Αγώνας σκυταλοδρομίας σε όλη τη Λέσβο

29/08/2018 - 12:37 Τελευταία τροποποίηση στις 29/08/2018 - 13:02

O Σύλλογος Δρομέων Λέσβου “Lesvos Runners” διοργανώνει στις 22-23 Σεπτέμβρη αγώνα σκυταλοδρομίας γύρω από τη Λέσβο. Πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα καλύψουν μια συνολική διαδρομή 326 χιλιομέτρων, που είναι η περίμετρος του νησιού, διανύοντας επιμέρους διαδρομές μήκους 7 έως 17 χιλιομέτρων.

Οι διοργανωτές τονίζουν σε ανακοίνωσή τους πως επιθυμούν ο αγώνας να αποτελέσει ένα αθλητικό γεγονός για όλο το νησί και να προσφέρει προβολή έξω από τα στενά λεσβιακά σύνορα, φιλοδοξώντας να καταλήξει ως ένα ορόσημο στο ημερολόγιο εκδηλώσεων της Λέσβου και πόλος έλξης για επισκέπτες του.

Πρόκειται για μια διοργάνωση δίχως ανταγωνιστικό χαρακτήρα, χωρίς έπαθλα ή μετάλλια. Όπως σημειώνουν «θέλουμε να πετύχουμε κάτι όλοι μαζί, στηρίζοντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον/την άλλο/άλλη. Πεποίθηση μας είναι ότι οι αποστάσεις υπάρχουν για να μας φέρουν κοντά, όχι για να μας απομακρύνουν και αυτό δεν αφορά μόνο το τρέξιμο. Αυτές οι σκέψεις είναι για εμάς το έπαθλο, η σκυτάλη και το φόντο της διαδρομής μας».

Η διοργάνωση θα γίνει με 28 συνολικά σταθμούς αλλαγής. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Οι αλλαγές γίνονται σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Οι δρομείς που θα κουβαλούν τη σκυτάλη είναι κατά προτεραιότητα μέλη του Συλλόγου, αλλά όλοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς κόστος. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές εξάλλου έως την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη στο https://www.facebook.com/LesvosRunners/ και στο https://goo.gl/3LbUCR.

Πρωταγωνίστρια η Λέσβος

Πρωταγωνίστρια στο εγχείρημα αυτό είναι η Λέσβος. Με τη διαδρομή που έχει χαραχθεί άλλωστε, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν πολλά από τα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού: Από την πόλη της Μυτιλήνης και τους ελαιώνες, στις αναβαθμίδες του βόρειου και κεντρικού τμήματος, μέχρι τα υπέροχα απολιθώματα και το ίδιο το Απολιθωμένο Δάσος της δυτικής πλευράς. Από τη Συκαμνιά και τον πετρόκτιστο Μόλυβο, μέχρι τα φρύγανα και τις βελανιδιές στον Μεσότοπο και στην Ερεσό και τα ηφαίστεια του Λεπέτυμνου, της Βατούσσας και της Άγρας. Από την παραλία των Βατερών, μέχρι το Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που κοιτάνε συνεχώς το ανοιχτό πέλαγος. Από τον ήσυχο κόλπο της Γέρας, μέχρι τη Χαραμίδα και την παραλιακή των δρομέων, στο ισιάδι του αεροδρομίου και ξανά στην πόλη.

«Η Λέσβος είναι έτσι και αλλιώς ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου και χαρακτηρίζεται από μεγάλη γεωλογική, βιολογική και πολιτισμική ποικιλία, αλλά και ομορφιά. Κι όπως το νησί δεν είναι ποτέ ίδιο όσες φορές κι αν το γυρίσεις, έτσι κι εμείς θα είμαστε διαφορετικοί όταν συναντηθούμε ξανά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι της περιμέτρου, στην πλατεία Σαπφούς το απόγευμα της Κυριακής», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Γεωπάρκο Λέσβου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την ΕΤΑΛ, τον Δήμο Λέσβου και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, ενώ πολύτιμη αναμένεται η συνεισφορά της Αστυνομίας, του Λιμενικού, αλλά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey