Γρ. Κοντός: «Οι μεγάλοι αθλητές είναι για μεγάλους αγώνες»

12/10/2018 - 21:28 Τελευταία τροποποίηση στις 12/10/2018 - 21:43

Πανευτυχής ήταν ο Γρηγόρης Κοντός μετά την 3η θέση της Όλγας Φιάσκα στην πρώτη κούρσα των 5.000μ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μπουένος Άιρες. Ο Μυτιληνιός προπονητής έζησε από κοντά την ένταση του αγώνα, αφού βρίσκεται στην Αργεντινή μετέχοντας στο ομοσπονδιακό τιμ της αποστολής.

Αμέσως μετά το τέλος της κούρσας, το «SL» επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για τα πρώτα συγχαρητήρια. Κι εκείνος, παρά την υπερένταση, δήλωσε συγκινημένος: «Είναι ένα μεγάλο Πανελλήνιο ρεκόρ! Η Όλγα απέδειξε ξανά ότι πολύ μεγάλη αθλήτρια. Και οι μεγάλοι αθλητές είναι για τους μεγάλους αγώνες. Βρισκόμαστε πολύ κοντά πλέον σε ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Είναι σπουδαίο το κατόρθωμα της, αλλά παραμένουμε ταπεινοί. Έχουμε μπροστά μας έναν ακόμα σπουδαίο αγώνα την Τρίτη για να ανέβουμε στο ολυμπιακό βάθρο.»

Σε ερώτηση για την τελευταία στροφή της κούρσας, ο Γρηγόρης Κοντός σημείωσε: «Αυτό που έπρεπε να γίνει στο Γκιορ, με την ακύρωση της Ζούμπκοβα, έγινε στο Μπουένος Άιρες. Μπορεί να στέρησε το χρυσό μετάλλιο από την Όλγα, αλλά έστω και με καθυστέρηση επήλθε Θεία δίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Πλέον η Ζούμπκοβα είναι εκτός μεταλλίων. Αυτό δίνει στη Φιάσκα ακόμα περισσότερες ελπίδες για ένα μετάλλιο. Και οι τρεις αθλήτριες σήμερα έκαναν εξαιρετικούς χρόνους. Εκτιμώ ότι και η Ροντρίγκεζ θα έπρεπε να έχει ακυρωθεί. Την Τρίτη οι κριτές θα είναι ακόμα πιο αυστηροί. Εμείς θα κάνουμε τον έντιμο αγώνα μας.»

Σημειώνεται ότι η Όλγα Φιάσκα, όπως στο Γκιορ έτσι και σήμερα, είχε άψθγη τεχνική και δεν δέχθηκε καμία παρατήρηση από τους κριτές. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey