Πρωτιά Μπιτάδου στο XTERRA Cyprus

24/04/2018 - 11:55 Τελευταία τροποποίηση στις 24/04/2018 - 13:45

Στην Πάφο της Κύπρου διεξήχθη ο διεθνής αγώνας off-road τριάθλου, XTERRA Cyprus, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχαν αθλητές από 17 χώρες, όπως το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Σουηδία, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αποτελεί τον δεύτερο σε σειρά αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος XTERRA Europe μετά από την διοργάνωση της Μάλτας στις 15 Απριλίου και πριν από τον αγώνα της Ελλάδας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον ιδιαίτερο αυτό αγώνα, o οποίος περιλαμβάνει εκτός από το κολύμπι ανοιχτής θαλάσσης, το ορεινό τρέξιμο και ποδήλατο ανώμαλου εδάφους, διεκδίκησαν 26 θέσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα πραγματοποιηθεί, όπως και κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο στη Χαβάη. Μεταξύ αυτών και ο δικός μας αθλητής του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Μπιτάδος, ο οποίος στη διαδρομή SPRINT κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία του 15-19 ετών και τη δεύτερη θέση γενικής.

Ο Παναγιώτης τερμάτισε πρώτος (γενική) στην κολύμβηση και στη συνέχεια στο ποδήλατο, μετά από μια λάθος στροφή που πήρε, έχασε πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη δεύτερη θέση της γενικής. Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το τρέξιμο, αλλά ευτυχώς κατάφερε να καλύψει τη διάφορα από τον Γάλλο αθλητή που προπορευόταν, παραμένοντας έτσι πρώτος στην κατηγορία του.

Άλλο ένα βάθρο λοιπόν για τον Μυτιληνιό αθλητή, που τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει για τις επιδόσεις του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey