Ο Μυτιληνιός Παναγιώτης Μπιτάδος έφερε την Ελλάδα στην κορυφή

17/10/2021 - 11:55

Ο Μυτιληνιός, πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Μπιτάδος έκανε πάλι το θαύμα του το Σάββατο, κατακτώντας την κορυφή σε διαγωνισμό τριάθλου ως ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA.

Το «Ν» έχει παρακολουθήσει σε προπονήσεις του τον Παναγιώτη και έχει μιλήσει μαζί του για όσα έχει καταφέρει. Ας σημειωθεί ότι μόνοι χορηγοί του είναι εταιρείες εκτός Λέσβου και υποστηριχτές οι γονείς του. Πρόσφατα σημειώναμε ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας χρειάζεται ποδήλατο, απαραίτητο για το τρίαθλο (ποδηλασία, τρέξιμο, κολύμβηση), αλλά αυτοδιοικητικοί και φορείς του νησιού μάλλον δεν ακούν τον Παναγιώτη Μπιτάδο!

Το πρωί του Σαββάτου ο νεαρός του τριάθλου έδωσε τη δική του παράσταση στην πλαζ Βουλιαγμένη και με στιλ πολύπειρου τριαθλητή κυριάρχησε στην elite κατηγορία στο 8o XTERRA Greece.

Ο Μπιτάδος σε ηλικία μόλις 18 ετών έγινε ο πρώτος Έλληνας που νικά στην elite κατηγορία σε XTERRA κι αυτό από μόνο του δίνει ιδιαίτερη αξία στην επιτυχία του, γράφουν αθλητικές ιστοσελίδες. Ο νεαρός από τη Μυτιλήνη έφθασε στη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του μέχρι σήμερα και το τρίαθλο, μια επιτυχία που μπορεί να δώσει μια άλλη ώθηση σε ένα εντυπωσιακό σπορ, όπως το τρίαθλο. Και οι δικοί του άνθρωποι και ο τεχνικός του Βασίλης Κρομμύδας, να καμαρώνουν στο τέλος για τον αθλητή από τη Μυτιλήνη.

Λίγο μετά τις 09:00 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα της πλήρους απόστασης (full distance), με 16 αθλητές-τριες να ανήκουν στην elite κατηγορία, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει 1.500μ κολύμβησης, 30χλμ. ορεινής ποδηλασίας και τρέξιμο 10χλμ. στα ορεινά μονοπάτια της Βουλιαγμένης. Όπως είχε προαναγγελθεί ο Παναγιώτης Μπιτάδος θα είχε για κύριο αντίπαλο τον Γερμανό, Γιάνς Ροτ.

Όπως και συνέβη με τον Έλληνα πρωταθλητή να κυριαρχεί στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, στο τρέξιμο και να τερματίζει σε συνολικό χρόνο 2ώρ.15:28 και τον Ροτ να ακολουθεί σε 2ώρ.18.09. Την τριάδα έκλεισε ο Ιταλός, Φεντερίκο Σπινάτσε σε 2ώρ.25:10. Να σημειωθεί πως ο Μπιτάδος είχε πτώση με το ποδήλατο, έχοντας εκδορές στο αριστερά πλευρά, αλλά αυτά συμβαίνουν στην ποδηλασία. «Εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα καν πώς έγινε» έλεγε στο τέλος χαμογελώντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey