Θ. Τσίγκας: Καθοριστικός ο ρόλος του αναλυτή σε μια ομάδα

23/11/2022 - 11:56 Τελευταία τροποποίηση στις 23/11/2022 - 13:23

Ο προπονητής ποδοσφαίρου και αναλυτής αγώνων Θανάσης Τσόγκας, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Γιώργου Μαρμαλέκα στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm «Μπάλα στον Αέρα», μιλώντας για τον ρόλο του αναλυτή αγώνων, κάνοντας μια μίνι ανάλυση των ομάδων της Α ΕΠΣ Λέσβου για την μέχρι τώρα πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Ο Θανάσης Τσίγκας το Σαββατοκύριακο θα παρευρεθεί στο επετειακό συνέδριο για τους αποφοίτους της γυμναστικής ακαδημίας Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στην ανάλυση αγώνων, με σκοπό την ενημέρωση τους για τις νέες τεχνολογίες στο χώρο της ανάλυσης, βιντεοανάλυση, καινοτόμες μέθοδοι και τη διασύνδεση με την εξελισσόμενη ποδοσφαιρική αγορά.

Επίσης, πρόσθεσε ότι με αφορμή και την διεξαγωγή του Μουντιάλ, η ίδια η FIFA έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην ανάλυση και έχει αναπτύξει μια διεθνή γλώσσα, τη FIFA Football Language, η οποία θα αναλύει κάθε περιοχή του παιχνιδιού με λεπτομέρειες και θα παρέχει λειτουργικούς ορισμούς και πολλαπλά παραδείγματα καθορίζοντας με σαφήνεια κάθε ενέργεια.

Ακόμη σημείωσε, ότι στην Ελλάδα πλέον εκτός από τις ομάδες της Super Leuage, η ανάλυση των αγώνων έχει εξαπλωθεί και στις μικρότερες κατηγορίες, όπως στη Γ Εθνική, γενικότερα στις ακαδημίες, ενώ εδώ στη Λέσβο σε τοπικό επίπεδο ο κ. Τσίγκας συνεργάζεται με την ομάδα του Αετού Λουτρών.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι είναι εντατική η δουλεία του αναλυτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τόσο πριν τον αγώνα, κατά τη διάρκεια του αλλά μετά πάντα σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας, ενώ υπογράμμισε ότι η ανάλυση γίνεται τόσο σε ομαδικό επίπεδο όσο και σε ατομικό σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Επιπλέον, έκανε αναφορά στις υπόλοιπες παραμέτρους που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση μιας ομάδας.

Ακολούθως, ο κ. Τσίγκας προχώρησε στην ανάλυση της μέχρι τώρα συμπεριφοράς των ομάδων της Α ΕΠΣ Λέσβου στο πρωτάθλημα, στην απόδοση τους επιθετικά και στην άμυνα στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια και στα πλεονεκτήματα αλλά και τα αδύνατα σημεία τους.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey