Πάει Ουκρανία ο Βουγιούκας!

12/10/2018 - 19:58 Τελευταία τροποποίηση στις 13/10/2018 - 10:34

Εννέα βαδιστές θα στείλει ο ΣΕΓΑΣ στις 20 Οκτωβρίου στην Ουκρανία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Ιβάνο Φράνκιβσκ, όπου διεξάγεται το εθνικό πρωτάθλημα βάδην με τη συμμετοχή βαδιστών και από άλλες χώρες. Μεταξύ αυτών και ένας Λέσβιος, ο Στέλιος Βουγιούκας του Αρισβαίου Καλλονής!

Πρόκεται για αγώνα, στον οποίο υπάρχει παραδοσιακά ελληνική παρουσία και πέρυσι είχε ξανά εκπροσωπηθεί η Λέσβος με την ταλαντούχα Ελπίδα Σταμπουλή, επίσης του Αρισβαίου Καλλονής, η οποία κατέκτησε μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο, αλλά στη συνέχεια στάθηκε άτυχη μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης για 6 μήνες λόγω τραυματισμού.

Φέτος ο ΣΕΓΑΣ ενέκρινε τη συμμετοχή εννέα αθλητών και αθλητριών, που θα ταξιδέψουν στην Ουκρανία υπό τη συνοδία του Ηλία Γκαραβέλα και τον Ναπολέων Κεφαλόπουλου. Στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί τρεις βαδιστές και έξι βαδίστριες.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τζατζιμάκης θα συμμετάσχει στα 10χλμ, ενώ ο Διονύσης Τόλιας (2002) στα 10χλμ και ο Στέλιος Βουγιούκας (2003) στα 5χλμ. Στα 20χλμ των γυναικών έχουν δηλωθεί οι Αθανασία Βαΐτση (1998) και Σοφία Αλικανιώτη (1998). Η Κυριακή Φιλτισάκου (2000) και η Ευσταθία Σαλμά (2000) έχουν δηλωθεί στα 10χλμ ενώ η Αναστασία Αντωνοπούλου (2004) στα 3χλμ και η Βιολέτα Σπουδά (2002) στα 5χλμ.

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας για τη νέα σεζόν και για τους εννέα της αποστολής που έχουν ως στόχο να κάνουν μια καλή αρχή και γιατί όχι να σημειώσει και ατομικά ρεκόρ. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους λίγους δυνατούς αγώνες που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εξωτερικό Έλληνες βαδιστές.

Όσο για τον Στέλιο Βουγιούκα είναι σαφέστατα μια επιβράβευση των κόπων του. Ο αθλητής του Βαγγέλη Ζορμπά άλλωστε τα πήγε περίφημα την περσινή σεζίν, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 της Χαλκίδας και αναμφίβολα η κλήση του από τους ομοσπονδιακούς προπονητές θα του δώσει κίνητρα για ακόμα καλύτερη συνέχεια τη φετινή χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey