Κορυφαίος νέος τριαθλητής για το 2018 ο Μπιτάδος!

14/02/2019 - 11:45 Τελευταία τροποποίηση στις 14/02/2019 - 13:04

Είναι εφικτό σε ένα νησί χωρίς κολυμβητήριο εδώ και μια πενταετία, να υπάρχει σήμερα ένας 15χρονος αθλητής που κυριαρχεί στο τρίαθλο, το οποίο πέραν της ποδηλασίας και το τρεξίματος, περιλαμβάνει και κολύμπι; Κι όμως! Στη Λέσβο που αντιστέκεται, στη Λέσβο που επιμένει, συμβαίνει κι αυτό.

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος, ένας ανερχόμενος αθλητής που έχει προλάβει ήδη να δείξει δείγματα του σπουδαίου ταλέντου του στην έως τώρα παρουσία του σε αγώνες εκτός νησιού με υψηλό ανταγωνισμό, όχι απλώς καταφέρνει να διακριθεί παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά στην προπόνησή του, αλλά βραβεύτηκε μάλιστα και από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου (εκεί ανήκει το τρίαθλο) ως ο κορυφαίος νέος τριαθλητής για το 2018 στην Ελλάδα!

Μάλιστα, το τιμητικό του βραβείο παρέλαβε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την Τρίτη, στην Αθήνα. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα, σε μια βραδιά με υψηλούς προσκεκλημένους.

Παρότι στη Λέσβο προπονείται υπό αντίξοες συνθήκες, ο Παναγιώτης Μπιτάδος όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά γίνεται ολοένα και καλύτερος. Στην καθημερινότητά του περιλαμβάνονται αμέτρητα χιλιόμετρα τρέξιμο στο δρόμο προς την Κράτηγο, ποδηλασία σε ολόκληρο το νησί και κολύμπι, χειμώνα-καλοκαίρι, αναγκαστικά στο Απελή.

Η ενασχόλησή του με την ανοικτή θάλασσα τον βοηθά ωστόσο να πρωταγωνιστεί και στο ιδιαίτερο αυτό αγώνισμα της κολύμβησης, με σημαντικές επιτυχίες μέσα στο 2018. Μάλιστα, ο Μπιτάδος τιμήθηκε και σε μια ακόμα εκδήλωση αυτές τις μέρες, συγκεκριμένα στα βραβεία "Open Water Swimming XTERRA GREECE", κατακτώντας την 1η θέση στην κατηγορία ανδρών (15-19 ετών) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα, διακρίσεις που δίνουν δύναμη και κουράγιο στον νεαρό αθλητή από τη Μυτιλήνη να συνεχίσει εξίσου δυναμικά και μέσα στο 2019. Εξάλλου οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις ξεκινούν άμεσα, αφού η πρώτη διοργάνωση που θα συμμετάσχει φέτος διεξάγεται στις 3 Μαρτίου, στο δίαθλο (τρέξιμο, ποδηλασία, τρέξιμο), ενώ ακολουθεί τον Απρίλιο ο 1ος αγώνας XTERAA Greece. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey