Τέλος ο Γιακαλής από τον Μεσότοπο!

03/06/2020 - 10:39

Χώρισαν οι δρόμοι του Μεσοτόπου με τον Θοδωρή Γιακαλή έπειτα από συνεργασία τριών ετών, όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο σύλλογος.

Το "διαζύγιο" των δύο πλευρών το οποίο συμφωνήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, οφείλεται καθαρά στη διαφορά φιλοσοφίας, καθώς ο Μεσότοπος σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει τη νέα σεζόν να κινηθεί πιο συντηρητικά με στόχο την ανάδειξη νέων παιδιών. Αντιθέτως ο τέως προπονητής του σωματείου στοχεύει σε ανώτερο επίπεδο καθώς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά και στην απόκτηση του διπλώματος UEFA A, το οποίο θέλει να αξιοποιήσει. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Όταν ένας όμορφος κύκλος συνεργασίας κλείνει...'' Ο Θεόδωρος Γιακαλής, τα τρία τελευταία χρόνια, ήταν ο προπονητής της ομάδας του Μεσοτόπου και πρόσφερε τα μέγιστα στην ομάδα μας, με όλες τις ψυχικές κι σωματικές του δυνάμεις .

Στα χρόνια της συνεργασίας μας, αγαπήθηκε από τους αθλητές και την διοίκηση για το ακέραιο του χαρακτήρα του και την προσήλωση του στους στόχους του αθλητικού συλλόγου μας. Δυστυχώς όμως τελειώνοντας η φετινή σεζόν, η προπονητική αυτή προσφορά του, φτάνει στο τέλος της, Παρότι αυτός ο κύκλος κλείνει εδώ, δεν θα σταματήσει ποτέ η αμοιβαία εκτίμηση και στήριξη, διότι όλοι μαζί μοιραστήκαμε όμορφες και ιδιαίτερες στιγμές με την ομάδα του τόπου μας.

Η Διοίκηση του ΑΟΜ αναγνωρίζει κι ευχαριστεί τον άνθρωπο - παιδαγωγό, που πάνω από τα μαθήματα ποδοσφαίρου προς τους αθλητές μας, έθεσε τις βάσεις για την διαμόρφωση ηθικών και ακέραιων προσωπικοτήτων. Κατά γενική ομολογία, στην τριετή συνεργασία μας ,όχι μόνο ανεβάσαμε την ποιότητα, το ήθος και την συμπεριφορά των παικτών μας αλλά και των φιλάθλων μας που πάντα ήταν στο πλάι μας με υψηλή ενσυναίσθηση του αθλητικού ιδεώδους.

Αποχωριζόμαστε λοιπόν έναν πολύτιμο συνεργάτη, όμως από καρδιάς, όλα τα μέλη του Δ.Σ., του ευχόμαστε να φτάσει ψηλά και να έχει καλή σταδιοδρομία σε όποιο μετερίζι ο ίδιος επιλέξει να συνεχίσει την προσφορά του μελλοντικά !! "ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ"

Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές και έργα στο Κλειστό Νεάπολης

02/06/2020 - 09:52
Θερμά συγχαρητήρια στις δύο πρωταθλήτριες ομάδες καλαθοσφαίρισης της Λέσβου, που κέρδισαν την άνοδό τους στις εθνικές κατηγορίες, τον Θησέα Παναγιούδας, που θα αγωνιστεί στην Α2 κατηγορία των γυναικών και τον Παπάδο Γέρας, που θα βρίσκεται τη νέα χρονιά στη Γ' Εθνική των ανδρών, έδωσε η πρόεδρος του Συνδέσμου Πολιτισμού-Αθλητισμού- Τουρισμού Νήσου Λέσβου, Βάσω Χοχλάκα. Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση της η πρόεδρος του Συνδέσμου, «ευχή όλων, οι δύο ομάδες μας να συνεχίσουν δυναμικά και να εκπροσωπήσουν επάξια το νησί μας. Ευχή μας, επίσης, να ανέβουν σε εθνική κατηγορία και οι πρωταθλητές μας στο βόλεϊ».
Στην προσπάθεια στήριξης των αθλημάτων σάλας ο Σύνδεσμος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού Νήσου Λέσβου, φρόντισε εγκαίρως  ν΄ αναβαθμίσει την λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Νεαπόλεως  Μυτιλήνης. Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του φωτισμού εντός της σάλας, τοποθετώντας νέο σύστημα, αντίστοιχο με εκείνα που χρησιμοποιούνται στα γήπεδα της Α1 κατηγορίας, καλύπτοντας έτσι τις απαιτήσεις για τη διεξαγωγή αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων. Παράλληλα, εξοπλίστηκε το ιατρείο του Κλειστού Γυμναστηρίου με την προμήθεια ειδικού κρεβατιού - εξεταστηρίου και υγειονομικού υλικού.

Σύμφωνα τη νέα ΚΥΑ και ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα τις επόμενες ημέρες, θα είμαστε έτοιμοι να επαναλειτουργήσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Με ποδήλατο στη δουλειά - Λήξη διαγωνισμού

02/06/2020 - 09:43

Για ακόμα μια φορά καταφέραμε το ακατόρθωτο. Αν και δεν είμαστε πόλη που με τις υποδομές της ή με ένα εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων θα προωθούσαμε την χρήση ποδηλάτου στους πολίτες της Μυτιλήνης για να πάνε στη δουλειά τους, παρόλα αυτά όσοι τολμηροί αψήφισαν τις δυσμενείς συνθήκες της πόλης μας, κατάφεραν απέναντι σε πόλεις που έχουν εντάξει την ποδηλασία στην κουλτούρα τους πολλά χρόνια πριν, να πετύχουμε την 2η θέση του διαγωνισμού απέναντι βέβαια και σε πόλεις με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό. Αυτό δείχνει την τεράστια επιθυμία των κατοίκων της πόλης μας για αστικές ποδηλατικές υποδομές. 

Την Κυριακή 31/5/2020 το βράδυ έληξε ο Πανελλήνιος Φιλικός Διαγωνισμός "Με ποδήλατο στη δουλειά 2020". Στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 186 άνθρωποι απ' όλη την Ελλάδα που άφησαν το αυτοκίνητο σπίτι για 2 ολόκληρες εβδομάδες, από 18 Μαΐου έως και 31 και χρησιμοποίησαν αποκλειστικά το ποδήλατο για τη μετακίνησή τους προς και από τη δουλειά τους. Όλες αυτές τις μέρες καταγράφηκαν συνολικά 1.446 μετακινήσεις, 15.899 χιλιόμετρα, ενώ δεν κάψαμε 1.590 λίτρα βενζίνης και δεν εκλύσαμε στην ατμόσφαιρα 3.549 κιλά Διοξειδίου του άνθρακα. Οι διαγωνιζόμενοι δήλωσαν σε ποιο οργανισμό ανήκουν, έφτιαξαν ομάδες και εγγράφηκαν στην πόλη που ζουν.

Στους "Οργανισμούς" στην πρώτη θέση είναι ο "Δήμος Καρδίτσας" με 28 συμμετοχές, 258 μετακινήσεις και 726 χιλιόμετρα. Στη γραμμή του τερματισμού τα APT ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ αν και με λιγότερες (9) εγγραφές αλλά περισσότερα χιλιόμετρα (1000) μας πήραν την 2η θέση κι έτσι ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου βρέθηκε στη 3η θέση με 10 εγγεγραμμένους, 93 μετακινήσεις και 644 χιλιόμετρα. Αλλαγή που έγινε μόλις τις τελευταίες ώρες της Κυριακής!

Στις "Ομάδες" την πρώτη θέση κατέλαβαν οι "Εκπαιδευτές Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής" από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Πρώτη συμμετοχή από τη Μυτιλήνη βρίσκουμε στην 6η θέση πουκατετάγη το "Lesvos MTB" με 3 ανθρώπους στο διαγωνισμό, 31 μετακινήσεις και 215 χιλιόμετρα. Άλλες συμμετοχές από τη Μυτιλήνη είναι το "Φαρμακείο Κατερίνα Παυλή" στην 18η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης με 2 εγγραφές, 15 μετακινήσεις και 75 χιλιόμετρα, η "ΠΔΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" στην 22η θέση, με μία συμμετοχή 14 μετακινήσεις και 70 χιλιόμετρα, το "Pet Shop - Κομμωτήριο Σκύλων Ραντανπλάν" στην 30η θέση, με έναν συμμετέχοντα, 12 μετακινήσεις και 24 χιλιόμετρα.

Στην 32η Πανελλήνια θέση συναντάμε τα "Παιχνίδια Δουκαρέλλη" με έναν εγγεγραμμένο στο διαγωνισμό, 11 συνολικά μετακινήσεις και 85 ολόκληρα χιλιόμετρα καταγεγραμμένα! Οι συμμετοχές από τη Μυτιλήνη ολοκληρώνονται με το "OpenSpace Μυτιλήνης" στην 39η σειρά της κατάταξης κι εδώ με έναν εγγεγραμμένο που έκανε 10 μετακινήσεις και συγκέντρωσε ακόμα 95 χιλιόμετρα για τις ομάδες της Μυτιλήνης! Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 62 ομάδες από 27 πόλεις της Ελλάδας.

Και πάμε στις "Πόλεις" που και τα προηγούμενα χρόνια του διαγωνισμού ήταν το δυνατό μας "χαρτί". Στην πρώτη θέση (δεν υπήρχε αμφιβολία από την αρχή) η Καρδίτσα. Μια πόλη με άπειρες ποδηλατικές υποδομές, μια πόλη όχι απλά με ποδηλατόδρομο, αλλά με εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων σε κάθε γειτονιά, μια πόλη που οι αρχές "σπρώχνουν" τον πολίτη να χρησιμοποιεί το ποδήλατο, μια πόλη που ο Δήμαρχος υποσχέθηκε μια μέρα άδειας σε όλους τους εργαζόμενους που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Αυτά (και πολλά άλλα) είναι οι λόγοι που στην Καρδίτσα ο κόσμος αγαπάει τη μετακίνηση με ποδήλατο και κάθε χρόνο είναι ο αδιαμφισβήτητος διεκδικητής της ψηλότερης θέσης στην κατάταξη των πόλεων. Φέτος συγκέντρωσε 40 συμμετοχές (πληθυσμός 62.000 κάτοικοι) έγραψε 358 μετακινήσεις και 1.215 χιλιόμετρα.

Η Μυτιλήνη και φέτος σταθερά στην 2η θέση της Πανελλήνιας κατάταξης με 12 συμπολίτες μας (ανάμεσα στους 36.000 του δήμου) που επέλεξαν ποδήλατο για τη δουλειά, 110 μέρες μετακίνησης και 759 χιλιόμετρα! Οι πολίτες της Μυτιλήνης έδειξαν (και απέδειξαν) τι θέλουν για ακόμα μια χρονιά άσχετα αν δεν είχαν ούτε έναν ποδηλατόδρομο, ούτε μια ποδηλατική υποδομή και καμία άλλη διευκόλυνση από την πολιτεία για να πηγαίνουν στις δουλειές τους. Το "δείγμα" των πολιτών που ενημερώθηκε, εγγράφει και συμμετείχε στο διαγωνισμό αν και μικρό αριθμητικά, συγκριτικά με άλλες πόλεις δείχνει την έντονη επιθυμία των κατοίκων της Μυτιλήνης για έργα στον τόπο μας που αφορούν επιτέλους και το ποδήλατο.

Κάθε ποδήλατο που βγαίνει στο δρόμο είναι κι ένα αυτοκίνητο λιγότερο. Κάθε 10 ποδήλατα στο δρόμο σημαίνει 10 αυτοκίνητα λιγότερα μπροστά σ' εκείνον που δεν μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Χθες έληξε και ο φωτογραφικός Διαγωνισμός του "Bike To Work 2020" που έτρεχε ταυτόχρονα με το "Με ποδήλατο στη Δουλειά". Οι νικητές του διαγωνισμού θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Ιούνιο και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Στην ίδια εκδήλωση θα βραβευθούν και οι καλύτερες φωτογραφίες του παράλληλου φωτογραφικού διαγωνισμού. Οι 3 πρώτοι νικητές στις κατηγορίες Οργανισμός, Ομάδα, Πόλη και φωτογραφία, θα λάβουν συλλεκτικά δώρα του “Με Ποδήλατο Στη Δουλειά”.

Θ. Διονυσάτος: Ιδιαίτερος αυτός ο τίτλος για μένα

31/05/2020 - 12:43

Η υπομονή και η επιμονή είναι δύο βασικά συστατικά που όταν κάποιος θέτει έναν στόχο πρέπει απαραίτητα να είναι οπλισμένος με αυτά. Η επίτευξη του στόχου στον αθλητισμό ανήκει σαφώς στους πρωταγωνιστές-αθλητές, όμως πάντα κρύβει πίσω τους ενορχηστρωτές της προσπάθειας που δεν άλλοι από τους προπονητές.

Ο φετινός πρωταθλητής Αετός Λουτρών πορεύτηκε με τον ίδιο οδηγό στον πάγκο εδώ και τέσσερα χρόνια, με στόχο να φτάσει κάποια στιγμή στην κορυφή.  Η επιμονή και η υπομονή τόσο της διοίκησης όσο και του ίδιου του προπονητή, απέδωσαν καρπούς και νιώθουν όλοι δικαιωμένοι για τις αποφάσεις τους και τις επιλογές τους.

Το «SL» επικοινώνησε με τον Θεαγένη Διονυσάτο,  ο οποίος μιλάει για την κατάκτηση του τίτλου από τον Αετό που είναι ταυτόχρονα και ο πρώτος τίτλος για τον ίδιο ως προπονητής. Αναλυτικά:

«Είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μετά από τόσα χρόνια να κατακτήσει τον τίτλο. Σίγουρα όλοι θέλαμε το πρωτάθλημα να τελειώσει μέσα στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς το φαινόμενο του κορονοϊού άλλαξε τα σχέδια, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να πάρει την απόφαση της διακοπής.

Δίκαιη η κατάκτηση του τίτλου;

Νομίζω πως δίκαια το κατακτήσαμε έστω και με αυτόν τον τρόπο γιατί σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος δείξαμε μεγάλη σταθερότητα και ποιότητα ως ομάδα και παραμείναμε αήττητοι.

Ο πρώτος τίτλος ως προπονητής.

Σίγουρα είναι ιδιαίτερος αυτός ο τίτλος για μένα. Όταν ξεκίνησα στον Αετό πριν τέσσερα χρόνια, βήμα-βήμα είχαμε ως στόχο αυτή η ομάδα να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να πάρει το πρωτάθλημα. Σε βάθος χρόνου χτίστηκε μια ομάδα με γερές βάσεις και φτάσαμε στον στόχο μας χωρίς να είμαστε μια ομάδα πυροτέχνημα.

Όσον αφορά την Γ Εθνική.

Εάν καταφέρει η ομάδα και αγωνιστεί στη Γ Εθνική που όλοι το ευχόμαστε, σίγουρα θα είναι ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Κάθε προπονητής θέλει να βρεθεί στον πάγκο σε μια ανώτερη κατηγορία και αν παραμείνω τη νέα χρονιά θα είναι ότι καλύτερο για μένα.

Για την διοίκηση και παίκτες.

Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας το έχει η διοίκηση που από τότε που ανέλαβε τον Αετό, τον έχει αλλάξει επίπεδο. Είναι μια ομάδα οργανωμένη, πρότυπο για τα Λεσβιακά δεδομένα και πιστεύω κάθε ποδοσφαιριστής θα ήθελε να αγωνιστεί στην συγκεκριμένη ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη άψογη συνεργασία που είχαμε. Ο τίτλος τους ανήκει.

 

 

Επικύρωση βαθμολογιών από την ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου

30/05/2020 - 15:32

Και επίσημα πλέον πρωταθλήτριες ομάδες ο Παπάδος και ο Θησέας στα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών αντίστοιχα, αφού η ΤΕ ΕΟΚ με να ανακοίνωση της έκανε γνωστό την επικύρωση των βαθμολογιών και την άνοδο των δύο ομάδων στις ανώτερες κατηγορίες. Αναλυτικά:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου μετά τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ που συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ανακοινώνει ότι οι πρωταθλήτριες ομάδες ανδρών ΑΠΣ Παπάδος Γέρας και γυναικών Θησέας Παναγιούδας ανέρχονται στη Γ’ Εθνική Ανδρών και Α2 Εθνική Γυναικών.

papados.JPG (770×512)

Η Τοπική Επιτροπή ΕΟΚ Λέσβου συγχαίρει τα σωματεία για την άνοδό τους και εύχεται το δύσκολο ταξίδι στα εθνικά πρωταθλήματα να φέρει εμπειρίες, ανάπτυξη και βελτίωση των αγωνιστικών χώρων προς όφελος της σωστής καλλιέργειας της καλαθοσφαίρισης στη Λέσβο. Η ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου θα βρίσκεται στο πλευρό των σωματείων ώστε όλοι μαζί να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Κ. για την ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα της ΤΕ Λέσβου."

Η παράδοση στο Βόλφσμπουργκ και ο πρώην «Ενωσίτης» στο Ζάγκρεμπ

30/05/2020 - 15:18

ΟΚ, δεν μας έχει λείψει μόνο η Premier League. Όλα μας έχουν λείψει. Μετά τους Αγγλους, ακολούθησαν και οι...Μεσόγειοι χθες. Η Primera Division έχει, πλέον, επίσημη ημερομηνία επανέναρξης της αγωνιστικής περιόδου την 11η Ιουνίου, ως ανακοίνωσε ο (παραπάνω κι από γραφικός) πρόεδρος Χαβιέ Τέμπας. Ο οποίος γραφικός καλεί τις 20 ομάδες να δώσουν 220 παιχνίδια μέσα σε 39 ημέρες (!). Και Θεού θέλοντος, η νέα σεζόν να κάνει σέντρα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Από κοντά και η Serie A καθώς η λίγκα επικύρωσε την επανέναρξη των αγώνων στις 20 Ιουνίου. Νωρίτερα θα διεξαχθεί το Coppa Italia με τους επαναληπτικούς ημιτελικούς. Οι δε Γάλλοι; Παύλα! Και η «L’Equipe» με τίτλο «Σαν μ@λ@κες;» στο πρωτοσέλιδο, ορθώς διερωτήθηκε. Αφού Αγγλοι, Ισπανοί και Ιταλοί επιστρέφουν στη σέντρα, μόνο οι Γάλλοι χάνουν χρήματα. Πολλά χρήματα.

Κατά τα λοιπά, μπάλα σήμερα από Γερμανία ως Λευκορωσία και από Ισραήλ ως Πολωνία. Το αήττητο σερί, επί ημερών Μπρούνο Λαμπαντία στον πάγκο (2-1-0), καλά κρατεί για τη Χέρτα η οποία υποδέχεται την Αουγκσμπουργκ από την οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ 3-5-0 στο Βερολίνο. Δυτικότερα, η Βόλφσμπουργκ μετά το 4-1 στο Λέβερκουζεν υποδέχεται στην άδεια «Φόλσκβαγκεν Αρένα» μια Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που δεν έχει νίκη στα τελευταία οκτώ επίσημα και με... όπλο την παράδοση (10-6-2).

Δράση και στην πολωνική Ekstraklasa με το μεγαλύτερο ντέρμπι της χώρας: Λεχ Πόζναν εναντίον Λέγκια Βαρσωβίας στο (άδειο) ελέω πανδημίας «Μιέζσκι». Αήττητη στα τελευταία επτά εντός Πόζναν (5-2-0) η Λεχ. Χωρίς ισοπαλία τα τελευταία 19 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης – καλό στατιστικό για πάμε στοίχημα live.

Επανέναρξη (επίσης κεκλεισμένων των θυρών) στην ισραηλινή Ligat Ha’Al με τη Μακάμπι Χάιφα να υποδέχεται τη Χαποέλ Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα στα play offs. Η Χαποέλ Τελ Αβίβ μπαίνει αδιάφορη μιας και στη διακοπή δεν κατέθεσε φάκελο αδειοδότησης στην UEFA για την επόμενη σεζόν ενώ ηγέτης της ομάδας είναι ο ως πέρυσι παίκτης του Παναθηναϊκού, Ομρι Αλτμαν.

Σέντρα ξανά και στην Κροατία με νοκ άουτ ημιτελικό στην Κοπρίνβιτσα, άδειο γήπεδο, ανάμεσα σε Σλάβεν Μπελούπο και Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Γνωστός... δορυφόρος της Ντινάμο Ζάγκρεμπ η «Λόκο» ενώ τεχνικός της είναι ο άλλος παίκτες της ΑΕΚ, Γκόραν Τόμιτς.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου!

29/05/2020 - 18:38

Tο 2018, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με το με αριθμ. Α/RES/72/272/2018 ψήφισμα, διακήρυξε την 3η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούνται όλα τα κράτη-μέλη, δημόσιοι φορείς, οργανώσεις κυβερνητικού ή μη χαρακτήρα, εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, να συνεργαστούν ώστε να αναπτύξουν πρόσφορες στρατηγικές και προωθητικές δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου και την ενθάρρυνση της χρήσης ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας.

Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου (Πο. Συ. Λε.) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του ανωτέρου ψηφίσματος και ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τις αρμόδιες αρχές, αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του COVID-19, διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου» για το διάστημα από 3 Ιουνίου 2020 έως 10 Ιουνίου 2020. Οι έξι (6) καλύτερες φωτογραφίες θα λάβουν δώρο ένα κράνος με υψηλές πιστοποιήσεις ασφαλείας τα πέντε εκ των οποίων είναι προσφορά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και οι τέσσερις(4) επόμενοι ποδηλατικό σετ που αποτελείται από φως εμπρός-πίσω και κλειδαριά. Το έκτο κράνος καθώς και τα ποδηλατικά σετ είναι προσφορά του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2020 από την ιστοσελίδα του Πο. Συ. Λε. και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τα δώρα θα αποσταλούν στους νικητές ταχυδρομικώς τις επόμενες μέρες.

Όταν το αγγλικό ποδόσφαιρο δαιμονοποιήθηκε από τη Μάργκαρετ Θάτσερ

29/05/2020 - 18:28

29 Μαΐου 1985, γήπεδο «Χέιζελ», Βρυξέλλες. Πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ανάμεσα σε Γιουβέντους και Λίβερπουλ, ο απολογισμός των επεισοδίων είναι θλιβερός: 39 νεκροί, κυρίως Ιταλοί (από την κατάρρευση ενός τοίχου στην κερκίδα) και 600 τραυματίες. Κατόπιν η UEFA απέκλεισε τις αγγλικές ομάδες (τις ξαναδέχτηκε τελικά το 1990 – και τη Λίβερπουλ το 1991) και το παράδοξο είναι ότι ο τελικός διεξήχθη κανονικά ώστε «να αποφευχθεί περαιτέρω βία» (αν είναι δυνατόν...), με τη Γιούβε να επικρατεί 1-0 χάρη σε γκολ του Πλατινί με (ανύπαρκτο) πέναλτι... Ακολούθησε το «Χίλσμπορο» το 1989 οπότε το οπαδικό κίνημα και κυρίως οι φίλοι της Λίβερπουλ είχαν, πια, στοχοποιηθεί από τη θατσερική κυβέρνηση.

Άλλωστε για τη Μάργκαρετ Θάτσερ και την πολιτική της πορεία, όσα και να γράψεις, λίγα είναι, στο σημερινό άρθρο πάντως καταπιάστηκα με όλα: συνδικάτα, απεργίες, ανθρακωρύχοι, νησιά Φώκλαντ, οικονομία. Στο «Χίλσμπορο» όμως την ευθύνη, αποδεδειγμένα, είχε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που επέτρεψε την είσοδο σε 2.000 φιλάθλους της Λίβερπουλ με καθυστέρηση (είχαν όλοι εισιτήρια αλλά καθυστερήσει να φτάσουν στις θέσεις τους, ένεκα των πολλών, διαδοχικών, ελέγχων). Η δικαίωση για τους 96 νεκρούς ήρθε μόλις προ ολίγου καιρό αν και είναι κοινό μυστικό ότι οι οπαδοί δεν είχαν ευθύνη.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά. Τυχαία νομίζετε οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Έβερτον θυμούνται, ετησίως, μαζί το συμβάν; Δεν είναι πάντα τόσο ντέρμπι όταν το βλέπετε στο πρόγραμμα του οπαπ κουπονι... Απόρροια του «Χέιζελ» ήταν η τιμωρία των αγγλικών ομάδων από την UEFA με τη συναίνεση της κυβέρνησης Θάτσερ (και όχι το αντίθετο), συνέπεια του «Χίλσμπορο» τα μέτρα (κάρτες φιλάθλου, απαγόρευση πώλησης αλκοόλ, κάμερες παντού κλπ.) που νίκησαν τον χουλιγκανισμό εντός γηπέδων και έφεραν άκρως τηλεοπτικούς αγώνες (και εμπορικούς για το πάμε στοίχημα live).

Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως η Θάτσερ έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στην ιστορία και την εξέλιξη του αγγλικού ποδοσφαίρου, σε αυτό που είναι σήμερα: μια παγκόσμια δύναμη. Η πολιτική βούληση υπήρξε επί των ημερών της και δεν προσπάθησε να προστατεύσει τις ομάδες από την ποινή που ίσως και να τους αναλογούσε. Οι επικριτές κατηγορούσαν τη Θάτσερ όταν δεν ενδιαφέρθηκε τόσο για την εξάλειψη της βίας, όσο το να δαιμονοποιήσει το ποδόσφαιρο και τους οπαδούς, θεωρώντας τους ως πολίτες κατώτερης κατηγορίες και, το άθλημα, ως «μόλυνση» για την κοινωνία.

Ισως και να έχουν δίκιο. Από την άλλη όμως τα μέτρα άνοιξαν επί της ουσίας τις πόρτες στον τηλεοπτικό κολοσσό του Sky για τα ηγεμονικά συμβόλαια των ομάδων από το 1992 κι έπειτα. Και τη γέννηση της Premier League, η οποία με τα χρόνια γιγαντώθηκε.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Άνοδος και επίσημα για Παπάδο και Θησέα

29/05/2020 - 12:49

Έναν μπασκετικό χάρτη διαφορετικό από κάθε άλλη χρονιά στην ιστορία του αθλήματος, θα έχουμε τη σεζόν 2020-21, αφού λόγω του κορονοϊού για πρώτη φορά δεν υπήρξε κανένας υποβιβασμός σε καμία εθνική κατηγορία.

Κάπως έτσι, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των ομάδων σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, κάτι που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον στην διαμόρφωση του προγράμματος της επόμενης σεζόν, στην περίπτωση βέβαια που όλες οι ομάδες αποδεχθούν να ανέβουν κατηγορία. Στο πλαίσιο αυτό, προβιβάζονται από την ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου ο Παπάδος Γέρας στη Γ' Εθνική των ανδρών και ο Θησέας Παναγιούδας στην Α2 γυναικών, επιβεβαιώνοντας το προ ημερών ρεπορτάζ του «SL».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, η διαμόρφωση των Εθνικών Κατηγοριών για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 έχει ως εξής:

1. Η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών θα είναι ενιαία και θα αποτελείται από 18 ομάδες.

2. Η Β Εθνική κατηγορία ανδρών θα αποτελείται από 50 Σωματεία - 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση.

3. Η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.

4. Η Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών ενιαία να αποτελείται από 14 ομάδες και

5. Η Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

Με παράδοση η Χόφενχαϊμ, clasico στη Βουδαπέστη

27/05/2020 - 17:32

Το 1989 ήταν μια χρονιά που σημάδεψε και άλλαξε εκ βάθρων όλη την Ευρώπη. Από το Βερολίνο μέχρι και τη Μόσχα κατέρρεε ο κομμουνισμός και οι χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης δεν βρίσκονταν πλέον υπό την ηγεμονία της Σοβιετικής Ενωσης. Τα σύνορα και τα τείχη έπεσαν και τα χρόνια που ακολούθησαν συντελέστηκε ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό άνοιγμα των χωρών του πρώην ανατολικού Μπλοκ.

Επικρατούσα γεωπολιτική δύναμη του μπλοκ ήταν η ΕΣΣΔ, η μοναδική με σοσιαλιστικό καθεστώς πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ανατολικό μπλοκ περιελάμβανε την Ανατολική Γερμανία, Πολωνία, την Τσεχοσλοβακία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και τη Βουλγαρία και βασικός θεσμός της συνεργασίας τους ήταν το Σύμφωνο της Βαρσωβίας.

Τρεις, και βάλε, δεκαετίες μετά, τίποτε δεν θυμίζει εκείνη, την παλιά εποχή του Ψυχρού Πολέμου και απόψε, ποδοσφαιρικά, έχει δράση σε δύο εξ αυτών: την τσέχικη Fortuna Liga και την ουγγρική OTP Bank για το παμε στοιχημα οπαπ. Η Τσέσκε Μπουντεγιόβιτσε υποδέχεται τη Σλόβαν Λίμπερετς, χωρίς θεατές στο «Στρεφέλτσκι». Τον Νοέμβριο του ’08 η τελευταία νίκη της Τσέσκε, 2-0 εντός (με ισάριθμα γκολ του Πετρ Μπένατ) και έκτοτε 8-4-0 για τη Σλόβαν και στις δύο έδρες.

Clasico στη Βουδαπέστη με έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ουίπεστ και Φέρεντσβαρος. Αήττητη στα τελευταία 12 μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, η Φέρεντσβαρος (7-4-0), ήτοι από το 1-0 του Δεκεμβρίου ’15, εκτός έδρας. Με γηπεδούχο την Ουίπεστ δεν υπάρχει άσος από τον Σεπτέμβριο του ‘14 (2-1), έκτοτε 0-3-4 ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Δράση και στην Bundesliga, ξεχωρίζει το ματς της Χόφενχαϊμ με την Κολωνία. Μοιρασμένη απόλυτα (8-6-8) η συνολική τους παράδοση σε κάθε έδρα και για κάθε διοργάνωση, 4-4-0 μετά την τελευταία νίκη των «τράγων» (προ πενταετίας). Επιμέρους είναι 4-3-4 στο Σίνχσαϊμ, στα τελευταία δύο η Χόφε έβαλε 10 γκολ και δε δέχθηκε κανένα (4-0 και 6-0).

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS