Θρίλερ στην κορυφή ανάμεσα στον Κεραυνό και τον Αστέρα Νίκης

19/03/2023 - 17:16 Τελευταία τροποποίηση στις 19/03/2023 - 19:32

Φωτογραφία από τον αγώνα ΑΟΒ-Αστέρας Νίκης

Αμετάβλητη παρέμεινε η κορυφή στους δύο ομίλους της Β ΕΠΣ Λέσβου μετά τις ισοπαλίες στα γήπεδα Αγιάσου και Μόριας, με τον τίτλο ωστόσο να κρίνεται πλέον από τον Κεραυνό. Ο Αστέρας Νίκης δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην έδρα του ΑΟΒ 0-0, ο Παλλεσβιακός και ο Κεραυνός έμειναν στο 1-1, ενώ ο Ταξιάρχης νίκησε 5-1 τον Αστέρα(Ορφέα). Στον βόρειο όμιλο, ο Μακαρέας πέρασε από την Ερεσό 2-3, ο Καραβαγγέλης κέρδισε 0-3 τον Αχιλλέα και ο Μεσότοπος 6-1 την Αναξο.

Έκανε τη ζημιά και στον Αστέρα

Ο Αστέρας Νίκης ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως όχι τόσο αποτελεσματικός έτσι ώστε να φύγει νικητής από το γήπεδο Αγιάσου κόντρα στον ΑΟΒ. Στο 26' τα Βασιλικά είχαν δοκάρι με τον Τσαγγαδούρη. Στο δεύτερο μέρος η φιλοξενούμενη ομάδα σημάδεψε τρεις φορές το δοκάρι με τους Σαμιακό, Ράσκο και Πλιάκα με ανάποδο ψαλιδάκι, ενώ έχασε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες επίσης με τους ο Σαμιακό και Ράσκο.

Ο ΑΟΒ μετά τη νίκη του κόντρα στον Κεραυνό, έκανε τη "ζημιά" και στον Αστέρα που δυσκολεύεται στην τελική προσπάθεια στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια όπως και σήμερα κάτι που πολύ πιθανόν να του στερήσει τον τίτλο, αφού με νίκη ο Κεραυνός στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος κόντρα στον Αστέρα(Ορφέα) θα στεφθεί πρωταθλητής.

Στο χέρι του η πρωτιά παρά την ισοπαλία

Ο Κεραυνός έμεινε στο 1-1 με τον Παλλεσβιακό, ωστόσο ο τίτλος είναι ξεκάθαρα δική του υπόθεση μετά και την ισοπαλία του Αστέρα κόντρα στον ΑΟΒ. Στο πρώτο μέρος αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού ο γκολκίπερ του Κεραυνού Τζιμής από τον Λυρή. Στο 57' ο Βύρων Ατζέμης με σουτ έδωσε το προβάδισμα στον Παλλεσβιακό. Στο τελευτεαίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης ο Κεραυνός πίεσε για την ισοφάριση, με τον Δεσποτίδη στο 84' να κάνει το 1-1, ενώ είχαν προηγηθεί τα δύο δοκάρια από την πλευρά του Κεραυνού με τους Τρακέλλη και Χαρατσιάρη. Από τον πάγκο του Παλλεσβιακού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο τερματοφύλακας Χαματζιόλας.

Την επόμενη αγωνιστική που είναι η προτελευταία ο Κεραυνός θα πάρει τους βαθμούς με τον Αρίωνα Παλαιοκήπου και την τελευταία θα αναμετρηθεί με αντίπαλο τον Αστέρα(Ορφέα) όπου με νίκη θα πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο Αστέρας Νίκης θέλει νίκη την επόμενη εβδομάδα με τον Παλλεσβιακό (τελευταίος αγώνας με Αρίωνα Παλαιοκήπου) και να μην κερδίσει ο Κεραυνός τον Αστέρα(Ορφέα), αφού σε ισοβαθμία υπερτερεί ο Κεραυνός στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Άνετη νίκη για τον Ταξιάρχη

Ο Ταξιάρχης εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες βασικών παικτών του Αστέρα(Ορφέα) που παρατάχθηκε με 11αδα ανάγκης και πήρε εύκολη νίκη με 5-1. Στο 23' ο Ευθύμης Κουκούλας έκανε το 1-0, στο 29' ο Ψωμάς διπλασίασε για τους γηπεδούχους, στο 52' έγινε το 3-0 από τον Σταμάτη, το 4-0 ξανά από τον Ψωμά στο 80' και το 5-0 από τον Τριανταφύλλου δύο λεπτά αργότερα. Στο 88' ο Παναγιώτης Κόμβος με σουτ σχεδόν από το κέντρο μείωσε στο τελικό 5-1.

Πέρασε από την Πέτρα ο Καραβαγγέλης

Ο Καραβαγγελης με χατ-τρικ του Γιώργου Βελούτσου μέσα σε ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από την Πέτρα και πλέον βρίσκεται μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου. Στο 71' έγινε το 0-1, στο 73' μετά από πάσα του Τάκα, ο Βελούτσος διπλασίασε για την ομάδα του και στο 79' ο ίδιος παίκτης κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 0-3. Στο 59' ο Σούπουλης είχε δοκάρι για λογαριασμό του Αχιλλέα. Την επόμενη αγωνιστική ο Καραβαγγέλης αν δεν ηττηθεί απέναντι στον Ορφέα Άντισσας θα στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλητής, αφού ο Μακαρέας έχει ρεπό.

Θρίλερ στο τέλος με νικητή τον Μακαρέα

Με τους τρεις βαθμούς απέδρασε από την Ερεσό ο Μακαρέας σε έναν αγώνα που στο τέλος εξελίχθηκε σε θρίλερ. Στο μισάωρο ο Κουρκουμέλλης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Δρακούλη από το σημείο του πέναλτι για το 1-0, ενώ στο 45' από τον Μακαρέα ο Γιακαλής σημάδεψε το δοκάρι. Στο 63' και στο 67' ο Στρατής Χυδηριώτης έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα της Άγρας, όμως οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση μέχρι το 85' με τους Απαλίδη και Ηλιόπουλο. Δύο λεπτά μετά ο Γιακαλής πέτυχε το 2-3 χαρίζοντας τη νίκη στην φιλοξενούμενη ομάδα.

"Εξάσφαιρος" ο Μεσότοπος

Εύκολο απόγευμα για τον Μεσότοπο που νίκησε 6-1 την Άναξο. Ο Σαμιώτης σημείωσε χατ-τρικ, ο Ισαλάρι σκόραρε δύο φορές, ενώ το άλλο γκολ προήλθε από τον Βατζάκα. Στο 62' ο Τράχειλος είχε μειώσει σε 5-1, ενώ οι νικητές είχαν και ένα δοκάρι.

Δείτε ΕΔΩ τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Νοτίου ομίλου

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία του Βόρειου ομίλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey