Κούπες για Αρίωνα Παλαιοκήπου και Απόλλωνα Δαφίων

29/04/2018 - 11:27 Τελευταία τροποποίηση στις 30/04/2018 - 10:29

Και επίσημα πρωταθλητές στους δύο ομίλους της Β' ΕΠΣ Λέσβου είναι ο Αρίων Παλαιοκήπου και ο Απόλλων Σαφίων, κατακτώντας την κορυφή στα Playoffs. Μαζί τους προβιβάζονται στην Α' ΕΠΣ Λέσβου και οι ομάδες που τερμάτισαν στις 2ες θέσεις, ο Παλλεσβιακός από το νότο και η Προοδευτική Σκ. Καλλονής από το βορρά.

10η Αγωνιστική

Ορφέας Κεραμειών-Ατρόμητος Αγ. Μαρίνας 1-2 

Νικηφόρα έκλεισε τη σεζόν ο Ατρόμητος, αλλά δίχως να επιτύχει την άνοδο, μένοντας στη 3η θέση. Το 1-2 επί του Ορφέα αποτέλεσε μια νίκη γοήτρου και σίγουρα η επόμενη χρονιά θα είναι κομβική για την ομάδα της Μυτιλήνης, που επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία και έχει όλα τα φόντα να το καταφέρει.  Ο Ορφέας άνοιξε το σκορ με τον Μπαλίου, έπειτα από έμμεσο φάουλ. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν αέρα δύο τερμάτων, αλλά σχεδόν αμέσως ο Αντωνιάδης σημάδεψε το δοκάρι. Λίγο μετά, ο Παττές ισοφάρισε για τον Ατρόμητο σε 1-1 και πριν φύγει το ημίχρονο, η ομάδα της Αγίας Μαρίνας έφτασε στην ολική ανατροπή με γκολ του Τζάλα, για το 1-2. Στην επανάληψη, άξιο καταγραφής ήταν μόνο το δοκάρι του Ντίμα από πλευράς Ορφέα. 

Αρίων Παλαιοκήπου-Παλλεσβιακός 3-2 (1-0)

Με ειδικά μπλουζάκια πανηγύρισαν τον τίτλο στον Αρίωνα Παλαιοκήπου | © Μανώλης Λαγουτάρης

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, ο Αρίων Παλαιοκήπου επέστρεψε στην Α' ΕΠΣ Λέσβου και θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στα μεγάλα «σαλόνια» του λεσβιακού ποδοσφαίρου. Στο τελευταίο ματς των Playoffs, ο Αρίων νίκησε τον Παλλεσβιακό με σκορ 3-2 και ακολούθως οι άνθρωποί του πανηγύρισαν έξαλλα την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Στην απονομή, ο Παναγιώτης Σάλτας έδωσε το τρόπαιο του πρωταθλητή και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι αργά. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κιοσσέ στο 40ο λεπτό, αλλά ο «Παλλέ» ισοφάρισε με τον Ζώτο (62') στην επανάληψη. Μάλιστα με τέρμα του Γιόργκι, οι φιλοξενούμενοι πήραν και την πρωτοπορία, αλλά εκεί μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή που με δύο γκολ από τους Κιοσσέ και Μπισμπίκα έγραψαν το τελικό 3-2. Δοκάρι είχε ο Παλλεσβιακός, νωρίς στο ματς, με τον Παντζάρη.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των Playoffs στο ΝΟΤΙΟ όμιλο

Απόλλων Δαφίων-Φίλια 5-0

Με εμφατικό τρόπο πανηγύρισε τον τίτλο ο Απόλλων Δαφίων, επικρατώντας με 5-0 της Φίλιας στο Στάδιο «Κ. Κεντέρης» της Καλλονής. Το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται μόλις στο 5' με τον Τσίγκα. Λίγο μετά ο Θεοδωρίδης έκανε το 2-0 με μακρινό σουτ και ο Νερατζής με «ψαλιδάκι» έγραψε το 3-0 στο ημίωρο. Πέντε λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης πέτυχε και το 4-0, τελειώνοντας από πολύ νωρίς την αναμέτρηση. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Δ. Βαμβουκλής με ψύχραιμο πλασέ. Στη λήξη, οι άνθρωποι του Απόλλωνα Δαφίων παρέλαβαν το τρόπαιο του πρωταθλητή από τα χέρια των Λεωνίδα Σταυρινού και Λάμπρου Σταθάκη. 

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Ταξιάρχης Μανταμάδου 3-0αα

Δίχως να ενημερώσει νωρίτερα τη διοργανώτρια αρχή, ο Ταξιάρχης Μανταμάδου δεν προσήλθε να αγωνιστεί με αποτέλεσμα διαιτητές και Προοδευτική να βγουν κανονικά στη σέντρα και ακολούθως να κλείσουν το Φύλλο Αγώνα με υπαιτιότητα των φιλοξενούμενων. Το 3-0 άνευ αγώνος αναμένεται να επικυρωθεί και επίσημα από την ΕΠΣ Λέσβου τις προσεχείς ημέρες.

Δείτε ΕΔΩ τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των Playoffs στο ΒΟΡΕΙΟ όμιλο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey