Αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2022 στο Ντακάρ

  • SportLesvos
  • Κατηγορία Γενικές

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλες ανακατατάξεις στο αθλητικό καλεντάρι όχι μόνο του 2020, αλλά και των επόμενων ετών. Και μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 να μεταφέρθηκαν για το καλοκαίρι του 2021, δεν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο όμως και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2022, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί καθόλου η διοργάνωση το 2022, εξαιτίας του ήδη φορτωμένου προγράμματος, μεταφέροντας τους Αγώνες Νέων στο Ντακάρ για το 2026.

Αυτό σημαίνει ότι αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών, που είχαν τη δυνατότητα ηλικιακά να συμμετάσχουν στη διοργάνωση, χάνουν την τεράστια αυτή ευκαιρία. Μεταξύ αυτών, δυστυχώς, η Ελένη Λεβεντέλλη στην κωπηλασία ή ο Παναγιώτης Μπιτάδος στο τρίαθλο, που το 2022 θα πληρούσαν το ηλικιακό κριτήριο, έχοντας ήδη σπουδαίες αγωνιστικές διακρίσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι η Μυτιληνιά Όλγα Φιάσκα είχε αναδειχθεί χάλκινη Ολυμπιονίκης Νέων στα 5.000μ βάδην στην τελευταία διοργάνωση, το 2018, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.