Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Γαρυφάλλου!

19/01/2020 - 19:12 Τελευταία τροποποίηση στις 19/01/2020 - 20:17

Μια ακόμα σημαντική επιτυχία για την Σταυρίνα Γαρυφάλλου, με καταγωγή από τη Γέρα της Λέσβου, στο άθλημα της ξιφασκίας. Η 14χρονη, που ζει στην Αθήνα και ανήκει στο σύλλογο «Αιγάλεω Ξιφασκία 1992» αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας 2019-2020, κατακτώντας την πρωτιά στο ξίφος ασκήσεως.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο (18-19/1) στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή αρκετών αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Με το χρυσό της μετάλλιο η νεαρή Γαρυφάλλου εξασφάλισε μάλιστα την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Πόρετς, στην Κροατία. Επίσης την Κυριακή, κέρδισε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά στο ομαδικό, με το σύλλογό της «Αιγάλεω Ξιφασκία 1992».

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου διαπρέπει στην ξιφασκία, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων, αποδεικνύοντας πως συνεχίζει και το 2020 από εκεί που σταμάτησε την προηγούμενη χρονιά. Η 14χρονη πρωταθλήτρια αποτελεί μάλιστα μια από τις ελπίδες της χώρας μας για διακρίσεις και τα επόμενα χρόνια, έχοντας βάλει ως μεγάλο στόχο τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων του 2022, που θα διεξαχθούν στο Ντακάρ της Σενεγάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσβος δεν είναι απλά τόπος καταγωγής για τη νεαρή ξιφομάχο, αφού κάθε καλοκαίρι περνά τις διακοπές της οικογενειακά στο Πέραμα της Γέρας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey