Karekos728x90
SportLesvos

SportLesvos

URL Ιστότοπου:

ΠΣΑΠ σε Μητσοτάκη-Αυγενάκη: «Δώστε λύση τώρα σε Football League και Γ’ Εθνική!»

Ο ΠΣΑΠ με αφορμή τη μη εξέταση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων του αιτήματος της Football League για επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων στις ομάδες της κατηγορίας, έστειλε στον πρωθυπουργό της Ελλάδος κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Λευτέρη Αυγενάκη την κάτωθι επιστολή.

Αξιότιμοι κύριοι,

θα θέλαμε να σας θυμίσουμε πως ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα στον κόσμο. Μπορούν να συνυπάρξουν και να συνεργαστούν άνθρωποι διαφορετικής ηλικίας, εθνικότητας, θρησκείας, φύλου ή χρώματος.

Ο αθλητισμός είναι εκείνος που μάχεται ενάντια στις διακρίσεις και την αδικία. Στη χώρα μας όμως με την κυβερνητική πολιτική που ασκείτε στον αθλητισμό κάνετε εκατοντάδες επαγγελματίες αθλητές της Football League και όχι μόνο να βιώνουν όλα τα παραπάνω στο πετσί τους, πιο έντονα από ποτέ. Βλέπουν τους συναδέλφους τους να εργάζονται κανονικά (και σωστά) ενώ οι ίδιοι δυστυχώς όχι, παρότι τηρείται από όλους το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες στη λειτουργία όλο και περισσότερων κλάδων, που στη πράξη δεν εφαρμόζουν ούτε τα μισά μέτρα πρόληψης και προστασίας σε σχέση με τον δικό μας. Ο κορονοϊός είναι εδώ και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά δεν γίνεται να ακουμπάει μόνο τους “αδύναμους”. Τρανταχτά παραδείγματα είναι οι αποφάσεις σας για τα πρωταθλήματα της Football League και της Α’ εθνικής γυναικών, που ακροβατούν στα όρια της πρόκλησης.

Το πρώτο είναι το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, που όχι μόνο δεν έχει αρχίσει καν, αλλά και δεν διεξάγονται ούτε οι απαραίτητες προπονήσεις. Το δεύτερο είναι το μοναδικό εθνικό πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας που επίσης δεν έχει σχετική άδεια, παρότι την ίδια στιγμή οι αθλήτριες εκπροσωπούν και την Εθνική μας ομάδα. Να μην ξεχνάμε πως λίγους μήνες πριν ζήσαμε την μεγαλύτερη ντροπή του σύγχρονου αθλητισμού, όταν η Εθνική ομάδα γυναικών αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα με την αντίστοιχη της Γερμανίας εν μέσω απαγόρευσης προπονήσεων και χωρίς κανείς σας να σκεφτεί πόσο επικίνδυνο ήταν όλο αυτό.

Πλέον βρισκόμαστε στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης, από την συνεχόμενη κοροϊδία που εισπράττουμε από την κυβέρνησή σας. Το αίτημά μας για να μας επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις συνεχώς μεταφέρετε από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Η Παρασκευή γίνεται Τρίτη, η Τρίτη Πέμπτη, η Πέμπτη Παρασκευή και πάλι από την αρχή. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως δεν καταλαβαίνετε την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, καθώς σας την έχουμε θίξει επανειλημμένα. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως δεν καταλαβαίνετε πως εμείς στην πραγματικότητα δεν σας ζητάμε να λειτουργήσουμε τώρα, αλλά να μας δοθεί το δικαίωμα να μπορέσουμε να προετοιμαστούμε ώστε να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε ένα μήνα μετά. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως δεν αναγνωρίζετε ότι παιχνίδι είναι το ποδόσφαιρο και όχι οι ζωές μας, σταματήστε λοιπόν να παίζετε με αυτές.

Για να καταλαβαίνετε και το μέγεθος της ταλαιπωρίας που βιώνουμε ο ένας μήνας μετά σημαίνει πως θα αγωνιστούμε ξανά σε επίσημο αγώνα περίπου ένα χρόνο ύστερα από την περσινή διακοπή του πρωταθλήματός μας. Αν όλη αυτή η απάνθρωπη αντιμετώπιση συμβαίνει στον επαγγελματικό αθλητισμό, τρομάζουμε και μόνο στη σκέψη τι θα προκύψει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Δυστυχώς κάθε μέρα αποδεικνύεται πως στερείστε σχεδίου στην επανεκκίνηση του αθλητισμού. Στη Γ’ Εθνική με τους χιλιάδες των ποδοσφαιριστών που περιμένουν να διεκδικήσουν τα όνειρα τους, με τους χιλιάδες αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων που μπροστά τους υπάρχει μόνο σκοτάδι, με τα παιδιά μας στις ακαδημίες που παρότι μπορούν να καθίσουν στο ίδιο θρανίο με τον φίλο τους, δεν μπορούν να παίξουν και να προπονηθούν μαζί του. Ξεχνάτε πως βρίσκονται στην πιο ευαίσθητη και κομβική στιγμή της ηλικίας τους και την ώρα της διαμόρφωσης του χαρακτήρα τους, εσείς τους μπολιάζετε τη συνήθεια της προκατάληψης ως κάτι φυσιολογικό.

Ο αθλητισμός είναι ο μόνος που από τα αρχαία χρόνια ύψωνε το ανάστημα του και σταματούσε τα τύμπανα του πολέμου. Το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και τώρα, ως μια διέξοδο στον άνθρωπο κάθε ηλικίας για την αντιμετώπιση των ψυχικών επιπτώσεων του δύσκολου διαστήματος που βιώνει η ανθρωπότητα».

Εμάς πάντα θα μας βασανίζει ένα “ΓΙΑΤΙ”. Γιατί δεν τον εκμεταλλευόμαστε».

mikriliga.coom

Κορυφαίοι και κορυφαίες του 2020!

Μπορεί το 2020 να ήταν ιδιαίτερο από κάθε άποψη και ταυτόχρονα... λιτό αγωνιστικά εξαιτίας του κορονοϊού, αυτό όμως δεν κράτησε τον προπονητή της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, Χάρη Πετρόπουλο, μακριά από την αγαπημένη του συνήθεια με τη στιβική ανασκόπηση της χρονιάς που έφυγε για τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου. Μέσα από τις "Top 10 AllTimeLists", τις οποίες εμπιστεύθηκε και φέτος στο "SL" για τη δημοσίευσή τους, παρατηρούμε την εξέλιξη των αθλητών και αθλητριών του νησιού μας. Σημειώνεται ότι πρόκειται για αθλητές που ανήκουν σε συλλόγους της Λέσβου και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν Λέσβιοι αθλητές, που ανήκουν σε άλλους συλλόγους εκτός νησιού.

του Χάρη Πετρόπουλου

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΒΑΔΗΝ

Η “λεσβιακή σχολή του βάδην”, που διαπρέπει τα τελευταία χρόνια σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο, συνέχισε και το 2020 να προσθέτει πανέμορφες πινελιές στον στιβικό καμβά των επιτυχιών του νησιού μας. Προεξέχουσα των ταλαντούχων βαδιστριών μας για ακόμα μία χρονιά η ανεπανάληπτη ΟΛΓΑ ΦΙΑΣΚΑ (Αθλοκίνηση), η οποία σάρωσε με τις επιτυχίες της όπου και αν αγωνίστηκε. Πιο αναλυτικά η Όλγα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 της Πάτρας στα 20χλμ. με ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΡΕΚΟΡ 1h40’20”, κατέλαβε την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με επίδοση 13.35.88 στα 3000μ., κρέμασε στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20 των Ιωαννίνων καταρρίπτοντας στα 10000μ. το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Κ20 της χρυσής ολυμπιονίκη της Αθήνας, Αθανασίας Τζουμελέκα, με το φοβερό 46.21.46 και τέλος αγωνιζόμενη με τα γαλανόλευκα σκαρφάλωσε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στο βαλκανικό πρωτάθλημα Κ20, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία, τερματίζοντας την κούρσα των 10χλμ. σε 47’38”. Στην πανελλήνια κατάταξη της κατηγορίας γυναικών η νεάνιδα Όλγα ήταν για το 2020 2η στα 10000μ. και 6η στα 20000μ. βάδην σε μια εντυπωσιακή σεζόν, υποσχόμενη πολλές σπουδαίες επιτυχίες και για την “ολυμπιακή” χρονιά που έπεται. Οι επιτυχίες όμως της “λεσβιακής σχολής” δεν περιορίστηκαν μόνο στην Όλγα Φιάσκα. Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΕΛΕΜΕΝΗ (Αθλοκίνηση), αποτελώντας για πολλά χρόνια σταθερή αγωνιστική αξία, κατάφερε να πλασαριστεί 4η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ23 στον επίπονο αγώνα των 20χλμ. με επίδοση 1h57’45” κι έτσι να είναι 9η “γυναίκα” για τη χρονιά που μας πέρασε στη σχετική πανελλήνια λίστα. Η ΣΟΦΙΑ ΒΑΛΙΟΝΤΗ, στην πρώτη της χρονιά ως κορασίδα, έδειξε και αυτή πως το μέλλον του αγωνίσματος θα είναι λαμπρό, αφού η βαδίστρια της Αθλοκίνησης τερμάτισε 5η στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 με επίδοση 26.46.78 στα 5000μ.. Στον ίδιο αγώνα 9η ήταν η ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ του Αρίωνα με 27.53.12, μια επίσης πολύ ταλαντούχα βαδίστρια του νησιού μας, που δεν κλείνει όμως τον κύκλο του αγωνίσματος, αφού ακολουθεί μία πλειάδα αξιόλογων κοριτσιών, που με τις διακρίσεις τους θα μας απασχολήσουν στο άμεσο μέλλον.

ΗΜΙΑΝΤΟΧΗ – ΑΝΤΟΧΗ

Το γεγονός της ραγδαίας ανάπτυξης των αγωνισμάτων ημιαντοχής και αντοχής (800μ. έως Μαραθώνιο) στο νησί μας τα τελευταία χρόνια πιστοποίησε και το «λειψό», λόγω ελαχίστων αγώνων, 2020. Αρκεί να αναφερθεί η 20η θέση της ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗΣ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, ανάμεσα σε 250 σωματεία, για να κατανοήσει κανείς το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται σε αυτές τις αποστάσεις. Η σταθερή αξία της ΜΙΧΑΕΛΑΣ ΦΙΑΣΚΑ (Αθλοκίνηση) αποδείχθηκε και τη χρονιά που μας πέρασε, αφού για πολλοστή φορά στην πλούσια καριέρα της κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, το αργυρό σε αυτό του ανωμάλου δρόμου που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα (21’38” στα 6000μ. Κ23). Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΣΣΟΥ του Αρίωνα κατάφερε το 2020 να λάμψει με την παρουσία της στα στάδια που αγωνίστηκε. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 της Λάρισας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 3000μ. με επίδοση 10.13.65, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 των Ιωαννίνων, αφού το Σάββατο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 1500μ. με 4.44.76, την επόμενη μέρα κρέμασε στο λαιμό της και το αντίστοιχο μετάλλιο της κούρσας των 3000μ. (10.05.99). Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις λίστες της πανελλήνιας κατάταξης των αγωνισμάτων για το 2020 η Μαρία ήταν σε επίπεδο γυναικών, παρότι κορασίδα, 3η στα 3000μ., 12η στα 1500μ. και 17η στα 800μ. Αν όμως για το 2020 η Μαρία Κάσσου ήταν η σημαιοφόρος της “λεσβιακής άνοιξης” στην αντοχή, σίγουρα μαζί της παρέλασαν και μελλοντικά αστέρια όπως η ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΥ και η ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΡΕΛΛΗ, και οι δύο δρομείς της Αθλοκίνησης. Η Ευστρατία Πλωμαρίτου κατάφερε να πλασαριστεί πολύ ψηλά στα πανελλήνια πρωταθλήματα που συμμετείχε. Πιο συγκεκριμένα ήταν 6η στη Λάρισα (Κ18) στα 800μ. με 2.23.71 και 10η στα Ιωάννινα (Κ20) στο ίδιο αγώνισμα με 2.24.83. Όσο για την πανελλήνια κατάταξη στην κατηγορία γυναικών στα 800μ. κατέλαβε την τιμιτικότατη, για κορασίδα, 23η θέση με το 2.21.14, που πέτυχε στους διασυλλογικούς αγώνες της Μυτιλήνης. Η Μαρία Μπαρέλλη από την πλευρά της τερμάτισε 11η στα Λάρισα (Κ18) στα 3000μ. με επίδοση 11.03.80, ενώ στα Ιωάννινα (Κ20) συμμετείχε τόσο στα 1500μ., όπου με 5.08.14 κατέλαβε την 9η θέση, όσο και στα 3000μ., όπου ήταν 8η με ατομικό ρεκόρ 10.53.31. Η, επίσης κορασίδα, Μαρία ήταν, ανάμεσα στις γυναίκες, 12η στην Ελλάδα για το 2020 στα 3000μ. και 24η στα 1500μ. με το 5.01.1 των διασυλλογικών αγώνων. Στη σχετική λίστα κατέκτησε άξια μία θέση και η ΜΑΡΙΑ ΒΕΛΛΟΥ της Αθλοκίνησης, αφού με 22.18.4 στα 5000μ. ήταν 50η στην Ελλάδα.

ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

“Φωτεινή” εξαίρεση στο αδιέξοδο, που έχουν επέλθει τα αγωνίσματα ταχύτητας στο νησί μας, η ΦΩΤΕΙΝΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ του Αρισβαίου, η οποία με το 12.64 στα 100μ. και το 65.47 στα 400μ. με εμπόδια αναρριχήθηκε ψηλά στη λίστα με τις κορυφαίες των αγωνισμάτων της (28η στα 100μ. και 14η στα 400μ. με εμπόδια στην πανελλήνια κατάταξη). Η Καλλονιάτισα σπρίντερ κατετάγη 9η στα 100μ. και 8η στα 400μ. με εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 των Ιωαννίνων.

ΑΛΜΑΤΑ – ΡΙΨΕΙΣ

Η άθλια κατάσταση των προπονητικών και αγωνιστικών υποδομών του νησιού μας δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το μεγαλύτερο κομμάτι των αγωνισμάτων του κλασικού αθλητισμού. Έτσι λοιπόν τα άλματα και οι ρίψεις κυμαίνονται πια σε ρηχά έως μηδαμινά επίπεδα, αφού οι «υπεύθυνοι» δεν επιτρέπουν πια στα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε επίπεδα πρωταθλητισμού. Στις γυναίκες, μόνο η φοιτήτρια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΗΤΣΕΛΛΗ της Αθλοκίνησης κατάφερε να αγωνιστεί το 2020 και με το 37.97 που πέτυχε στον ακοντισμό στους διασυλλογικούς αγώνες να καταταγεί 19η στη λίστα με τις καλύτερες Ελληνίδες της χρονιάς.

 

ΑΝΔΡΕΣ

ΒΑΔΗΝ

Και στους άνδρες διαπρέπει η “λεσβιακή σχολή του βάδην” καθοδηγούμενη τα τελευταία χρόνια από τον ΣΤΕΛΙΟ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ του Αρισβαίου, ο οποίος κατάφερε μέσα στο 2020 με το ατομικό ρεκόρ που πέτυχε στα 10000μ. να αναρριχηθεί στην 11η θέση του αγωνίσματος σε πανελλήνια βάση. Ο Στέλιος ήταν 4ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 της Λάρισας με 49.06.10 και 5ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 των Ιωαννίνων με 49.21.53.

ΗΜΙΑΝΤΟΧΗ – ΑΝΤΟΧΗ

Ο αθλητής που ξεχώρισε τη χρονιά που μας πέρασε στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις ήταν αδιαμφισβήτητα ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ του Φιλαθλητικού. Ο νεαρός στιπλίστας κατάφερε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, να κρεμάσει στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο, αφού στα 2000μ. με φυσικά εμπόδια συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ και με επίδοση 6.12.81 ανέβηκε πανηγυρικά στο βάθρο. Ο Γιώργος κατετάγη επίσης 46ος στην Ελλάδα στο αγώνισμα των 800μ. της κατηγορίας των ανδρών με το 2.03.54 που σημείωσε στους διασυλλογικούς αγώνες.

ΡΙΨΕΙΣ

Τα πατήματά τους προσπαθούν να βρουν οι λεσβιακές ρίψεις σ’ ένα νησί όμως, που κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτές. Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΗΝΕΛΛΗΣ της Αθλοκίνησης ήταν ο μόνος που ξεχώρισε σε πανελλήνιο επίπεδο, αφού με τα 15.35μ. που έριξε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ18 της Λάρισας σκαρφάλωσε στην 7η θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας (5κ.) και έδωσε συνέχεια στις επιτυχίες του ως παμπαίδας. Οι “βετεράνοι” ρίπτες μας, ΡΕΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΑΚΗΣ (Αρίωνας) και ΦΑΝΗΣ ΘΕΡΙΟΥΔΑΚΗΣ (Φιλαθλητικός), κατάφεραν αμφότεροι με τις βολές τους στους διασυλλογικούς αγώνες της Μυτιλήνης να πλασαριστούν ικανοποιητικά στην ετήσια πανελλήνια κατάταξη των αγωνισμάτων τους. Ο Ρένος ήταν 35ος στη σφαίρα με 12.86 και ο Φάνης 29ος στο ακόντιο με 54.35.

ΑΛΜΑΤΑ – ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Τα άλματα και οι ταχύτητες δεν είχαν να επιδείξουν κάτι εντυπωσιακό για το 2020 με εξαίρεση τη φιλότιμη αγωνιστική προσπάθεια των νεαρών σπρίντερ της Αθλοκίνησης. Πιο συγκεκριμένα  ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΙΩΤΗΣ έτρεξε τα 100μ. στο πλαίσιο των διασυλλογικών αγώνων σε 11.14 κερδίζοντας επάξια μια θέση στο TOP TEN των κορυφαίων όλων των εποχών του αγωνίσματος για το νησί μας, ενώ με αυτή την επίδοση ήταν 29ος στην Ελλάδα για τη χρονιά που μας πέρασε. Ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4*100μ. μαζί με τους ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΥΣΟΥΝΙΑ, ΑΓΓΕΛΟ ΔΟΥΚΑ και ΒΑΣΙΛΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ έτρεξαν τη μια στροφή σε 44.7 και σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της λίστας των κορυφαίων της Λέσβου. Η “μεγάλη” σκυτάλη (4*400μ.) της Αθλοκίνησης προσπάθησε από την πλευρά της, κάτι που καμιά ομάδα δεν τολμούσε να επιχειρήσει τα τελευταία 20 χρόνια, να καταρρίψει το παλλεσβιακό ρεκόρ ανδρών του Παγγεραγωτικού που κρατά απ’ το 1986. Οι ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΚΙΟΥΡΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ και ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΟΥΚΑΣ σημείωσαν τελικά χρόνο 3.48.64 και έμειναν 15” μακριά απ’ το ρεκόρ, κάτι όμως που δεν τους εμπόδισε να συντρίψουν το παλλεσβιακό ρεκόρ Κ18 και να “γράψουν” τη 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για το νησί μας.

  • Κατηγορία Στίβος

Τέλος και ο Νταφόπουλος

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία του Αιολικού με τον Σωκράτη Νταφόπουλο.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην πορευθούν παρέα στο υπόλοιπο της σεζόν, χωρίζοντας τους δρόμους τους σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Ο Νταφόπουλος δεν κατάφερε να διεκδικήσει θέση στην 11άδα στα πρώτα ματς της σεζόν, εξαιτίας και ενός τραυματισμού που του στέρησε την παρουσία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Μυτιληνιών στον Βώλακα Δράμας. 

Κύπριος στα... (κ)λεφτά ο Κοτσώνης!

Παρελθόν από τον Αιολικό αποτελεί ο Δημήτρης Κοτσώνης, που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών αγωνίστηκε σε 2 μόλις ματς με τη φανέλα της ομάδας της Μυτιλήνης.

Ο έμπειρος αμυντικός αποκτήθηκε τον Οκτώβριο, αλλά η διακοπή του πρωταθλήματος εξαιτίας του κορονοϊού άλλαξε τα σχέδια του. Ο Κοτσώνης αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Β' Κατηγορία της Κύπρου, εκμεταλλευόμενος τον ερασιτεχνικό χαρακτήρα της Γ' Εθνικής, αφήνοντας τον Αιολικό. 

Φυσικά η ενέργεια του αυτή προκάλεσε την αντίδραση της διοίκησης Αντωνάκα, η οποία βρισκόταν σε συζητήσεις μαζί του -όπως και με όλους τους ποδοσφαιριστές- για το ενδεχόμενο της επανέναρξης.

Επισήμως, από την πλευρά του Αιολικού επισημαίνεται πως «η πόρτα έχει κλείσει πλέον για τον Κοτσώνη», ωστόσο η υπόθεση του δεν είναι απλή.

Μιλώντας στο "SL" ο Τζιμ Αντωνάκας εξήγησε πως «ο παίκτης έχει υποχρεώσεις απέναντι στον Αιολικό, τις οποίες πρέπει να εκπληρώσει πριν αγωνιστεί οπουδήποτε αλλού.»

Η αλήθεια είναι ότι ο Αιολικός έκανε οικονομική υπέρβαση για την απόκτηση του, αφού ο παίκτης προερχόταν από τη Super League 2. Στην ομάδα της Μυτιλήνης περιμένουν να δουν αν η ΕΠΟ θα στείλει το "letter of clearance" του Κοτσώνη στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, τονίζοντας πως «σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία οφείλει η ΕΠΟ να προστατεύει και τις ομάδες, που έχουν επενδύσει για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της. Πρέπει να πάρουν επιτέλους μια απόφαση μαζί με την Πολιτεία για το μέλλον των κατηγοριών και να σταματήσουν να κάνουν σα να μην υπάρχουμε.»

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση Κοτσώνη, ο παίκτης έχει συμφωνητικό συνεργασίας ως το τέλος της σεζόν με τον Αιολικό, ο οποίος έχει τηρήσει στο ακέραιο τη μεταξύ τους συμφωνία.

Σε ερώτηση για το τι προσδοκά η διοίκηση από τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Τζιμ Αντωνάκας ήταν σαφής: «Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναπαίξει ο Κοτσώνης στον Αιολικό. Η ενέργεια του ήταν ανήθικη. Έχει υποχρεώσεις απέναντι μας κι αυτό το γνωρίζει καλά ο ίδιος, αλλά και η νέα του ομάδα. Για εμάς το θέμα είναι ηθικό και πρέπει η ΕΠΟ να προστατεύσει όλες τις ομάδες που ίσως βρεθούν σε παρόμοια θέση. Δέχομαι ότι είναι ιδιαίτερη η εποχή που διανύουμε, αλλά δεν χωράνε ανηθικότητες. Από τη μεριά μου εύχομαι στον Κοτσώνη καλή τύχη.».

Οσο για το αγωνιστικό μέλλον του Αιολικού, ο διοικητικός ηγέτης των Μυτιληνιών πρόσθεσε: «Περιμένουμε να δοθεί το πράσινο φως για την επανέναρξη. Έχουμε βάλει ένα στόχο και θέλουμε να μας δοθεί η ευκαιρία να τον υλοποιήσουμε. Εμείς προετοιμάζουμε τις κινήσεις μας για την ενίσχυση του ρόστερ, ώστε να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εύχομαι αυτό να συμβεί σύντομα.»