Τρομερός Μπιτάδος στο Μάουι!

28/10/2019 - 02:30 Τελευταία τροποποίηση στις 28/10/2019 - 11:53

Ο 16χρονος Παναγιώτης Μπιτάδος από τη Μυτιλήνη ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του XTERRA World Championship, που πραγματοποιήθηκε στο Μάουι της Χαβάης, κάνοντας περήφανη όχι μόνο τη Λέσβο, αλλά και όλη την Ελλάδα!

Ο Μυτιληνιός τριαθλητής αγωνίστηκε στον τελικό των τελικών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος XTERRA, αντιμετωπίζοντας τους κορυφαίους τριαθλητές στον πλανήτη. Και μάλιστα, όχι απλώς τους κοίταξε στα μάτια, αλλά κατόρθωσε να κάνει αισθητή την παρουσία του αφενός στην κατηγορία του, 15-19 ετών, αφετέρου στη συνολική κατάταξη.

Ο αγώνας περιελάμβανε 1,5χλμ κολύμπι, 31χλμ ποδηλασία και 10,5χλμ τρέξιμο στην Kapalua Beach της Χαβάης και ο Μπιτάδος κατάφερε να ολοκληρώσει τη συνολική απόσταση κάτω από 3 ώρες (2:57.25), μια επίδοση που του χάρισε τη 2η θέση στον κόσμο στην ηλικιακή κατηγορία 15-19, αλλά και την 39η στη συνολική κατάταξη (ήταν ο 38ος άνδρας) μεταξύ των 570 αθλητών και αθλητριών, που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Μάλιστα, στο ξεκίνημα του αγώνα με την κολύμβηση, ο Παναγιώτης Μπιτάδος βγήκε 11ος από τη θάλασσα!

Αναμφίβολα, ο αγώνας της Χαβάης θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη του νεαρού τριαθλητή από τη Λέσβο, που απέδειξε ότι είναι έτοιμος να γράψει ιστορία τα επόμενα χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Ο αθλητής του Βασίλη Κρομμύδα άλλωστε έχει όλα τα φόντα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μέλλον.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Παναγιώτη Μπιτάδο για την τεράστια επιτυχία του, καθώς επίσης και σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο χρηματικό ποσό και να μπορέσει να ταξιδέψει στη Χαβάη. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey