Π. Χριστόφας: «Μοχλός ανάπτυξης του τόπου μας ο αθλητισμός»

24/01/2023 - 20:31 Τελευταία τροποποίηση στις 24/01/2023 - 21:29

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Περιφερειακός Σύμβουλος και δρομέας Παναγιώτης Χριστόφας, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή των Νίκου Αθανάση και Χρήστου Δαγιέλλη «ΕΥ ΖΗΝ»,  στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, μιλώντας για τα σχέδια του σχετικά με το κομμάτι του αθλητισμού, αλλά και για τα χρόνια καθημερινά προβλήματα της πόλης.

Αρχικά, ανέφερε την κατασκευή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στο παραλιακό μέτωπο από την Σουράδα έως την Κράτηγο και την φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το σημαντικό αυτό έργο, ενώ σημείωσε και τη δημιουργία ενιαίου ποδηλατόδρομου, έως την περιοχή «Καλαμάρη», σε σύνδεση με τον υπάρχοντα στα Τσαμάκια και το Κάτω Κάστρο (Σουράδα – Κράτηγος / Κάτω Κάστρο – Καλαμάρη).

Ακόμη, έγινε λόγος για αναπλάσεις και εκτός αστικού κέντρου και στα χωριά, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ, όπως έχει προβλεφθεί σχετικά.

Επιπλέον, στα σχέδια του υποψήφιου Δημάρχου υπάρχει η δημιουργία σύγχρονου Κλειστού γυμναστηρίου – αθλητικού κέντρου για αθλήματα σάλας  χωρητικότητας 1500 θέσεων στον Καρά Τεπέ και σαφώς η ολοκλήρωση της κατασκευής  του νέου κολυμβητηρίου στα Θέρμα που αυτή τη στιγμή παραμένει στάσιμο λόγω του «παγώματος» των εργασιών.

Ο κ. Χριστόφας πρόσθεσε τον εκσυγχρονισμό του γυμναστηρίου και των αποδυτηρίων στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, καθώς και την εξέταση/διερεύνηση κατασκευής κλειστού χώρου για τα αθλήματα του στίβου, ενώ σχετικά με την περιοχή της Γέρας, υπάρχει πλάνο για τη δημιουργία Κλειστού χώρου άθλησης και την διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων στον Κόλπο της Γέρας. Ακόμη, εξέφρασε την πρόθεση του για την θεσμοθέτηση αγώνων βουνού, πέριξ του ορεινού όγκου του Ολύμπου (Αγιάσος, Πλωμάρι) σε μια προσπάθεια προώθησης του αθλητικού τουρισμού, αλλά και την συντήρηση και ανάδειξη μονοπατιών σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Λύσεις σε καθημερινά χρόνια προβλήματα

Πέρα από το αθλητικό μέρος, έγινε συζήτηση και για πολλά καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, όπως η πεζοδρόμηση στην Ερμού και στα Τσαμάκια με κατάλληλη επιτήρηση εφαρμογής του μέτρου και τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη με προτεραιότητα στους πεζούς, στα άτομα με αναπηρία και στους ποδηλάτες.

Επιπροσθέτως, τόνισε  τα μέτρα που θα ληφθούν για ασφαλή πρόσβαση – βελτίωση της οδικής ασφάλειας γύρω από τα σχολεία, τα πεζοδρόμια με κατάλληλα πλάτη και προδιαγραφές για ΑμεΑ,  την διαμόρφωση ασφαλών χώρων στάθμευσης ποδηλάτων εντός των σχολικών συγκροτημάτων και σε όλα τα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τη χρήση μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων, με συχνά δρομολόγια μεταξύ των εισόδων της πόλης.

Κλείνοντας, ως δρομέας κάθε χρόνο συμμετέχει σε αρκετούς αγώνες ανά την Ελλάδα όπως και φέτος, αρχής γενομένης με τον Μαραθώνιο Μυτιλήνης τον επόμενο μήνα, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας τον Μάρτιο και τέλος Απριλίου τον Μαραθώνιο Αγώνα «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey