Σκακιστικό διήμερο στην Πέτρα

04/06/2019 - 22:53 Τελευταία τροποποίηση στις 04/06/2019 - 23:00

Το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουνίου θα γίνουν στην Πέτρα σκακιστικές εκδηλώσεις για μεγάλους και μαθητές. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Σκακιστικό Όμιλο Μυτιλήνης και το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Πέτρας, με την βοήθεια του Π.Γ.Π.Σ. Πέτρας ‘Ο Αχιλλεύς’ και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Με τη λήξη της σχολικής χρονιάς τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με συμμαθητές τους από όλο το νησί και να εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν στα μαθήματα σκακιού που έγιναν σε όλο το νησί.

Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο το απόγευμα στην Πλατεία Πέτρας με αγώνα σουλτάνε (αγώνας επίδειξης ενός σκακιστή απέναντι σε πολλούς ταυτόχρονα) από τον παλιό πρωταθλητή Ελλάδος Νίκο Καλέση. Περίπου 45 παίχτες σε 45 σκακιέρες κυκλικά τοποθετημένες, διπλά στην θάλασσα θα παίξουν ταυτόχρονα με έναν Διεθνή Μετρ του σκακιού και θα τεστάρουν τις γνώσεις τους απέναντι σε έναν σκακιστή που έχει παίξει χιλιάδες παρτίδες και έχει προπονήσει αμέτρητα παιδιά και ομάδες.

Την Κυριακή στις 10:00 το πρωί θα γίνουν σχολικοί σκακιστικοί αγώνες για παιδιά νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων από όλο το νησί. Οι αγώνες θα γίνουν στο εξωτερικό χώρο του παραδοσιακού εστιατορίου ‘Το Λιμανάκι’ στην είσοδο της Πέτρας. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εκεί στις 09:30 να επιβεβαιώσουν την συμμετοχή τους.

Θα δημιουργηθούν όμιλοι ανά 2 τάξεις στα δημοτικά και από ένας όμιλος στα γυμνάσια και στα λύκεια. Επίσης, τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα παίξουν σε δικό τους ξεχωριστό όμιλο. Το διήμερο θα τελειώσει με τις βραβεύσεις των νικητών και διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Δηλώστε συμμετοχή και για τις 2 ημέρες ή για μια από αυτές στις 2 κυρίες του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Νίκη Μουτζουρέλλη 690 644 8156 ή Αγγελική Γελαγώτη 694 476 4639 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey