Χαβάη, ετοιμάσου να υποδεχθείς τον Μπιτάδο!

27/07/2019 - 16:04

Ήταν ένα όνειρο, που θα γίνει τελικά πράξη χάρη στην ευαισθητοποίηση απλών ανθρώπων, φίλων, συγγενών, συναθλητών. Ο Παναγιώτης Μπιτάδος από τη Μυτιλήνη θα ταξιδέψει τελικά στη μακρινή Χαβάη για να αγωνιστεί στον τελικό των τελικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA στο τρίαθλο, αφού ο στόχος της συγκέντρωσης των απαραίτητων χρημάτων επιτεύχθηκε λίγες ημέρες πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας.

Ο 15χρονος από τη Μυτιλήνη έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο ελληνικό XTERRA, εξασφαλίζοντας την πρόκριση του για το μεγάλο γεγονός της 27ης Οκτωβρίου στο Μάουι.

Το να βρεθεί στη Χαβάη όμως μόνο εύκολο δεν ήταν, αφού ως ανήλικος θα έπρεπε να συνοδεύεται από τη μητέρα του, γεγονός που διπλασίαζε το κόστος ταξιδιού και διαμονής. Έτσι, διοργανώθηκε ένα crowdfunding στο διαδίκτυο, μια χρηματοδότηση από απλούς ανθρώπους που θέλησαν να συνδράμουν, ώστε ο Παναγιώτης να αγωνιστεί στον σπουδαίο αυτόν αγώνα.

Κάπου εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα ιδιόμορφο καθεστώς στο τρίαθλο, έχοντας μεταφέρει της αρμοδιότητες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου στην αντίστοιχη του Μοντέρνου Πένταθλου λόγω παρατυπιών. Γεγονός που έχει εγκλωβίσει τους Έλληνες τριαθλητές, οι οποίοι αδυνατούν να λάβουν μέρος σε επίσημες διεθνείς διοργανώσεις με το εθνόσημο, λόγω του ότι η Ευρωπαϊκή και η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναγνωρίζουν μόνο την Ε.Ο.ΤΡΙ. ως μέλος της. Μύλος...

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA, μια ανεξάρτητη διοργάνωση, θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι του αθλήματος από όλη την υφήλιο. Το να βρίσκεται ανάμεσά τους και ένας 15χρονος Μυτιληνιός είναι από μόνο του σπουδαίο. Το να έχει κερδίσει επάξια μια θέση εκεί, το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό ως επίτευγμα.

Το συνολικό κόστος του ταξιδιού είχε προϋπολογιστεί σε 6.000 ευρώ και τελικά συγκεντρώθηκαν 7.025 ευρώ, χάρη στις μικρές και μεγάλες συνεισφορές όλων. Ξεχωριστή αναφορά θα πρέπει να γίνει σε μια χορηγία 2.000 ευρώ από ιδιώτη, που διατηρεί την ανωνυμία του, η οποία βοήθησε καταλυτικά για να επιτευχθεί ο στόχος.

Ο Παναγιώτης Μπιτάδος, απόλυτα χαρούμενος, έγραψε σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης: "Τελικός XTERRA off road triathlon Championship 2019 - Χαβάη. Πετύχαμε τον στόχο. Θα κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Χρωστώ αμέτρητα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εσάς, που με στηρίξατε, αλλά περισσότερο που με εμψυχώσατε με τα καλά σας λόγια. Στις 27 Οκτωβρίου θα βρεθώ ανάμεσα στους καλύτερους τριαθλητές και υπόσχομαι να δώσω ότι καλύτερο έχω. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και εύχομαι όλοι να πραγματοποιούμε τα όνειρά μας."

Ένα τεράστιο ευχαριστώ και από όλους εμάς στο "SL" προς όλους όσοι κατέθεσαν έστω και 5 ευρώ για να γίνει το όνειρο του Παναγιώτη πραγματικότητα. Με την ευχή, στο Παρίσι το 2024, να τον καμαρώσουμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χαβάη, ετοιμάσου να τον υποδεχθείς. Παναγιώτη, απόλαυσε το! 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey