Έπιασαν τόπο οι πιέσεις για τον «Ταρλά»

  • SportLesvos
  • Κατηγορία Στίβος

Ήταν μόλις την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου, όταν το «SL» δημοσίευσε σε άρθρο του τις εκτεταμένες φθορές του εξοπλισμού του στίβου στο Στάδιο Μυτιλήνης και μάλιστα λίγες μόνο ημέρες πριν διεξαχθούν εκεί οι Διασυλλογικοί Αγώνες ανδρών - γυναικών για τα σωματεία της Λέσβου και της Λήμνου.

Το άρθρο συνοδευόταν από φωτογραφίες, με τα σάπια εμπόδια, τις κατεστραμμένες βαλβίδες του μήκους και μια σειρά από άλλα όργανα που έχρηζαν παρεμβάσεων, ώστε ο «Ταρλάς» να μπορεί να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς πρωταθλητές επιπέδου Μιχάλη Μερτζανίδη (Λημνιός άλτης του μήκους με ατομικό ρεκόρ 8,05μ), που ανήκουν σε σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου και αντιμετωπίζουν τους συγκεκριμένους αγώνες ως το έναυσμα των επίσημων υποχρεώσεών τους στον ανοικτό στίβο.

Μάλιστα, το «SL» είχε επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Δήμου Λέσβου, Δημήτρη Αλεξίου, ζητώντας απαντήσεις και… χρονοδιαγράμματα γύρω από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, με τον ίδιο να δεσμεύεται δημόσια ότι «όλα αυτά που αναφέρετε θα έχουν επιδιορθωθεί το συντομότερο δυνατό, ώστε να προλάβουμε και τη διοργάνωση των Διασυλλογικών Αγώνων στίβου». Όπερ και εγένετο.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης και ο «Ταρλάς» έχει δεχθεί ένα μικρό λίφτινγκ. Τα σάπια ξύλα των εμποδίων αντικαταστάθηκαν, όπως και οι βαλβίδες του μήκους, σε μια πρώτη ένδειξη ότι κάτι... κινείται από πλευράς δημοτικής αρχής. Ασφαλώς και το ταρτάν εξακολουθεί να έχει εκτεταμένες φθορές, όπως και τα στρώματα χρήζουν -επιεικώς- αντικατάστασης καλυμμάτων, ωστόσο ακόμα και όσα λίγα έγιναν, αποτελούν θετική εξέλιξη. Και αυτό το πιστώνεται η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου που πίεσε, ο Τύπος που ανακίνησε το θέμα και φυσικά ο Οργανισμός και προσωπικά ο κ. Δημήτρης Αλεξίου, που φρόντισε οι εργασίες να γίνουν εγκαίρως πράξη. 

Φωτογραφίες | Παναγιώτης Δεμερτζής

Karekos728x90