Crowdfunding Μπιτάδου για το Παγκόσμιο της Χαβάης

09/05/2019 - 18:08 Τελευταία τροποποίηση στις 09/05/2019 - 18:37

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος από τη Λέσβο προκρίθηκε πρόσφατα στον τελικό της διοργάνωσης XTERRA του τριάθλου, που θα διεξαχθεί στη μακρινή Χαβάη και αναμφίβολα η επιτυχία του αυτή αποτελεί την απαρχή για πολλά περισσότερα σημαντικά αθλητικά επιτεύγματα στο μέλλον, αφού είναι μόλις 15 ετών.

Για να βρεθεί βέβαια κάνεις στη Χαβάη δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο. Έτσι, ο Μυτιληνιός τριαθλητής ξεκίνησε ένα crowdfunding, μια χρηματοδότηση από το πλήθος δηλαδή, ώστε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

Μάλιστα, μιλά στο κοινό σε πρώτο πρόσωπο και εξηγεί πολλές τυχόν απορίες όσων ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην προσπάθεια του αυτή. 

"Είμαι ο Παναγιώτης Μπιτάδος, 15,5 χρονών από την Μυτιλήνη. Από την ηλικία των 4 χρόνων ασχολούμαι με τον αθλητισμό. Αρχικά με την κολύμβηση και το Tae Kwon Do (κάτοχος 2 DAN).

Το κολυμβητήριο έκλεισε όταν ήμουν 10 χρονών και μην αντέχοντας το κρύο στη θάλασσα, ξεκίνησα το χειμώνα το ποδήλατο. (Ακόμα δυστυχώς δεν έχει ανοίξει το κολυμβητήριο και προπονούμαι για το Τρίαθλο χειμώνα-καλοκαίρι στη θάλασσα, με στολή πλέον).

Οι γονείς μου, τυχαία έμαθαν για το τρίαθλο και το Xterra του 2016. Γνωρίζοντας πόσο πολύ μου άρεσε το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο μου είπαν «Παναγιώτη, βρήκαμε αγώνα για σένα, έχει και τα τρία!».

Ηρθαμε στην Αθήνα και μετά από αρκετές περιπέτειες, οι διοργανωτές, βλέποντας τη δίψα μου και την επιμονή μου να αγωνιστώ με δέχτηκαν (12 χρονών) στη μικρή απόσταση. Ήταν συναρπαστικά! Μου άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος, ήθελα κι άλλο.

Είμαι μαθητής στη 3η Γυμνασίου, έχω δυσλεξία, προσπαθώ πάρα πολύ στο σχολείο και καταφέρνω να είμαι αρκετά καλός μαθητής (16-16,5). Η προπόνηση και οι αγώνες, μου δίνουν πολύ δύναμη, με γεμίζουν χαρά. Εδώ και 2 χρόνια ξεκίνησα να προπονούμαι πιο συστηματικά με τις οδηγίες και την παρακολούθηση του Βασίλη Κρομμύδα.

Στην 4η συμμετοχή μου, παρ’ολη την αρκετά συντηρητική προσέγγιση του προπονητή μου σε σχέση με αυτό που νομίζω ότι αντέχω, στο XTERRA Greece, κατάφερα μέσα σε εκατοντάδες αθλητές να βγω πρώτος Έλληνας και 2ος γενικής από Έλληνες και ξένους από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, στη μεγάλη απόσταση (1.500μ κολύμπι, 30χλμ ποδηλασία βουνού και 10χλμ τρέξιμο βουνού. - 2.35 χρόνος).

Ζω ένα όνειρο. Προκρίθηκα για τον τελικό στη Χαβάη τον Οκτώβριο του 2019, όπου θα συμμετέχουν οι καλύτεροι από όλο τον κόσμο! Για να μπορέσω όμως να αγωνιστώ, να έχω την ευκαιρία να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, πρέπει πρώτα να βρω τα χρήματα για να μπορέσω να πάω με τη μητέρα μου, Ιωάννα.

Για αυτό ζητάω τη στήριξη σας. Αν τα καταφέρω, να ξέρετε όλοι ότι θα δώσω ότι καλύτερο έχω. Ευχαριστώ πολύ!"

Αν θες κι εσύ να βοηθήσεις τον Παναγιώτη να βρεθεί στη Χαβάη, μη χάνεις χρόνο. Ήδη έχει σχεδόν καλυφθεί σχεδόν το 15% του στόχου.

Κάνε την κατάθεσή σου ΕΔΩ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey