Η ΕΠΟ προειδοποιεί την Περιφέρεια

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που απεστάλη και σε όλους τους προέδρους των ομάδων της Γ' Εθνικής, αναφορικά με τον ορισμό των αγώνων της Α' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ 2010-2011, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η  αρμόδια Επιτροπή της οποίας δεν έχει περάσει ακόμη από ενδελεχή έλεγχο το Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, έδρα που δήλωσε η ΑΕΛΚ για το πρώτο ματς Κυπέλλου.

Ο "Ταρλάς", όπως και πολλά άλλα γήπεδα σε όλη την Ελλάδα, δεν έχει πάρει ακόμη άδεια λειτουργίας για τη διεξαγωγή επίσημων αγώνων τη φετινή αγωνιστική περίοδο και για να προλάβει  η ΕΠΟ τυχόν ματαιώσεις αγώνων και προκρίσεις στα "χαρτιά", απέστειλε το παρακάτω έγγραφο προς κάθε αρμόδιο υπεύθυνο: «Σας γνωρίζουμε ότι η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδος αδυνατεί να ορίσει τους αγώνες της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ περιόδου 2010-2011, λόγω μη κατάθεσης στην ΕΠΟ των αδειών λειτουργίας των γηπέδων από τις Περιφέρειες, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε εφαρμογή του άρθρου 56α, παρ. 8 του Ν. 2726/99 και σύμφωνα με το άρθρο 24 του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφαλείας και Προστασίας Αγώνων της ΕΠΟ. Αν δεν κατατεθούν εγκαίρως οι άδειες λειτουργίας των γηπέδων, οι αγώνες δεν θα διεξαχθούν με υπαιτιότητα των γηπεδούχων ομάδων». 

Στην περίπτωση της ΑΕΛΚ, το πρόβλημα με το χλοοτάπητα του Σταδίου "Κώστας Κεντέρης", αναγκάζει την ομάδα του Λεκανοπεδίου να αγωνιστεί στη Μυτιλήνη. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ωστόσο, δεν έδειξε απόλυτα ενημερωμένη για το ζήτημα και έπειτα από τις παρεναίσεις των άμεσα εμπλεκομένων συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα, ώστε να "τρεξουν" όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στο πρώτο επίσημο ματς της ΑΕΛΚ κόντρα στον Αετό Σκύδρας.

Πάντως και πέρυσι είχε καθυστερήσει να δοθεί η σχετική άδεια λειτουργίας από την Περιφέρεια για τη χρησιμοποίηση του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, αφού η υπεύθυνη Επιτροπή είχε εντοπίσει προβλήματα στατικότητας στην κερκίδα, ζητώντας άμεσες επισκευαστικές εργασίες.