Κορυφαία στον κόσμο η Όλγα Φιάσκα!

21/06/2018 - 14:00 Τελευταία τροποποίηση στις 21/06/2018 - 15:38

Κορυφαία στον κόσμο η Όλγα Φιάσκα!Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Η Όλγα Φιάσκα φιγουράρει στην 1η θέση της λίστας με τις κορυφαίες επιδόσεις στα 10.000μ βάδην για κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών, φλερτάροντας έντονα με ένα μετάλλιο στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Με το 48:17.60 που σημείωσε στα Τρίκαλα, στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20, ανταγωνιζόμενη ως κορασίδα αθλήτριες της κατηγορίας νεανίδων, η Όλγα Φιάσκα πέτυχε κάτι εξαιρετικά σπουδαίο. Και για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του επιτεύγματός της, χρειάζεται να περιηγηθεί στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF) και να δει τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις όλων των αθλητριών στη συγκεκριμένα λίστα.

Η πρωταθλήτρια της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, όχι απλώς φιγουράρει στην 1η θέση, αλλά με το 48.17.60 που έχει σημειώσει, βρίσκεται σχεδόν 1 ολόκληρο λεπτό μπροστά από την Taylor Ewert (USA), που ακολουθεί στη 2η θέση με 49:07.52. Αμέσως μετά είναι η Allanah Pitcher από την Αυστραλία με 50:50.75.

Η Φιάσκα έχει πιάσει το όριο συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ, που θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου στην Ουγγαρία, έχοντας πολύ υψηλούς στόχους. Ο προπονητής της, Γρηγόρης Κοντός, έχει εκφραστεί πολλάκις με κολακευτικά λόγια για την αξία της πρωταθλήτριας από τα Πάμφιλα, η οποία βαδίζει στα χνάρια της αδερφής της, Μιχαέλας, που κέρδισε σημαντικές διακρίσεις στις μεσαίες αποστάσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το να διαθέτει κάποιος αθλητής ή αθλήτρια μία από τις κορυφαίες επιδόσεις στον κόσμο μέσα στο έτος, εκτός από πολύ δύσκολο είναι και εξαιρετικά σπάνιο. Γεγονός που αυξάνει πολύ περισσότερο τη σημαντικότητα του επιτεύγματος, την οποία ενδεχομένως κάποιοι ακόμα και τώρα δεν μπορούν να αντιληφθούν. Το μέλλον της Όλγας προδιαγράφεται λαμπρό και οφείλει πλέον η πολιτεία, ο Δήμος Λέσβου και η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, να ανταποκριθούν στις εκκλήσεις των ανθρώπων του στίβου για εκσυγχρονισμό αθλητικών υποδομών, αναγνωρίζοντας επιτέλους τη σημασία του κλασικού αθλητισμού για τη Λέσβο, το Αιγαίο και συνολικά την Ελλάδα.

Και μακάρι, επιπρόσθετα, να βρεθούν κάποιοι χορηγοί να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων των νεαρών πρωταθλητών και πρωταθλητριών μας στο στίβο, γιατί πραγματικά οι επιτυχίες τους δεν συγκρίνονται με κανένα άλλο άθλημα, ειδικά σε παγκόσμιο επίπεδο. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey