Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι

28/06/2019 - 20:45 Τελευταία τροποποίηση στις 28/06/2019 - 20:53

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι στην Καλλονή, την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία με την συμμετοχή 50 παιδιών και πάνω. 

Στο καλωσόρισμα πριν την έναρξη του τουρνουά, οι διοργανωτές ανήγγειλαν την ίδρυση του νέου Σκακιστικού Ομίλου Δυτικής Λέσβου «Ο Αριστοτέλης», με έδρα την Καλλονή.

Στα ιδρυτικά μέλη του νέου Ομίλου, αλλά και στην Προσωρινή Διοικούσα του Επιτροπή, «εκπροσωπούνται» αρκετά χωριά του νέου Δήμου: Καλλονή, Μόλυβος-Πέτρα, Πολιχνίτος, Ερεσός, Αγ. Παρασκευή, Κεράμι, Δάφια. Ο νέος Όμιλος σχεδιάζει, με συστηματικότητα και σταθερά βήματα, να επεκτείνει το δίκτυο μαθημάτων σκακιού σε μαθητές και να δημιουργήσει ουσιαστικές υποδομές για την ανάπτυξη του σκακιού, για μαθητές αλλά και ενήλικες.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τους εκπροσώπους του επίσης νέου Σκακιστικού Ομίλου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» με έδρα το Πλωμάρι, για τη σημαντική τους βοήθεια στη διεξαγωγή του τουρνουά. Από κοινού έδωσαν την υπόσχεση ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί, ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του σκακιού στο νησί.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε απονομή μεταλλίων στους νικητές και τις νικήτριες την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο μαθητικό σκάκι, διευθυντές σχολείων της περιοχής. Όλοι έδωσαν ραντεβού για τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey