Νέα παράταση για το Μητρώο μέχρι τις 17 Αυγούστου

  • SportLesvos
  • Κατηγορία Γενικές

Νέα παράταση δόθηκε στα ερασιτεχνικά σωματεία για την εγγραφή τους στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Με τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δόθηκε νέα προθεσμία στα ερασιτεχνικά σωματεία έως τις 17 Αυγούστου, για την εγγραφής τους στο Μητρώο που κανονικά έληγε σήμερα 31/7. Η συγκεκριμένη τροπολογία αναφέρει:

«Μεταβατική δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις σωματείων τα οποία στερούνται ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και εγγραφής στο ηλεκτρονικό μητρώο –  Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 30 ν. 4726/2020 

2. Αθλητικό σωματείο, το οποίο κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος είναι ήδη εγγεγραμμένο σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, χωρίς να έχει λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων, έχοντας τη δυνατότητα να λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α’ 148), το αργότερο έως την 17.8.2022. 

Αθλητικό σωματείο που δεν λαμβάνει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγράφεται στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο εντός του χρονικού διαστήματος του πρώτου εδαφίου δεν δύναται να συμμετέχει εφεξής στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας και επιπλέον διαγράφεται αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας αν δεν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση και δεν εγγραφεί στο ανωτέρω ηλεκτρονικό μητρώο έως την 31η.7.2023».

Ωστόσο, πανελλαδικά τα σωματεία σε όλα τα αθλήματα που δεν έχουν εγγραφεί είναι αρκετές χιλιάδες και είναι ανέφικτο να εγγραφούν έως τις 17 Αυγούστου κάτι που σημαίνει ότι το πιο πιθανό είναι να δοθεί εκ νέου παράταση. Μιλώντας στο "SL" ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ Γιάnνης Πίνης αναφέρει:

"Τα περισσότερα σωματεία στο νησί της Λέσβου έχουν εγγραφεί, υπάρχουν βέβαια ακόμα ομάδες που βρίσκονται στην διαδικασία της εγγραφής αλλά και ομάδες που δεν έχουν κινήσει ακόμα κάποια διαδικασία. Στη Λήμνο υπάρχει σοβαρότερο θέμα αφού μόνο μια ομάδα είναι εγγεγραμμένη. Πρόθεση της ΕΠΣΛ είναι αγωνιστούν κανονικά στα πρωταθλήματα όλες οι ομάδες και θα αγωνιστούν όλες. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι το θέμα με τους προπονητές, καθώς πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας και να δηλωθεί τουλάχιστον 6μηνη σύμβαση με το σωματείο με ποσό τουλάχιστον 250€ τον μήνα."

Karekos728x90

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.