Έκλεψε τις εντυπώσεις ο Μερτζανίδης

13/05/2018 - 20:13 Τελευταία τροποποίηση στις 14/05/2018 - 11:14

Πραγματοποιήθηκαν Πέμπτης και Παρασκευή στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης οι Διασυλλογικοί Αγώνες την κατηγορία ανδρών – γυναικών για τα σωματεία της δύναμης της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου. Παράλληλα, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης διεξήχθησαν και οι Διασυλλογικοί Αγώνες Συνθέτων Αγωνισμάτων σε παμπαίδες και παγκορασίδες Α' (Έξαθλο-Πένταθλο) σε κοινό αγωνιστικό πλαίσιο με τους αγώνες των «μεγάλων»

Αναμφίβολα, εκείνος που ξεχώρισε με την παρουσία του στους αγώνες ήταν ο πρωταθλητής του μήκους Μιχάλης Μερτζανίδης, που κέρδισε το αγώνισμα με καλύτερο άλμα στα 7,58μ. Ο Λημνιός άλτης πήρε φέτος μεταγραφή στην Ηφαιστία και τράβηξε έτσι τα βλέμματα μικρών και μεγάλων στους Διασυλλογικούς Αγώνες του «Ταρλά».

Μαντώ Ανθούσα και Κασσάνδρα Ντερβίση πρόσφεραν δύο όμορφες κούρσες σε 800μ και 1.500μ | Φωτογραφία: Π. Δεμερτζής

Κυριάρχησε επίσης η «κόντρα» στα 800μ και στα 1.500μ των γυναικών ανάμεσα στη Μαντώ Ανθούσα (ΑΕ Λέσβου Καλλονής), που κέρδισε και τις δύο κούρσες, και την Κασσάνδρα Ντερβίση (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης), που αποτελεί ανερχόμενη δύναμη όντας και κατά ένα χρόνο μικρότερη.

Εκείνο που χρήζει προβολής ωστόσο είναι ότι στη διάρκεια των αγώνων σημειώθηκαν και δύο παλλεσβιακά ρεκόρ, πέρα από τις υψηλές επιδόσεις των αθλητριών μας κυρίως, που αποδεικνύουν ότι το σημερινό αγωνιστικό επίπεδο του κλασικού αθλητισμού της Λέσβου είναι πραγματικά στα καλύτερά του.

Η Γεωργία Σελλούντου (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) κέρδισε στα 100μ με εμπόδια πετυχαίνοντας χρόνο 15.5, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η Αναστασία Γιαννακού (Ολυμπιάς Μηθύμνης) από το 1990 με 16.18, σε ένα αγώνισμα που ήταν κάπως παραμελημένο στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Όλγα Φιάσκα και Δέσποινα Κελεμένη έχουν προσφέρει πολλές επιτυχίες στην Αθλοκίνηση Μυτιλήνης| Φωτογραφία: Π. Δεμερτζής

Επίσης, η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης)βελτίωσε το παλλεσβιακό ρεκόρ στα 10.000μ βάδην και μάλιστα απέναντι στην προηγούμενη κάτοχό του, τη Δέσποινα Κελεμένη (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης). Η Φιάσκα κέρδισε με 50.30.0, βελτιώνοντας το 52.58.52 που κρατούσε η Κελεμένη από το 2016.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey