Απίστευτη Φιάσκα στο Μπουένος Άιρες!

12/10/2018 - 20:44 Τελευταία τροποποίηση στις 12/10/2018 - 23:14

Στην 3η θέση τερμάτισε η Όλγα Φιάσκα σττην πρώτη κούρσα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων του Μπουένος Άιρες, με υπερπροσπάθεια στο τέλος, που ανταμοίφθηκε στην τελευταία στροφή! Κι αυτό γιατί η Μυτιληνιά βαδίστρια ήταν στην 4η θέση, αλλά ακυρώθηκε η Χάνα Ζούμπκοβα που προπορευόταν σχεδόν 100 μέτρα πριν τον τερματισμό, με αποτέλεσμα ο δρόμος για το ολυμπιακό μετάλλιο να είναι ορθάνοικτος για τη Μυτιληνιά ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, εφόσον επαναλάβει μια εμφάνιση ανάλογη της σημερινής και την ερχόμενη Τρίτη, στο δεύτερο αγώνα της σειράς.

Η Φιάσκα σημείωσε 22:46.13 που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και μια εξωπραγματική επίδοση, αντάξια του ταλέντου της. Ο χρόνος της αυτός είναι ο 5ος καλύτερος πλέον στον κόσμο, για αθλήτριες κάτω των 18 ετών στα 5.000μ βάδην! Η Μυτιληνιά βαδίστρια της Αθλοκίνησης βελτίωσε κατά 36 ολόκληρα δευτερόλεπτα το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ (23:22.11), ενώ ο σημερινός της χρόνος ήταν σχεδόν 1 λεπτό κάτω από εκείνον που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 του Γκιορ (23:39.12). Η Φιάσκα πλησίασε μάλιστα πολύ κοντά στην κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ κορασίδων στα 5.000μ βάδην, το οποίο κατέχει η Κατερίνα Θεοδωροπούλου (ΑΟ Αγρινίου Ο Κόνδωρ) με 22:33.38, επίδοση που είχε σημειώσει στη Μόσχα από το 2010.

Η Κινέζα Ζι ανέλαβε να οδηγήσει την κούρσα από το ξεκίνημα, με την Όλγα Φιάσκα να την ακολουθεί και την Χάνα Ζούμπκοβα να προσπαθεί να βρει μια θέση στο προπορευόμενο γκρουπ. Από κοντά και η Μεξικανή Ροντρίγκεζ, με τις τέσσερις αθλήτριες να ξεχωρίζουν από τη δεύτερη στροφή. Μετά τα πρώτα 1.000μ η Κινέζα άνοιξε το ρυθμό, σημείο κατά το οποίο δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες από τους κριτές, καταφέρνοντας ωστόσο να πάρει μια σημαντική διαφορά αρκετών μέτρων από τις άλλες αθλήτριες.

Η Ζούμπκοβα, που κι εκείνη αντίκρισε από νωρίς την πρώτη κίτρινη κάρτα ως παρατήρηση από τους κριτές, προσπέρασε τη Φιάσκα και ανέβηκε στη 2η θέση. Η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια συνέχισε να βαδίζει με άψογη τεχνική, κρατώντας μέχρι τα 2.500μ τη Ροντρίγκεζ στην 4η θέση. Στα 3.800μ η Ζι είχε πλέον μια διαφορά 60μ από τη Ζούμπκοβα, όμως και οι δύο αθλητριες είχαν από δύο παρατηρήσεις, ενώ η Μεξικανή κατάφερε να περάσει τη Φιάσκα, αφήνοντας την στην 4η θέση.

Δύο στροφές πριν το τέλος η Ροντρίγκεζ προσπέρασε και τη Ζούμπκοβα, ανεβαίνοντας στη 2η θέση, όσο η Φιάσκα κρατούσε σταθερά την 4η θέση της κούρσας και η Κινέζα Ζι αύξανε τη διαφορά της, τερματίζοντας στην 1η θέση με 22:23.26, σημειώνοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος. Στη 2η θέση ακολούθησε η Ροντρίγκεζ με 22:29.52, που είναι η 2η καλύτερη επίδοση στον κόσμο για το 2018. Στα τελευταία 100 μέτρα έγινε η ανατροπή με την ακύρωση της Ζούμπκοβα, που προπορευόταν της Μυτιληνιάς πρωταθλήτριας. Η Φιάσκα που καραδοκούσε, βρέθηκε επάξια την 3η θέση, που της επιτρέπει να ελπίζει στο ολυμπιακό βάθρο την προσεχή Τρίτη!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Μυτιληνιά βαδίστρια και στον προπονητή της Γρηγόρη Κοντό, που βρίσκεται στην Αργεντινή.

Τι υπέροχη χρονιά το 2018 για την Όλγα Φιάσκα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey