Στο σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ η Όλγα Φιάσκα

24/09/2018 - 13:57

Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, προκειμένου να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, η Όλγα Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης έμαθε ένα ακόμα ευχάριστο νέο, αφού συμπεριλήφθηκε στο σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ.

Μετά το ασημένιο μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18 του Γκιορ στην Ουγγαρία στα 5.000μ βάδην, η Όλγα Φιάσκα βρίσκεται μαζί με ακόμα 37 αθλητές και αθλήτριες στο σχεδιασμό της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, η πρωταθλήτρια από τη Μυτιλήνη εντάχθηκε στην Γ' Κατηγορία, με παροχές οδοιπορικών, διαμονής στα κέντρα υψηλού αθλητισμού (εκεί όπου υπάρχουν ξενώνες), βάσει της διαθεσιμότητας σε δωμάτια λόγω της μόνιμης κατοικίας εκεί αθλητρών και αθλητριών, αλλά και υποτροφιών. Επίσης, καλύπτονται το σύνολο ή μέρος του κόστους για προπονητική προετοιμασία, επιστημονική υποστήριξη (βιοχημικές, εργομετρικές, ιατρικές εξετάσεις, διατροφική και ψυχολογική υποστήριξη), ιατρική - φυσικοθεραπευτική υποστήριξη στα τρία κέντρα υψηλού αθλητισμού (ΟΑΚΑ, Άγιος Κοσμάς, Καυταντζόγλειο) ή όπου αλλού κριθεί απαραίτητο από τον Αρχίατρο της ομοσπονδίας και εγκριθεί από την ΕΠΑΣ, συμμετοχή σε προπονητικές συγκεντρώσεις, προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, συμμετοχή στα συστήματα πριμοδότησης που έχει καθιερώσει ο ΣΕΓΑΣ (υψηλών διακρίσεων – pointsystem).

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του «SL» η Όλγα Φιάσκα θα πάρει και κάποιο πριμ από την Ομοσπονδία, προς επιβράβευση των προσπαθειών της μέσα στη φετινή σεζόν, σε μια ακόμα ηθική δικαίωση των κόπων της στις προπονήσεις και τους αγώνες, εντός και εκτός συνόρων, μέσα στο 2018.

Αξίζει σημειωθεί ότι η Όλγα Φιάσκα γίνεται μόλις η 4η αθλήτρια από τη Λέσβο που εντάσσεται στο σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Κώστα Κεντέρη, την Αγγελική Τσιολακούδη και τον Δημήτρη Ρέγα, οι οποίοι εντάχθηκαν στο παρελθόν σε μία από τις κατηγορίες της ομοσπονδίας, βάσει των επιτυχιών τους με την εθνική ομάδα στίβου.

Η Φιάσκα, που γυμνάζεται στη Μυτιλήνη με τον ομοσπονδιακό προπονητή Γρηγόρη Κοντό, έχει ρίξει τις τελευταίες ημέρες όλο το βάρος των προπονήσεών της στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Αργεντινής. Εκεί, η Μυτιληνιά βαδίστρια θα βρει απέναντί της την «αφρόκρεμα» των 5.000μ βάδην παγκοσμίως, κάτι που καθιστά τον αγώνα της ως μια ιδιαιτέρως απαιτητική δοκιμασία, από την οποία ωστόσο μπορεί να κερδίσει πολλά σε όλα τα επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή, η Φιάσκα κατέχει την 3η καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 5.000μ βάδην κάτω των 18 ετών. Το 23:22.11 που πέτυχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Κατερίνης τη φέρνει στην παγκόσμια κατάταξη πίσω μόινο από την Αμερικανδία Τέιλορ Έβερτ (22:38.16) και τη Λευκορωσίδα Χάνα Ζούμπκοβα (22:45.47), η οποία την κέρδισε στο Ευρωπαϊκό του Γκιορ. Ακολουθούν η Μεξικανή Σοφία Ράμος Ροντίγκεζ (23:35.02), η Γιαπωνέζα Μινόρι Γιαμπούτα (23:38.32), η Κινέζα Ρίκουο Ξι (23:44.39), η Αυστραλή Κέιτλιν Χάνιγκαν (23:44.69) και η Γαλλίδα Ζούλια Περισόν (23:58.37). Ωστόσο, τελικές λίστες συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων δεν έχουν δοθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και έτσι ενδέχεται κάποια από αυτές τις αθλήτριες να μη λάβει μέρος. Ας μην ξεχνάμε ότι για μερικές αθλήτριες η συγκεκριμένη εποχή είναι εκτός φόρμας, αφού για παράδειγμα στην Αυστραλία προέρχονται από χειμώνα.

Η Φιάσκα θα αναχωρήσει με την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας στις 2 του Οκτώβρη με προορισμό το Μπουένος Άιρες. Η ίδια αγωνίζεται την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, στις 12 του Οκτώβρη. Στην Αργεντινή θα βρεθεί και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γρηγόρης Κοντός, που θα ταξιδέψει στις 5 Οκτωβρίου. 

Τα ονόματα αθλητών και αθλητριών που εντάσσονται στις τέσσερις κατηγορίες του σχεδιασμού:

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Κατερίνα Στεφανίδη
  2. Μαρία Μπελιμπασάκη
  3. Βούλα Παπαχρήστου
  4. Μίλτος Τεντόγλου
  5. Νικόλ Κυριακοπούλου
  6. Δημήτρης Τσιάμης
  7. Αντώνης Μέρλος
  8. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης
  9. Εμμανουήλ Καραλής

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Γιάννης Κυριαζής
  2. Οδυσσέας Μουζενίδης

Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Κώστας Δουβαλίδης
  2. Ελισσάβετ Πεσιρίδου
  3. Κώστας Μπανιώτης
  4. Νικόλαος Σκαρβέλης
  5. Σταματία Σκαρβέλη
  6. Δέσποινα Μουρτά
  7. Έλενα Πόλακ
  8. Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου
  9. Λυκούργος Τσάκωνας
  10. Μάκης Στεργιούλης
  11. Παναγιώτης Τρυβιζάς
  12. Γιάννης Νυφαντόπουλος
  13. Αντιγόνη Ντρισμπιώτη
  14. Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ
  15. Μιχάλης Αναστασάκης
  16. Γκλόρια Πριβιλέντζιο
  17. Γεράσιμος Καλογεράκης
  18. Όλγα Φιάσκα
  19. Σταυρούλα Κοσμίδου
  20. Σπυριδούλα Καρύδη

Δ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

  1. Γιώργος Τζατζιμάκης
  2. Νίκος Σάκης
  3. Χρήστος Παπαδόπουλος
  4. Βαγγέλης Καίκης
  5. Σωτήρης  Κομιανός- Γραβάνης
  6. Σωτήρης Γκαραγκάνης
  7. Μιχάλης Παυλίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey