ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Λέσβου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20

18/06/2018 - 12:14

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων (Κ20) ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα και βρήκε τα σωματεία της Λέσβου να φιγουράρουν πολύ ψηλά στη λίστα της γενικής κατάταξης.

Ήταν η πρώτη φορά, που σύλλογοι του νησιού μας τερμάτισαν μέσα στην πρώτη 10άδα όλης της Ελλάδας, αποδεικνύοντας τη δυναμική του κλασικού αθλητισμού στο Βόρειο Αιγαίο, αλλά και τη σκληρή δουλειά που γίνεται από προπονητές και αθλητές, αποδίδοντας καρπούς. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αθλοκίνηση Μυτιλήνης κατετάγη στην 8η θέση στην κατηγορία νεανίδων, πανελλαδικά, με 57 βαθμούς. Την ίδια στιγμή που ο Αρισβαίος Καλλονής συγκέντρωνε 30 βαθμούς και η ΑΕ Λέσβου Καλλονής πρόσθετε άλλους 16, αυξάνοντας τη συγκομιδή των σωματείων της Λέσβου στους 103 βαθμούς, αριθμός ρεκόρ για Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων (Κ20). 

Το πρώτο δείγμα ήταν εξαιρετικό και αν αναλογιστεί κανείς πως τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συμμετείχαν με αρκετούς αθλητές και αθλήτριες μικρότερους ηλικιακά, που ανήκαν στην κατηγορία παίδων - κορασίδων, αυτό δείχνει ότι το αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Κ18), που θα διεξαχθεί το προσεχές σαββατοκύριακο στην Κατερίνη μπορεί να αποδειχθεί ακόμα καλύτερο για το νησί μας, αφού θα υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα σωματεία και ιδιαίτερα στις αθλήτριες που σήκωσαν το «βάρος» των επιτυχιών, καθώς και στους προπονητές τους. Φυσικά, το μεγαλύτερο μπράβο ανήκει στους γονείς αυτών των παιδιών, που παλεύουν εντελώς μόνοι με τα έξοδα της προετοιμασίας τους. Είναι αδιανόητο οι τοπικοί φορείς να μη συνδράμουν με την παραμικρή επιχορήγηση, τη στιγμή που τα παιδιά αυτά κάνουν περήφανη τη Λέσβο, κερδίζοντας το θαυμασμό όλων στην Ελλάδα για τη δουλειά και το αγωνιστικό τους επίπεδο. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey