώνες καταθέτοντας μεγαλείο ψυχής, δύναμης και λεβεντιάς, κάνοντας ξανά όλη τη Λέσβο υπερήφανη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι με σωστά στημένη στην αμυντική τακτική το 2ο ΕΠΑΛ κάλυψε όλους τους διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο. Στο 10' έχασε κλασσική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σε σουτ του Τελωνιάτη έδιωξε ο τερματοφύλακας σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης στην κόντρα ο Γούλας έβγαλε σέντρα βρίσκοντας εξ' επαφής το χέρι του Δουβαλέτα, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Εκτέλεσε ο Καραγεώργης ο οποίος έστειλε τη μπάλα άουτ με το Βατό να πέφτει στη σωστή πλευρά. Στο 15' σε νέα επίθεση της ομάδας των Αθηνών σε σουτ του Κουτουλάκου η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βατού. Στο 20' η ομάδα της Μυτιλήνης ανταπέδωσε τα δοκάρια με σουτ του Λεμονού. Το παιχνίδι απέκτησε τρομερό ρυθμό με τη μπάλα πάνω κάτω και στο 35' με πάσα του Καρυδάκη ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους και στον σημερινό αγώνα, ο Δίγκας σκόραρε, αλλά ο διαιτητής Γιανναράς ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη το ματς συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό, με τον Βατό να αποκρούει δύσκολα δύο σουτ των Κουτουλάκου και Φούλα και στο 65' με ένα σουτ "κεραυνό" από 30 μέτρα του Καρυδάκη η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Βλασίου που μόλις είχε περάσει στον αγώνα κάνοντας το 1-0. Στο 75' με έξοχο passing game η ομάδα της Ν. Φιλαδέλφειας μετά από σέντρα από δεξιά του Γούλα, ισοφάρισε με άψογη κεφάλια του Νικολάκη. Στο 80' στη κόντρα ο Πιτσιλαδής πάτησε περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ και στο 87' το σουτ του Τελωνιάτη πέρασε ξανά δίπλα από το δοκάρι.Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή οδήγησε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκτέλεσε πρώτα η ομάδα της Αθήνας χάνοντας το πρώτο πέναλτι. Για τους πρωταθλητές Αιγαίου κατά σειρά εκτέλεσαν όλοι εύστοχα Καρυδάκης, Πιτσιλαδής, Στεφανής και Τελωνιάτης, ενώ δεν χρειάστηκε καν να εκτελεστεί το 5ο μιας και για την ομάδα της Αθήνας αστόχησαν οι παίκτες της Φούσεκας και Νικολάκη στο 1ο και 4ο .Έτσι με τελικό σκορ 5-3 η ομάδα της Μυτιλήνης έγραψε ξανά ιστορία στην τελική Γ φάση του σχολικού πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Αύριο επόμενος αντίπαλος είναι το 2ο ΕΠΑΛ Μεγάρων, παιχνίδι που θα σφραγίσει την είσοδο των ομάδων στα ημιτελικά. Να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μυτιλήνης έχει κερδίσει τον κόσμο του Πειραιά τόσο για τις αγωνιστικές της αρετές όσο και για το ήθος που έχει δείξει σε όλη τη σειρά αγώνων.Στα αξιοσημείωτα του γεγονός ότι το 2ο ΕΠΑΛ αφιέρωσε το γκολ της στην κυρία Ελένη Βουρη, υπεύθυνη του γηπέδου της Προοδευτικής η οποία φανερά συγκινημένη πριν την έναρξη του αγώνα στα αποδυτήρια μίλησε στα παιδιά δίνοντας τους κουράγιο και δύναμη, ενώ μετά το τέλος του αγώνα την πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τους παίκτες την μεγάλη πρόκριση. Ήταν η πρώτη της φορά στα 30 χρόνια που μπήκε να χαρεί μαζί με τους παίκτες στο γήπεδο, κάτι το οποίο δεν έχει κάνει ούτε με τη μεγάλη της αγάπη, την Προοδευτική. Επίσης, η νίκη είναι αφιερωμένη και στον τραυματία Λουίς Ρούσι.

Έχοντας τέτοια θετική αύρα και ενέργεια ανθρώπων που είναι δίπλα στην ομάδα, δεν είναι τυχαίο που έχει κερδίσει τα εύσημα και τις επιτυχίες. Το "πειρατικό" συνεχίζεται όπως εύστοχα δημοσίευσαν αρκετοί φίλαθλοι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey