Δ. Ρουγκέλλη:"Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται"

11/03/2023 - 13:28

Την δική της απάντηση έδωσε η πρόεδρος της Κοινότητας Διαμάντω Ρουγκέλλη, στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγιάσου σχετικά με την άρνηση της παραχώρησης του απινιδωτή στον Όλυμπο. Αναλυτικά:

"Με αφορμή τα πρόσφατα συμβάντα που αφορούν την χρήση απινιδωτή της κοινότητας η Λαϊκή Συσπείρωση έβγαλε κατά προσφιλή τους τακτική, ανακοίνωση στα ΜΜΕ.

Ο απινιδωτής είναι ένα χρησιμότατο όργανο που στα χέρια ανθρώπων με σχετική εκπαίδευση, πραγματικά σώζει ζωές. Γνωρίζοντας όλα αυτά σαν νοσηλεύτρια, με ενέργειές μου έγινε η δωρεά του στην Κοινότητα Αγιάσου για όλους τους κατοίκους του, τους επισκέπτες και φυσικά και για το αθλητικό σωματείο του “Ολύμπου” όποτε χρειαζόταν. Για το σκοπό αυτό καταρτίστηκε μια λίστα με χειριστές που έχουν σχετική εκπαίδευση για τη λειτουργία του. Η ενδιαφερόμενη δεν εγγράφηκε ποτέ σε αυτή τη λίστα. Με απλά ένα τηλεφώνημα ζήτησε να τον πάρει για να παραστεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα χωρίς ποτέ να αναφέρει εάν διαθέτει απαραίτητη εκπαίδευση σε άτομα που δεν είναι ούτε νοσηλευτές ούτε γιατροί φυσικά – εδώ όλοι γνωριζόμαστε -. Αντίθετα παρουσίασε το σχετικό έγγραφο την επομένη του αγώνα σε διάφορα site και ποτέ στη κοινότητα ώστε να μπεί στη λίστα που θέλουμε να διευρυνθεί όσο περισσότερο γίνεται. Τέτοια απαξίωση προς τη κοινότητα και την αυτοδιοίκηση; γιατί; θα έλθει κάποτε να ενταχθεί; πότε;

Στη συνέχεια θίξατε το θέμα με την παραχώρηση του Πάρκου σε ιδιώτη. Πραγματικά μνημείο πολιτικής αναλγησίας εκ μέρους σας. Σας θυμίζω ότι εσείς το ενοικιάσατε σε ιδιώτη με αποτέλεσμα για σειρά ετών να μην λάβει ούτε ένα Ευρώ ο δήμος από αυτή τη συμφωνία σας με πλήρη την ευθύνη σας. Αποτέλεσμα το κτίριο να υποστεί σημαντικές ζημίες και ο χώρος να απαξιωθεί.

Εμείς το παραχωρήσαμε στο “Visit Agiasos” και από τότε και ενοίκιο αποδίδεται άλλα και το κτίριο έχει επιδιορθωθεί χωρίς να επιβαρυνθεί στο ελάχιστο η κοινότητα ή ο δήμος και φυσικά ο χώρος να γίνει “Πολιτιστικό κέντρο” με εξαιρετικές εκδηλώσεις. Στην πρόοδο αυτή που όλος ο κόσμος, ντόπιος και επισκέπτες , την αναγνωρίζει και υποστηρίζει ,εσείς κλείνεται τα μάτια ενώ φαίνεται ότι θέλετε να βάλετε εμπόδια. Δεν θα επιτρέψουμε την οπισθοδρόμηση όσο οι Αγιασώτες μας εμπιστεύονται.

Όσο αφορά το αγροτικό δίκτυο, είναι ένα δυναμικό σύστημα, γίνεται ένας συνεχής αγώνας βελτίωσης του και συνεχίζουμε ακούραστα. Αναφέρεστε επίσης σε προβλήματα στη πατωμένη. Σας υπενθυμίζω ότι οι όποιες καταστροφές ή κακοτεχνίες είναι έξω από σπίτι σας. Πότε το συζητήσατε στο συμβούλιο της κοινότητας ως οφείλατε;

Επίσης με υπονοούμενα προσπαθήσατε να διαστρεβλώσετε την εισήγηση μου στο Δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τη δομή στη “Βάστρεια”. Σας υπενθυμίζω ότι υπάρχει πλήρες το αρχείο αποδείξεων για το ότι ίσως από τα σαφέστερα “ΟΧΙ” τότε ήταν τα δικά μου.

Όσον αφορά τη χρήση του αυτοκινήτου βαν ,που επίσης με ενέργειες μας παραχωρήθηκε στη κοινότητα ,βρίσκετε σε πλήρη χρήση οπότε ζητηθεί από το Αναγνωστήριο Αγιάσου ,τα αθλητικά σωματεία και τα Σχολεία της Αγιάσου.

Το έγγραφο αυτό που μοιράστηκε στα ΜΜΕ αποτελεί ένα απαύγασμα πολιτικής ανευθυνότητας και σαφής προσπάθεια πολιτικής συκοφαντίας. Δεν μας σταματάτε και μέχρι την τελευταία στιγμή της θητείας μας θα προσπαθούμε το καλύτερο για τον τόπο μας."

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey