Όλη η Λέσβος με μια σκυτάλη!

21/09/2018 - 15:18 Τελευταία τροποποίηση στις 22/09/2018 - 20:50

Ένας αγώνας δρόμου διαφορετικός από τους άλλους θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο στη Λέσβο. Ο λόγος για μια σκυταλόδρομία συνολικής απόστασης 326 χιλιομέτρων, που θα ξεκινήσει το Σάββατο (22/9, 9:00) από την Πλατεία Σαπφούς και θα διασχίσει όλο το νησί ως την Κυριακή. Πρόκειται για μια αθλητική δράση που διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων “Lesvos Runners”, με διαδρομές μήκους 7 έως 17 χιλιομέτρων, ώστε να καλυφθεί μία συνολική διαδρομή 326 χιλιομέτρων, που συμπίπτει με την περίμετρο των ακτογραμμών του νησιού μας. Στόχος του αγώνα είναι να προσφέρει προβολή, να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες του, αλλά και να αποτελέσει ορόσημο στο ημερολόγιο των δρομικών εκδηλώσεων του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σκυταλοδρομία γύρω από τη Λέσβο δεν θα έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν προβλέπονται έπαθλα ή μετάλλια για τους συμμετέχοντες. Σκοπός είναι οι δρομείς να έρθουν πιο κοντά, στηρίζοντας και συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλον, κερδίζοντας εμπειρίες.

Η διοργάνωση θα έχει συνολικά 28 σταθμούς αλλαγής. Σε κάθε σταθμό, ο/η δρομέας του προηγούμενου  σταθμού θα παραδίδει μια σκυτάλη στον/στην επόμενο/η δρομέα, μέχρι να καταλήξει η σκυτάλη στο σημείο εκκίνησης, την Πλατεία Σαπφούς στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Οι αλλαγές γίνονται σε οικισμούς ή άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Οι δρομείς που θα κουβαλούν τη σκυτάλη είναι κατά προτεραιότητα μέλη του Συλλόγου, αλλά όλοι/ες μπορούν να συμμετάσχουν χωρίς κόστος.

Πρωταγωνίστρια του αγώνα είναι η ίδια η Λέσβος. Με τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί εξάλλου, οι δρομείς θα διασχίσουν πολλά από τα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Από την πόλη της Μυτιλήνης και τους ελαιώνες, στις αναβαθμίδες του βόρειου και κεντρικού τμήματος, μέχρι τα υπέροχα απολιθώματα και το ίδιο το Απολιθωμένο Δάσος της δυτικής πλευράς. Από τη Συκαμνιά και τον πετρόκτιστο Μόλυβο, μέχρι τα φρύγανα και τις βελανιδιές στον Μεσότοπο και στην Ερεσό, τα ηφαίστεια του Λεπέτυμνου, της Βατούσσας και της Άγρας. Από την παραλία των Βατερών, μέχρι το Πλωμάρι και τα γύρω χωριά που κοιτάνε συνεχώς το ανοιχτό πέλαγος. Από τον ήσυχο κόλπο της Γέρας, μέχρι τη Χαραμίδα και την παραλιακή των δρομέων στο ισιάδι του αεροδρομίου και ξανά στην πόλη.

Ο αγώνας σκυταλοδρομίας υποστηρίζεται από το Γεωπάρκο Λέσβου και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την ΕΤΑΛ, τον Δήμο Λέσβου, ενώ διαθέσιμοι να συνδράμουν ανά πάσα ώρα και στιγμή θα είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Αξίζει να προστεθεί ότι η δράση υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Γεωτουρισμός στα νησιωτικά γεωπάρκα» με ακρωνύμιο “GEO - IN”, του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, στο πλαίσιο της διοργάνωσης στο Γεωπάρκο Λέσβου Αθλητικών Γεωτουριστικών Δραστηριοτήτων.

Οι στάσεις και οι (εκτιμώμενοι) χρόνοι άφιξης σε κάθε στάση:

Η διαδρομή και οι στάσεις – σημεία αλλαγής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey