Σφίγγει ο κλοιός για τους προπονητές της Β ΕΠΣ Λέσβου

10/11/2022 - 11:47 Τελευταία τροποποίηση στις 10/11/2022 - 12:53

Σημαντικές αποφάσεις κλήθηκε να λάβει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Λέσβου κατά την συνεδρίαση του χθες Τετάρτη 9/11 αναφορικά με το θέμα των προπονητών.

Η ΕΠΣ Λέσβου είχε ζητήσει από την ΕΠΟ την εξαίρεση από τα προβλεπόμενα όσον αφορά τους προπονητές για τα πρωταθλήματα Λέσβου και Λήμνου, κερδίζοντας μάλιστα "εκπτώσεις" για την Α κατηγορία και τη Λήμνο, ωστόσο δεν έγινε το ίδιο και για την Β ΕΠΣ Λέσβου.

Συγκεκριμένα, στον πάγκο των ομάδων της Α ΕΠΣ Λέσβου θα μπορούν να βρίσκονται προπονητές με δίπλωμα UEFA C και πάνω και όχι UEFA B όπως προβλέπεται, ενώ και για τις υποδομές ισχύει το ίδιο.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στη Β κατηγορία, όπου ζητήθηκε η εξαίρεση της από την υποχρέωση της πρόσληψης διπλωματούχου προπονητή, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό με τις ομάδες να έχουν την υποχρέωση να δηλώνουν προπονητή με τουλάχιστον UEFA C. Αποδεκτό έγινε όμως το ίδιο αίτημα για τη Λήμνο, όπου οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν εμπειρικό προπονητή χωρίς δίπλωμα, καθώς ο αριθμός των διπλωματούχων προπονητών στο γειτονικό νησί δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες όλων των ομάδων.

Επίσης, σχετικά με στους προπονητές που βρίσκονται σε ομάδα που δεν διαθέτει ακαδημία, το ΔΣ με απόφαση του, τους δίνει το δικαίωμα να απασχοληθούν στις υποδομές άλλου σωματείου.

Η πρόσληψη των προπονητών είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις Ενώσεις της χώρας. Στη Λέσβο και στις δύο κατηγορίες υπάρχουν σωματεία που δεν διαθέτουν διπλωματούχους προπονητές, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα και την οικονομική επιβάρυνση των ομάδων με το πρόστιμο που μπαίνει κάθε εβδομάδα από την Πειθαρχική επιτροπή, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη των πρωταθλημάτων.

Μιλώντας στο "SL" ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου Γιάννης Πίνης ανέφερε ότι: "Στόχος της ΕΠΣΛ είναι η αναβάθμιση του ποδοσφαίρου κάνοντας βήματα προς τα εμπρός. Το θέμα με τους προπονητές απασχολεί είναι σοβαρό με το διοικητικό συμβούλιο να κάνει προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις. Μάλιστα γίνονται ενέργειες από τον πρόεδρο κ. Βερρή σε συνεννόηση με την ΕΠΟ να γίνει άμεσα τους πρώτους μήνες του 2023 ξανά σχολή προπονητών UEFA C στη Λέσβο έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν περισσότεροι προπονητές από το νησί αλλά και από τη Λήμνο."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey