3η Ευρωπαία η Γαρυφάλλου στην ξιφασκία

22/11/2022 - 11:00

Η Σταυρίνα Γαρυφάλλου με καταγωγή από τη Λέσβο ξεχώρισε για ακόμα μία φορά σε ευρωπαϊκό κύπελλο καθώς κατέκτησε την 12η θέση ανάμεσα σε 270 αθλήτριες παγκοσμίως, ερχόμενη τρίτη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Προκρίθηκε αήττητη από τον προκριματικό γύρο και πέρασε άνευ αγώνα στο ταμπλό των 128. Στη συνέχεια νίκησε κατά σειρά την Ουγγαρέζα Haroni με 15-5, την Πολωνή Plaza με 15-4 κα την επίσης Πολωνή Wojtas με 15-4 προτού ηττηθεί για το εισιτήριο της οκτάδας από την Αμερικανίδα Chen με 15-11. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι στην τελική οκτάδα πέρασαν μόνο αθλήτριες από τις ΗΠΑ, οι οποίες αγωνίστηκαν στο ευρωπαϊκό κύπελλο εκτός συναγωνισμού ως προς τη βαθμολογία.

Από τις Ευρωπαίες αθλήτριες η Γαρυφάλλου ήταν 3η μετά την Ουγγαρέζα Kollar (9η) και την Λετονή Kozlova (11η), πράγμα που σημαίνει ότι θα διατηρήσει με μεγάλη άνεση την πρώτη θέση που έχει στην ευρωπαϊκή κατάταξη νεανίδων και μάλιστα θα προσθέσει και 24 νέους βαθμούς στη συγκομιδή της. Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές η Ηλιάνα Μπουζίκα (ΓΕ Φλώρινας) και Ελένη Μπάλλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) ολοκλήρωσαν εντός των καλύτερων 100, ενώ 9 από τις συνολικά 16 μπόρεσαν να περάσουν τον προκριματικό γύρο.

Στο μεταξύ Κυπελλούχος Ελλάδας στην κατηγορία Νέων Γυναικών U20 στους αγώνες ξιφασκίας "Φιλίας και ευ αγωνίζεσθαι" αναδείχτηκε η Σταυρίνα Γαρυφάλλου την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ. Επίσης, η 16χρονη αθλήτρια του ΑΟΞ Αιγάλεω στις 2 Οκτωβρίου είχε ακόμα μία σπουδαία εμφάνιση σε ευρωπαϊκό κύπελλο της κατηγορίας της στο ξίφος ασκήσεως, μεταξύ 206 αθλητριών, η οποία ήρθε έπειτα από ακόμα ένα χρυσό κύπελλο στο Satu Mare της Ρουμανίας στις 18 Σεπτεμβρίου 2022.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey