Γρ. Κοντός: «Αναμενόμενο το μετάλλιο της Όλγας»

17/04/2018 - 13:18

Δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του, στις δηλώσεις του στο «SL» μετά την κούρσα της Όλγας Φιάσκα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, ο προπονητής της στην Αθλοκίνηση Μυτιλήνης και ομοσπονδιακός τεχνικός του ΣΕΓΑΣ, Γρηγόρης Κοντός. «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος», ανέφερε αρχικά, επισημαίνοντας πως «για εμάς ήταν αναμενόμενο το μετάλλιο λόγω της σκληρής δουλειάς και προπόνησης που έχει πραγματοποιήσει η Όλγα όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ωστόσο, ο πολύπειρος κόουτς δεν έκρυψε ότι περίμενε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου: «Θέλαμε το χρυσό, είναι αλήθεια. Το πίστευα γιατί έχει το ταλέντο και τις ικανότητες αυτή η αθλήτρια να ανέβει στην κορυφή».

Τι ήταν εκείνο που μέτρησε τελικά καθοριστικά, ώστε να μην έρθει η πρωτιά; Ο Γρηγόρης Κοντός είναι αφοπλιστικά ειλικρινής: «Αν έφταιξε κάτι είναι ότι η Όλγα παραμένει τελείως απονήρευτη, παρότι συμμετέχει στο κορυφαίο επίπεδο. Ξέρετε στο βάδην κάθε αθλητής ή αθλήτρια έχει το περιθώριο να αντικρίσει δύο κάρτες από τους κριτές, προειδοποιητικά για αντικανονικό βάδισμα. Η Φιάσκα, όπως και η Τουρκάλα αντίπαλός της δεν είχαν καμία κάρτα ως τα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας. Σε εκείνο το σημείο, η αθλήτρια της Τουρκίας “έτρεξε” την κούρσα, όπως θα λέγαμε στο βάδην, ρισκάροντας ότι ακόμα και να δεχόταν κάρτα για αντικανονικό βάδισμα θα ήταν η πρώτη της. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν να πάρει λίγα μέτρα απόσταση από την Όλγα στην τελική ευθεία».

Έστω και με αυτόν τον τρόπο η Όλγα Φιάσκα έχασε το χρυσό μετάλλιο, αλλά ο Γρηγόρης Κοντός τονίζει ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή: «Υπάρχουν μπροστά μας εξίσου σημαντικές διοργανώσεις προσεχώς, όχι μόνο για νέα μετάλλια, αλλά και για σημαντικά ρεκόρ. Ο πρώτος κύκλος εμφανίσεων σε σημαντικούς αγώνες για την Όλγα, θα κλείσει μεσοβδόμαδα στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, στο Σχηματάρι. Εκεί εκτός από την κορυφή, η πρωταθλήτριά μας θα επιδιώξει να καταρρίψει και το στοιχειωμένο ρεκόρ της Παναγιώτας Τσινοπούλου, που κρατά 10 χρόνια τώρα».

Μπορεί η Όλγα Φιάσκα να διανύει την πιο απαιτητική εβδομάδα της, αφού καλείται να πραγματοποιήσει μια ακόμα δυνατή κούρσα μέσα σε λίγες ημέρες, ωστόσο τα καλύτερα έπονται. Κι αυτό γιατί αμέσως μετά, η πρωταθλήτριά μας θα μπει σε ρυθμούς προετοιμασίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και το Ευρωπαϊκό Κ18 του Γκιορ στην Ουγγαρία. Εκεί, που όπως σημειώνει ο Γρηγόρης Κοντός «όλα θα είναι διαφορετικά και σε επίπεδο τακτικής στη διάρκεια της κούρσας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey